Медицински център за репродуктивно здраве Ню Лайф (In Vitro New Life) - Тема 3

• 54 265
  • 770
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте,предстои ми цветна снимка в петък съм на контролна микробиология( надявам да е чиста) , какви други изследвания са необходимите за цветна снимка , кога трябва да си запазя час и аз ли трябва да се обадя в Пълмед или от клиниката ще запазят мас ?
Като ти излезе МБ, ако е чиста, звъниш в клиниката, че си за ЦС и те ще ти върнат обаждане кога да идеш в Пълмед. Не изискват други изследвания, но ако искаш упойка, питай в Пълмед изрично какво искат и кога да го пуснеш. Патишанов в последния момент ми сервира, че се искало и ПКК и не знам още какво, а аз изрично казах, че искам упойка още на момичетата в Ню Лайф. После казах и при приема в Пълмед, че искам. Даже си платих 100 лв упойка, които ми върнаха после, защото упойка така и не ми сложиха.
Беше много кофти тръпка, след снимката пребледнях и едва не припаднах. А аз държа много на болка.
Не знам, аз ли уцелих кофти момент или така си действат, но много тъпо се получи.
Благодаря ви, аз държа да е с пълна упокойна, доколкото разбрах трябва да се обадя в ню лайф те да ми запишат час , о трябва ли да изчакам да ми дойде цикъла за да се им се обадя или може веднага след като излезне резултата ?

# 721
  • до най-прекрасния мъж
Микробиологията е валидна 30 дни, а ЦС се прави в първите чисти дни сред МЦ. Преценете си кога да отидете, за да се вместите в тези изисквания. Аз пуснах МБ няколко дни преди предстоящ МЦ и като излязоха резултатите, веднага се обадих и казах, кога очаквам МЦ. Те съобразиха и ми записаха час за първите чисти дни. Между МБ и ЦС бяха минали около 15 дни.

# 722
На мен в Медикус Алфа ми казаха ПКК и CRP в деня на цветната снимка или ден преди това. Пуснах в деня на ЦС и излезе CRP завишено, а аз барабар с абокада вече.  Отложихме я, на следващия месец пуснах изследванията деня преди ЦС, пак беше завишено CRP, но същата стойност и се прецени, че няма развиващо се възпаление и направихме ЦС. Та съветвам кръвните изследвания да са ден преди ЦС, за да няма връщане като мен. Тогава мислех, че е голяма трагедия, че забавихме ЦС с един месец. Колко наивна и нетърпелива съм била.
Белали, честита ти радост. Много се радвам, чела съм историята ти. Прекрасно е, когато завършва така щастливо.

# 723
Здравейте,искам да ви попитам дали при наличие на бактерии е възможно да се прави инвитро?

# 724
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте,искам да ви попитам дали при наличие на бактерии е възможно да се прави инвитро?
Не, забранено е.

# 725
Не е никак желателно. В клиниката следват наредбите и евала за това, защото наредбите са, за да пазят пациента.
Но стимулация и пункция се прави при наличие на бактерии, просто се пие и антибиотик. Но трансфер не се прави. Ама ако свеж, минава и свежия трансфер заедно с процедурата. Поне при мен беше така. След това имам над 10 отложени трансфера заради бактерии. Година и половина-две по-късно се отказахме да се борим с тях и започнахме с трансферите, Аз нямах симптоми, това е много важно. Но за да не застраша клиниката, писах на ИАТ за разрешение.
Сега Наредба 28 падна, ИАТ не контролират по този начин клиниките и лекарите действат на съвест. Но за Ню Лайф знам, че при възможност ще спазват наредбата дори да е паднала.

# 726
Момичета, за пункция по кое време викат? Рано сутринта ли или различно? Сигурно ще е в понеделник, но забравих да питам днес, а съм на преглед в събота, но не ми се чака до тогава Simple Smile

# 727
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, за пункция по кое време викат? Рано сутринта ли или различно? Сигурно ще е в понеделник, но забравих да питам днес, а съм на преглед в събота, но не ми се чака до тогава Simple Smile
Пункциите са рано сутрин, за да може до обяд да се възстановите и да ви пуснат да си ходите.

# 728
Сутрин са и защото са с пълна упойка, т.е. си гладен и жаден.

# 729
Здравейте,искам да попитам дали някоя от вас знае приблизително колко струва инвитро процедура в Ню лайф?

# 730
Здравей, бях ги питала за цени: излезе общо към 1500 лв. при стимулация с Фемара и евентуален свеж трансфер. Но винаги можеш да питаш момичетата на регистратурата за подробности, те обясняват много добре. Аз тогава помолих Гери и тя на едно листче ми описваше едно по едно нещата, защото като се вълнувам, не помня Simple Smile
Едит: Теди и Велинова са прави - този разчет е при най-лекия вариант. Когато се добавят лекарствата за сериозните стимулации и всички лекарства преди и след трансфера, сумата набъбва доста.
Да не говорим, ако се открият някакви бактерии за чистене и т.н.
Здравейте,искам да попитам дали някоя от вас знае приблизително колко струва инвитро процедура в Ню лайф?

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 10:49 от Frekoko

# 731
Това е било по-скоро инвитро на ЕЦ. При нормална стимулация ще е доста по-сериозна сумата. Наистина е добре да се попита, цените им не са тайна, имат си разбивка по пункция, оплождане, трансфер, замразяване, оттам вече стимулацията зависи от отговора на жената и възрастта й (може само на Фемара, но може и силни дози, които стигат до над 3000лв).

# 732
  • до най-прекрасния мъж
1500 лв инвитро, едва ли. Пригответе си едно 10 000 лв и се молете да стигнат. В клиниката, в която съм аз, само пункция, оплождане и трансфер са 3200 лв. Отделно са инжекциите за стимулация, които са доста скъпи и варират от 2000 до 3000 лв. Отделно се заплащат прегледи и изследвания. Отделно после се пият и други лекарства след пункцията. Ние дадохме към 11 500 лв до трансфера, като в това число не включвам лекарствата, които се пият при подготовка за трансфер и след това. В тези пари е включена и диагностична лапароскопия на стойност 1200 лв. Всичко друго е дадено по инвитрото - прегледи, стимулации, изследвания, пункция, оплождане и трансфер. И аз не вярвах, че ще ни излезе толкова, от клиниката казаха към 6000, но това е равносметката.

# 733
В Ню лайф цената на инвитро е пакетна. - 3700лева.
В тази цена се включва:
- всички прегледи
- всички хормонални изследвания по време на инсеминацията
- пункция
- упойка
-обработка на яйцеклетки и сперма
-оплождане ICSI
- трансфер
В цената не се включва:
-стойността на препаратите за стимулация
- всички нужни изследвания преди процедура Инвитро
- замразяване на ембриони

Но по груба сметка цялата процедура излиза 5500 до 6000 лева.

# 734
Момичета, към колко часа звънят ембриолозите в деня след пункция? Днес чакам обаждане и нямам търпение, защото съм само с 2 яйцеклетки и се притеснявам какво ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт