Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 7

• 67 634
  • 767
  •   1
Отговори
# 600
Здравей Денис,

ММ е с много лоша СГ. Има много малка концентрация на живи сперматозооиди,които за съжаление не са и подвижни. Дали има някакви витамини, които да подобрят нещата?

# 601
  • София
Здравей Денис,
ММ е с много лоша СГ. Има много малка концентрация на живи сперматозооиди,които за съжаление не са и подвижни. Дали има някакви витамини, които да подобрят нещата?
Здравей!
Най-общо може да приема: Омега3, СоQ10
Аргинин, NAC, Л-Карнитин, Таурин   
Вит.А, Вит.Е, Вит.Д, Вит.С, Вит.В12, ФК
Цинк /+мед /, Селен, Магнезий
Женшен и Сибирски женшен 
Астаксантин, Ликопен, Кверцетин
Колаген, Протеин
Фруктоза / подобрява средата на сперматозоидите/ - по 1 грам на ден

# 602
Здравейте момичета,
Някой от вас ползвай ли е силно нашумялата напоследък добавка Профекунд?
Не е евтина, но попаднах на една темичка, в която репродуктивен специалист я беше изписал на едно от момичетата.
Доколкото разбирам съдържа Мака, Витекс и фолиева киселина.

# 603
По скоро нека Денис да изкаже мнение за този продукт, ако има!
Денис, пия ПРЕГНАКЕЪР ЗАЧЕВАНЕ табл. * 30 ВИТАБИОТИКС и по една таблета Неофолик Мета-смяташ ли, че витамините са добри и не е ли в повече фолиевата киселина, тъй като я има и в двата медикамента?
Благодаря ти!:gift_heart:
Здравейте момичета,
Не е евтина, но попаднах на една темичка, в която репродуктивен специалист я беше изписал на едно от момичетата.

# 604
ПРЕГНАКЕЪР ЗАЧЕВАНЕ табл.
Това ме заинтригува. Хубаво ли е?

# 605
  • София
Здравейте момичета,
Нещо не мога да открия състава и кол-вото на отделните съставки, само за ФК е посочено, че е 400мкг, което е добра доза и формата е хубава.
Според мен е скъп продукт, за това, което съдържа.
Витекс - най-общо се приема в дози 2х400мг
Мака - около 1500мг ( трябва да се внимава с нея, защото повишава нивата на естрогените и тестостерона)

По скоро нека Денис да изкаже мнение за този продукт, ако има!
Денис, пия ПРЕГНАКЕЪР ЗАЧЕВАНЕ табл. * 30 ВИТАБИОТИКС
Скрит текст:
и по една таблета Неофолик Мета-смяташ ли, че витамините са добри и не е ли в повече фолиевата киселина, тъй като я има и в двата медикамента?
Благодаря ти!:gift_heart:
Здравейте момичета,
Като идея съставът е добър, но дозите са много ниски - почти нищо:
L-аргинин 100mg;  трябва да се приема 2х500мг
Инозитол 50mg;  трябва да се приема 2х2000мг
N-ацетилцистени 50mg;  трябва да се приема 2х600мг
Бетакаротен 3mg;  трябва да се приема 25000МЕ
Витамин D (600 I.U.) 15 mcg;  това е доза за деца - трябва да се приема поне 1000МЕ
Витамин E 30 mg;  трябва да се приема 400МЕ
Витамин C 90 mg; трябва да се приема поне 500мг/дн
Витамин B1 8 mg; ниска доза
Витамин B2 5 mg; ниска доза
Ниацин 20 mg;  ниска доза
Витамин B6 10 mg;  ниска доза
Фолиева киселина 400 mcg; не е метилирана
Витамин B12 20 mcg;  не е посочена формата и дозата е никаква
Биотин 150mcg;  ниска доза
Пантотенова киселина 6mg;  ниска доза
Желязо 14 mg; не е посочена формата и дозата е ниска
Селен 50 mcg;  не е посочена формата и дозата е ниска, трябва да е поне 70мкг
Магнезий 60 mg;  не е посочена формата и е ниска доза - за жени е средно около 300мг/дн елементарен магнезий
Цинк 15 mg;  - става, но може да е и по-висока
Йод 140 mcg;  - добра доза
Мед 1 mg.   - добра доза

Когато дозите са толкова ниски, не могат да повлияят никакви процеси в тялото, а какво остава за репр. с-ма.
Дозите не се различават, а дори са и по-ниски, от някои най-обикновени поливитаминни комплекси.

Последна редакция: вт, 01 окт 2019, 13:32 от denis.

# 606
Денис, тотално се шашнах от това дето написа за въпросните витамини Прегнакеър зачеване. Тогава какво? Разбирам, че според теб от пиене на тези витамини смисъл няма. Моля, дай ми съвет за някои вид комплексни, които поне малко се доближават до количествата, които са ни необходими. Просто не ми се иска да пия по 7-8 таблетки на ден от различните видове. Благодаря ти, мила Денис, че те има!

# 607
  • София
Денис, тотално се шашнах от това дето написа за въпросните витамини Прегнакеър зачеване. Тогава какво? Разбирам, че според теб от пиене на тези витамини смисъл няма. Моля, дай ми съвет за някои вид комплексни, които поне малко се доближават до количествата, които са ни необходими. Просто не ми се иска да пия по 7-8 таблетки на ден от различните видове. Благодаря ти, мила Денис, че те има!
Само коментирам продукта и изказвам мнение - всеки сам си решава какво да приема. Wink
Няма продукт, който да съдържа всичко необходимо за подпомагане на репр. с-ма => като оптимални дози и форми с висока бионаличност. За да имат някакъв ефект, е по-добре да се приемат поотделно.

# 608
Благодаря!Купих ги, ще ги изпия, ще си добавя пробиотици, магнезий и добра храна.Кисс
Само коментирам продукта и изказвам мнение - всеки сам си решава какво да приема. Wink
Няма продукт, който да съдържа всичко необходимо за подпомагане на репр. с-ма => като оптимални дози и форми с висока бионаличност. За да имат някакъв ефект, е по-добре да се приемат поотделно.

# 609
Дозите на Pregnacare са ниски, да. Но аз го пия и съм доволна от него. Върши ми работа като общ мултивитамин. Допълнително взимам инофолик и вечерна иглика. Като цяло съм доволна, по-добре е от приемане на нищо. Има и по-ефективни препарати, разбира се, но купувани поотделно излизат много по-скъпо.

# 610
Здравейте !
Денис , бих искала да те попитам дали мога да пия Витекс и дуфастон едновременно ?
Как се пие Витекс ? С ПКЯ съм .

# 611
  • София
Здравейте !
Денис , бих искала да те попитам дали мога да пия Витекс и дуфастон едновременно ?
Как се пие Витекс ? С ПКЯ съм .
Здравей!
Да, може - различни неща са и не си влияят.
Витекс - както е посочено от производителя (дозата), от М до М или постоянно.

# 612
Здравейте! Искам и аз да попитам един въпрос! Аз съм с аборт в 5 месец. Направихме изследвания по препоръка на лекар, почивахме си и сега отново се включваме към бебеправенето. Понеже абортът ми беше по медицински причини и лигавицата ми беше остъргана и пиех на почивки геритамин.
Досега съм пила по следния начин -Първи месец след аборта 20 таблетки, почивах 1 месец, после 10 таблетки до овулация, почивах 1 месец и сега мисля пак да ги пия до овулация. Според вас да ги пия ли пак?и как? съвети?

# 613
Денис купих си този Агнес. От производитя е посочено да се пие сутрин по 1 т дневно. Кога най удачно е да го пия на гладно ли? Кафето дали влияе на пълното му действие? Благодаря

# 614
  • София
Здравейте! Искам и аз да попитам
Скрит текст:
един въпрос! Аз съм с аборт в 5 месец. Направихме изследвания по препоръка на лекар, почивахме си и сега отново се включваме към бебеправенето. Понеже абортът ми беше по медицински причини и лигавицата ми беше остъргана и пиех на почивки геритамин.
Досега съм пила по следния начин -Първи месец след аборта 20 таблетки, почивах 1 месец, после 10 таблетки до овулация, почивах 1 месец и сега мисля пак да ги пия до овулация. Според вас да ги пия ли пак?и как? съвети?
Здравей!
Геритамин се приема само 10 дни ( 2х1) от 2-3 ден на МЦ.
1МЦ го приемаш (само 10 дни) - 1МЦ почиваш
след това:
1МЦ прием - 2-ва МЦ почивка
след това:
1МЦ прием - 3МЦ почивка
... и така може да се приема с години ( 1 МЦ прием - 3 МЦ почивка).

Денис купих си този Агнес. От производитя е посочено да се пие сутрин по 1 т дневно. Кога най удачно е да го пия на гладно ли? Кафето дали влияе на пълното му действие? Благодаря
Скрит текст:
След хранене.
Кафето не му влияе

Общи условия

Активация на акаунт