Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 7

• 67 796
  • 767
  •   1
Отговори
# 435
Скрит текст:
Денис, Благодаря за бързия отговор!
Аз съм с ИР, но не съм с наднормено тегло. 51 кг при 160 см ръст. Какво да правя в този случай, да пия ли л-карнитина?
За Фемибион бях чела някъде,  че не го препоръчваш и не съм го взимала. Пия фолиева киселина на Solgar.
От групата на витамин В какво ми трябва и по колко?
За Л-Карнитина - изпий си го, няма да ти навреди.
Приема се на гладно с вода ( ако тренираш - 30 мин. преди тренировка или вечер, преди сън) и до час не трябва да се храниш.
За ФК - трябва да е метилирана форма - Солгар предлагат и неметилирана.
За В-комплекс - добре е да съдържа всички витамини от група В и дозите трябва да са около 25мг, най-общо.

Здравейте, може ли да попитам ако се предозира фолиевата киселина и вместо 400мг се приемат 800 за по-дълъг период от време опасно ли е?
Благодаря предватително
Следи нивата на ФК, В12 и желязото - ако там няма проблем, може да си я пиеш.

Здравей, Денис!
Приемам Амитамин Фертил Ф.

Скрит текст:

Вит. B 12 ми е 244 pg/ml, като е уточнено, че е стойности 200-300 е гранично състояние.
Вит. Д ми е 29.9 ng/ml, а е препоръчително е да е над 30.

Имам нисък прогестерон, който след овулация е 217, 70 pg/ml (референтни стойности 260-330).

Намерих едно изследване на пролактин със стойност 21, 8 ng/ml и се питам, дали е в норма.

Опитваме за второ дете вече 4 г. Имам едно неуспешно ИКСИ. На 42 г. съм.
Какво мога да пия за подобряване качеството на яйцеклетките?
Дозите са много ниски, няма почти никаква полза от този продукт:
вит.С 100мг - това е бебешка доза
вит.Д е 400МЕ - пак бебешка доза
няма В12 и т.н.
За дефицитите - вит.Д и В12 трябва да приемаш добавки.
Най-общо, трябва да се приема:
Инозитол, NAC, Аргинин
Омега 3, Омега 7, МВИ, Бета-Каротин, Вит.Е, вит. Д, В-комплекс, Калций, Магнезий, Цинк
Астаксантин, СoQ10, Биофлавоноиди
R-ALA
Ресвератрол, Колаген, Протеин
... в достатъчно високи доза, които да успеят да повлияят различни функции, процеси в репр. с-ма и които да са с форми, с висока бионаличност, за да може тялото да ги усвои максимално.

Много благодаря! Има още една страница, която не успях да кача, но явно дозата е ниска. Ще търся други добавки.

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 22:42 от AnMary

# 436

Здравей, Денис! Аз съм на 44г. и ще направя още един опит инвитро след 2-3 месеца. АМХ е 0.390. Правя си такива изследвания често, вит.Д ми беше 35 преди 3 месеца и го удвоих с "OILESEN" - D3-10g/400IU. Вит. Б12 не приемам допълнително. Сега пия само "NEOXID". Имам и 4G/4G и затова си изследвах и хомоцистеин. Ще се радвам да ми препоръчаш добавки за подобряване качеството на Я. Благодаря предварително!

# 437
denis и разбира се и някой друг, ако има опит, ползвам крема МуунРайз на Аквасорс с див ямс от деня след края на цикъла ми до следващия.
 Четох, че дивият ямс може да подтисне овулация, ако се ползва преди нея. Прочетох и листовката на Прогестогел, макар че той е по-различен крем, но е прогестеронов, че може да измести цикъла напред.
Днес ми е 19ти дени и имам зацапване. Възможно ли е да се дължи на крема?

# 438
  • София
Скрит текст:

Здравей, Денис! Аз съм на 44г. и ще направя още един опит инвитро след 2-3 месеца. АМХ е 0.390. Правя си такива изследвания често, вит.Д ми беше 35 преди 3 месеца и го удвоих с "OILESEN" - D3-10g/400IU. Вит. Б12 не приемам допълнително. Сега пия само "NEOXID". Имам и 4G/4G и затова си изследвах и хомоцистеин. Ще се радвам да ми препоръчаш добавки за подобряване качеството на Я. Благодаря предварително!
Ето, това са добавките, които се ползват:
Инозитол, NAC, Аргинин
Омега 3, Омега 7, МВИ, Бета-Каротин, Вит.Е, вит. Д, В-комплекс, Калций, Магнезий, Цинк
Астаксантин, СoQ10, Биофлавоноиди
R-ALA
Ресвератрол, Колаген, Протеин

denis и разбира се и някой друг, ако има опит, ползвам крема МуунРайз на Аквасорс с див ямс от деня след края на цикъла ми до следващия.
 Четох, че дивият ямс може да подтисне овулация, ако се ползва преди нея. Прочетох и листовката на Прогестогел, макар че той е по-различен крем, но е прогестеронов, че може да измести цикъла напред.
Днес ми е 19ти дени и имам зацапване. Възможно ли е да се дължи на крема?
Нанесен върху кожата, кремът и активните съставки в него, действат локално - на рецепторите и няма как да повлияят серумните нива на прогестерона, така че той да потисне О.
Най-вероятно е съвпадение и причината е друга.

# 439
Денис здравей, ще те помоля за съвет отново Hug  от тези добавки по колко трябва да вземам на ден и преди или след храна...
Скрит текст:

# 440
  • София
Денис здравей, ще те помоля за съвет отново Hug  от тези добавки по колко трябва да вземам на ден и преди или след храна...
Скрит текст:
Този CoQ10 e форма с ниска бионаличност(Ubiquinone), може да се усвои най-много до 50%, зависи дали твоето тяло успява да го конвертира. Дозата е 2х100мг.( но форма Ubiquinol), или от този продукт може да приемаш 4-5 капс./дн., след хранене.

# 441
 Денис, тези добавки добри ли са - Vitabiotics Pregnacare conception.
Ясно ми е, че количеството на инозитол, НАС и Аргинин е малко, но другите съставки добре ли са?

# 442
  • София
Денис, тези добавки добри ли са - Vitabiotics Pregnacare conception.
Ясно ми е, че количеството на инозитол, НАС и Аргинин е малко, но другите съставки добре ли са?

Не са хубави и дозите са много ниски - само на йода е добра дозата.
ФК не е метилирана, предполагам. Формите не са посочени, което предполага, че са с ниска бионаличност.

# 443
Здравейте момичета ! Имам въпрос ....От 10 дена приемам инозитол,л-аргинин, кю10, NAC .Възможно ли е някое от тези да ми прави нещо като кисели в стомаха?Започнах по често да хапвам през 3-4 часа,защото усещам нещо като глад и леко като гадене(незнам как да го опиша).Като хапна нещо малко и ми поминава но след 2 часа пак го усещам .Също и някак като лек сърбеж от време на време в гърдите.Питам се дали има връзка с някой от тези добавки.На някоя случвало ли и се е?🤔

# 444
При мен NAC и Аргинин на гладно причиняваха много силно гадене, а понякога и болки в стомаха.

# 445
На опаковката на NAC пише да се приема препоръчително с храна....та за това и аз се чудех..  

# 446
  • София
На опаковката на NAC пише да се приема препоръчително с храна....та за това и аз се чудех..  
Tова е, най-общо казано, АК и не е много правилно да се приема с храна, без значение за какво ще се приема -  детоксикация ( хелатор на оловото и т.н.) ,  репр. с-ма,  астма,  ХОББ, като антиоксидант, вкл. има силен  антибактериален ефект срещу бактерията Helicobacter pylori, която обитава стомаха и дванадесетопръстника и т.н.

# 447
Здравейте , бих искала да попитам в какви часове /последователност преди или след храна да приемам следните добавки :
Omega 3 ultra epa-dha Barleans - 2 капсули на ден (общо 1300мг)
Витамин Д спрей на Гардъна - 2-3000iui на ден
Цинк&витамин Ц на Гардъна - 2 капсули на ден общо 30мг
Q10 - super ubiquinol Life Extension  100mg - 1 капсула на ден
Искам да включа и Майо инозитол , това добър вариант ли е ? https://www.iherb.com/pr/Fairhaven-Health-Myo-Inositol-For-Women … 20-Capsules/62649
Имам поликистоза и се опитвам да регулирам цикъла и забременея .

# 448
  • София
Здравейте , бих искала да попитам в какви часове /последователност преди или след храна да приемам следните добавки :
Omega 3 ultra epa-dha Barleans - 2 капсули на ден (общо 1300мг)
Витамин Д спрей на Гардъна - 2-3000iui на ден
Цинк&витамин Ц на Гардъна - 2 капсули на ден общо 30мг
Q10 - super ubiquinol Life Extension  100mg - 1 капсула на ден
Искам да включа и Майо инозитол , това добър вариант ли е ? https://www.iherb.com/pr/Fairhaven-Health-Myo-Inositol-For-Women … 20-Capsules/62649
Имам поликистоза и се опитвам да регулирам цикъла и забременея .
Здравей!
Инозитолът е хубав, но е скъп, а трябва да се приемат 2х2000мг ( 2х2грама). Приема се на гладно с вода, 1 час преди или 2 часа след хранене и кафе. ( кофеинът го унищожава).
Всичко друго се приема след хранене.
CoQ10 - ако се приема само един път на ден, е добре да е сутрин - дава енергия на ниво клетка.
Вит. Д е добре да  се приема до 15-16ч.
Другите, няма значени кога.

# 449
Здравейте,
Приемам С-фем сашета,ел тироксин 100,Q10,селен и фолиева мета. След премахнат полип на матката съм.Какво друго мога да добавя с цел забременяване? Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт