Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 7

• 67 784
  • 767
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте момичета !Преди около 10 дни ви писах ,че почвам с витамини и добавки за да подобря Я .В момента пия Д3, Е, С,фолиева и омега 3 след хранене заедно.Поръчах си и инозитол пудра 227 g.., CoQ10 ubiquinol 100 mg.L-arginine 500 mg ,NAC 600 mg.Мисля ,че се пият на гладно.Дайте ми повече информация в връзка с приема.Както и за инозитола пудра-кога и по колко(чаена лъжичка )И те ли се приемат заедно или по отделно през час примерно .Ще съм благодарна ако ми отговорите ,за да започна от днес

# 406
  • София
Здравейте момичета !Преди около 10 дни ви писах ,че почвам с витамини и добавки за да подобря Я .В момента пия Д3, Е, С,фолиева и омега 3 след хранене заедно.Поръчах си и инозитол пудра 227 g.., CoQ10 ubiquinol 100 mg.L-arginine 500 mg ,NAC 600 mg.Мисля ,че се пият на гладно.Дайте ми повече информация в връзка с приема.Както и за инозитола пудра-кога и по колко(чаена лъжичка )И те ли се приемат заедно или по отделно през час примерно .Ще съм благодарна ако ми отговорите ,за да започна от днес
Здравей!
Вит. Д доза от 1000 до 2000МЕ, след хранене, ако си с дефицит, може и повече - лекар определя дозата.
Вит. Е - 400МЕ, след хранене
Вит. С 500 до 1000мг, след хранене
ФК - 400мкг, след хранене
Омега 3 - 1500мг, след хранене
Ubiquinol 200мг, след хранене
------------
Аргинин 2х500мг
NAC 2х600мг
Инозитол 2х2000мг
..... приемат се заедно, на гладно, поне час преди или 2 часа след хранене и кафе

# 407
  • София
Момичета, които приемате инозитол, моля споделете  отразил ли ви се е на цикъла или по-точно дали ви е подранил след като сте започнали да го пиете?

# 408
  • Бургас
Здравей!
Вит. Д доза от 1000 до 2000МЕ, след хранене, ако си с дефицит, може и повече - лекар определя дозата.

Денис, здравей!
Пия част от посочените горе добавки, но на гладно. Това дали е проблем за усвояването им?
Не закусвам сутрин, първото ми хранене е чак на обяд, а не ми се носи торба с хапчета в чантата. Другия вариант е да започна да ги пия след вечеря?

# 409
  • София
Скрит текст:
Здравей!
Денис, здравей!
Пия част от посочените горе добавки, но на гладно. Това дали е проблем за усвояването им?
Не закусвам сутрин, първото ми хранене е чак на обяд, а не ми се носи торба с хапчета в чантата. Другия вариант е да започна да ги пия след вечеря?
Здравей!
Ако не се приемат правилно, не могат да се усвоят максимално ( голяма част от тях се изхвърля неусвоена ... или хвърляш пари на вятъра).
Не е нужно да закусваш обилно, може да хапнеш парче сирене, краставица, едно варено яйце - така задействаш и метаболизна си Wink, да гори мазнини.

# 410
  • Бургас
Ох, за закуската знам, но... Въпреки това ще опитам поне някакъв плод или кисело мляко да хапвам.
Пия също магнезий и пробиотик. Те също ли са след хранене?
Много ти благодаря за помощта! Hug

# 411
  • София
Ох, за закуската знам, но... Въпреки това ще опитам поне някакъв плод или кисело мляко да хапвам.
Пия също магнезий и пробиотик. Те също ли са след хранене?
Много ти благодаря за помощта! Hug
Магнезий, между храненията, може и на гладно.
ПроБ - вечер, 3-4 часа след лека вечеря, да е почти на гладно

# 412
  • Бургас
Хиляди благодарности! Blush

# 413
Благодаря ти Денис ! За инозитола не съм сигурна обаче , как да определя грамажа и с вода ли се разтваря ? Два пъти приблизително по  една чаена лъжица без връх ли ?

# 414
  • София
Благодаря ти Денис ! За инозитола не съм сигурна обаче , как да определя грамажа и с вода ли се разтваря ? Два пъти приблизително по  една чаена лъжица без връх ли ?
Погледни си опаковката - каква доза е посочена и си пресметни колко е 2000мг или 2 грама, защото това е дозата на Инозитола, за подпомагане на репр. функция.

# 415
Здравейте, бихте ли ми казали acetyl L-Carnitine как трябва да се приема, преди или след храна и с какво не трябва са се комбинира?

Здравейте, прочетох, че мелатонина не е добре да се приема по друго време освен вечер, но приема на OvaBoost е по 4 капсули дневно. Какво се прави в този случай?

Последна редакция: сб, 06 юли 2019, 00:25 от AnMary

# 416
Погледни си опаковката - каква доза е посочена и си пресметни колко е 2000мг или 2 грама, защото това е дозата на Инозитола, за подпомагане на репр. функция.

Денис, а когато Инозитола се приема заради ИР каква е препоръчителната доза?

# 417
  • София
Здравейте, бихте ли ми казали acetyl L-Carnitine как трябва да се приема,
Скрит текст:
преди или след храна и с какво не трябва са се комбинира?

Здравейте, прочетох, че мелатонина не е добре да се приема по друго време освен вечер, но приема на OvaBoost е по 4 капсули дневно. Какво се прави в този случай?
Зависи за какво се приема, ако е за подпомагане на метаболизма и топене на мазнини:
Аcetyl L-Carnitine се приема винаги на гладно, с вода (разтворен във вода, ако е на прах):
- 30 мин. преди тренировка
или
- вечер преди сън, почти на гладно, 3-4 часа след лека вечеря
За други цели - може да е сутрин или през деня, но пак трябва да е на гладно, с вода.

За мелатонина - много е полезен за репр. с-ма, но трябва да се приема само вечер, защото приет през деня, освен че може да причини отпадналост, сънливост ... но ще наруши синтеза и на други хормони, а всички хормони в човешкото тяло са взаимносвързани и взаимозависими, дори и да не усещаме това  Wink

Денис, а когато Инозитола се приема заради ИР каква е препоръчителната доза?
Това е добра доза и може да се ползва и при ИР, освен ако човека не е с по-голямо наднормено тегло.
Инозитолът се приема в много по-високи дози - 10-15, че и повече грама.

# 418
Разбирам, какво да правя в този случай, капсулите Ovaboos  съдържат мелатонин и дневната доза е по 4 на ден? Да ги пия всичките наведнъж вечер ли?

# 419
  • София
Разбирам, какво да правя в този случай, капсулите Ovaboos  съдържат мелатонин и дневната доза е по 4 на ден? Да ги пия всичките наведнъж вечер ли?
Дазата им и без това е ниска - вземи си отделно Инозитол и сутрин пий 2000мг само инозитол, а вечер си пий Ovaboost-а ( по 4 капс., защото това е доза 2000мг на инозитола).

Общи условия

Активация на акаунт