Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 7

• 67 719
  • 767
  •   1
Отговори
# 450
Здравей ,Денис ! Направих си контрола на Е2,тестостерон и ДХЕА след прием на 7 кето ДХЕА. Резултата на тестостерона направо ме шашна 32,54при реф.стойности 0.17-2.53. ДХЕА ще излезе в понеделник. Тези високи стойности ,дали са от 7 кето ДХЕА или и също от инсулиновата резистентност,която скоро ми откриха. Четох че и тя вдиха тестостерона. В понеделник съм и на ендокринолог. Може ри за един месец прием да се е качил толкова или е бил висок. Последно съм го изследвала преди 2 г.и е бил в норма.

Последна редакция: пт, 19 юли 2019, 17:34 от sanny2

# 451
  • София
Здравей ,Денис ! Направих си контрола на Е2,тестостерон и ДХЕА след прием на 7 кето ДХЕА. Резултата на тестостерона направо ме шашна 32,54при реф.стойности 0.17-2.53. ДХЕА ще излезе в понеделник. Тези високи стойности ,дали са от 7 кето ДХЕА или и също от инсулиновата резистентност,която скоро ми откриха. Четох че и тя вдиха тестостерона. В понеделник съм и на ендокринолог. Може ри за един месец прием да се е качил толкова или е бил висок. Последно съм го изследвала преди 2 г.и е бил в норма.

Здравей!
Да, най-вероятно е от ДХЕА - не реагираш добре и не трябва да го приемаш. Малко вероятно да си била с много висок тестостерон.
Има вероятност да е и лабор. грешка.
Не се притеснявай, след като го спреш, тестостерона ще се нормализира. Просто ДХЕА се метаболизира/преобразува в тестостерон при теб много бързо/силно.
След месец пусни отново контрола - Е2 ( ЛХ + ФСХ) - на 3 ден от МЦ, ДХЕА и Тестостерон.
Ще чакам да пишеш.

# 452
Благодаря много !

# 453
Здравейте, зачетох се в темата и реших да споделя моя проблем. На 46 години съм, преди 4 години ми спря цикъла, изведнъж, без предхождащо прескачане или закъснение. Тръгнах по доктори, Аг, Ендокринолог, Репродуктивни, тъй като нямаме деца с мъжа ми, а бихме искали.
И така накратко: високо ФСХ, другите хормони са общо взето в норма, АМХ 0,1. Където и да отида като погледнат изследванията само на тези 2 хормона и годините ми и казват - менопауза. Нямам наследствена обремененост за ранно спиране на МЦ. Все си мисля, че хормоните може да са се разбъркали нещо, но иди обяснявай на доктор ти какво мислиш или предполагаш. навсякъде ти казват " Като искаш деца или донорска яйцеклетка или осиновяване. Направихме един опит с донорска яйцеклетка - нищо не се получи.
Бих искала   с витамини или билки да опитам, няма да ми навредят. Това е нещо като последната сламка на удавника. Затова се нуждая от помоща ви. Има ли начин да оправя хормоните си с витамини, билки, диети...?

# 454
  • София
Здравейте, зачетох се в темата и реших да споделя моя проблем. На 46 години съм, преди 4 години ми спря цикъла, изведнъж, без предхождащо прескачане или закъснение. Тръгнах по доктори, Аг, Ендокринолог, Репродуктивни, тъй като нямаме деца с мъжа ми, а бихме искали.
И така накратко: високо ФСХ, другите хормони са общо взето в норма, АМХ 0,1. Където и да отида като погледнат изследванията само на тези 2 хормона и годините ми и казват - менопауза. Нямам наследствена обремененост за ранно спиране на МЦ. Все си мисля, че хормоните може да са се разбъркали нещо, но иди обяснявай на доктор ти какво мислиш или предполагаш. навсякъде ти казват " Като искаш деца или донорска яйцеклетка или осиновяване. Направихме един опит с донорска яйцеклетка - нищо не се получи.
Бих искала   с витамини или билки да опитам, няма да ми навредят. Това е нещо като последната сламка на удавника. Затова се нуждая от помоща ви. Има ли начин да оправя хормоните си с витамини, билки, диети...?
Здравей!
Най-общо, може да приемаш: Инозитол, NAC , Аргинин
Омега 3, Омега 7, МВИ, Бета-Каротин, В-комплекс, Вит. Е, вит. Д, Калциева формула, 
Астаксантин, Ликопен, СoQ10, PQQ, Биофлавоноиди,
R-ALA, Ресвератрол,
Колаген, Протеин

# 455
Здравей Денис,имам един въпрос предстои ми инвитро но от месец февруари немога да сваля фсх изписано ми е климен по 1 на ден.Май месец ми беше 21 Юни падна на 17 а този месец отново се е вдигнал на 23 а и от този месещ пия и пикозитол възможно ли е да е от него и може ли да ми препоръчаш нещо друго освен климен и да се консултирам с лекаря.Благодаря предварително.

# 456
  • София
Здравей Денис,имам един въпрос предстои ми инвитро но от месец февруари немога да сваля фсх изписано ми е климен по 1 на ден.Май месец ми беше 21 Юни падна на 17 а този месец отново се е вдигнал на 23 а и от този месещ пия и пикозитол възможно ли е да е от него и може ли да ми препоръчаш нещо друго освен климен и да се консултирам с лекаря.Благодаря предварително.
Здравей!
Хормоните не са константи и варират всеки МЦ, но си запазват определени стойности, които отразяват състоянието на ЯР и МЦ, най-общо. Както при теб, 21-17-23 ... това са стойности на ФСХ, които показват доста намален ЯР.
Пробвай с добавките за подпомагане на репр. с-ма. Не са панацея и при всеки действат с различна степен, зависи от състоянието на репр. с-ма и индивидуалните проблеми, но винаги са само от полза. Доста момичета успяха да повлияят ФСХ, АМХ и Инхибин В и да заченат.

# 457
Здравей!
Хормоните не са константи и варират всеки МЦ, но си запазват определени стойности, които отразяват състоянието на ЯР и МЦ, най-общо. Както при теб, 21-17-23 ... това са стойности на ФСХ, които показват доста намален ЯР.
Пробвай с добавките за подпомагане на репр. с-ма. Не са панацея и при всеки действат с различна степен, зависи от състоянието на репр. с-ма и индивидуалните проблеми, но винаги са само от полза. Доста момичета успяха да повлияят ФСХ, АМХ и Инхибин В и да заченат.
Благодаря още веднъж и ще може ли дами препоръчаш някакви добавки.

# 458
  • София
Деси 8511
Посочих ги в пост #454 
Това са добавките, които подпомагат репр. с-ма. Доста са и трябва да се приема всичко - имат синергично действие.
Елементарни неща - витамини, минерали, ЕМК, антиоксиданти, АК и т.н., но всички заедно, успяват да повлияят/подпомогнат различни процеси и функции, вкл. тъкани и системи.

# 459
Здравейте, чета с интерес темата .
Накратко за мен-почти изчерпан яйчников резерв , на 42 години, един неуспешен опит ин витро опит.
Направих някаква схема за пиене на добавки , благодарение на всичко прочетено тук, като целта е подобряване качеството на яйцеклетките.
 За повечето добавки се ориентирам , кога и как да се приемат и в какви количества , но  да помоля Денис да ми каже за R-ALA, тъй като ми е трудно да открия за тази добавка , кога и как се приема. И да попитам също: четох в една статия , че тя влияе по някакъв начин на хормоните на щитовидната жлеза , но не беше казано по какъв начин и , че е нужна консултация с ендокринолог. Цитирам:

"Тъй като ЛК може да повлияе действието на хормоните на щитовидната жлеза, хората, които взимат тиреоидни медикаменти, трябва да се посъветват с лекуващия ендокринолог преди да приемат добавки с ЛК."

Аз лично нямам заболяване на щитовидната жлеза, но се налага да пия елтироксин 0,50, за да поддържам  тсх около две, ТАТ е 132, при реф. гр. -до 115, МАТ е 142 при реф. гр. до 34.
 Затова въпросът ми е , как влияе R-ALA  на  тсх , има ли опасност да се повиши( много трудно го свалих от 4,20 на 1.90) и как , колко и кога се приема и с каква храна, тоест ако съм на нисковъглехидратна диета , това проблем ли ще бъде?

# 460
Buenadia, резултатите, които споделяш от изследванията си посочват започнал автоимунен процес на щитовидната жлеза (най-вероятно хашимото), което си е доста сериозно заболяване на щитовидната жлеза и е необратим процес. Добре е да се обърнеш към сериозен ендокринолог преди да започнеш подобни добавки.

# 461

Эдр.Денис как се пият теэи добавки,виждам че вит. Б 6 е в доста висока доэа,това проблем ли е.

# 462
Денис, бих искала да те попитам тази добавка дали е добра? Формата на магнезия дали е хубава?

https://366.bg/magnerich-plyus-tabletki.html

# 463
bubanka75, снимай добавката и отпред. Как denis да разгадае какво е, за какво ще ги вземаш, какви здравословни проблеми имаш и т. н.

# 464

Ето така иэглежда и отпред

Общи условия

Активация на акаунт