Прозрачни шини – алайнери

• 86 069
  • 384
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Мнения за доктор Ивелина Банчева гр. Варна?

# 346
Случвало ли ви се е да ви изтръпне брадичката? Нося алайнери близо два месеца и от една седмица си усещам дясната част на брадичката много странно при допир.

# 347
  • София
Симона, и двата метода изправят зъбите Simple Smile Предимство на алайнерите, че е по-бързо доколкото съм чувала, по-дискретно и има изготвен визуализиран план, които ти показва крайния резултат.
Това не е вярно- не е по-бързо, а по-бавно, тъй като натискът на самите алайнери е по-лек от брекетите, а и все пак се махат в определени моменти. Не коригират захапка. Това, че има някаква ориентировъчна визуалиация, въобще не значи, че нещата ще се лсучат така. Аз бях ресканирана 3 пъти, носих 3 години. Ужасно съжалявам,м че не избрах брекети не защото ми беше писнало (свиква се), а зщаото захапката така и ми остана не ок и сега пак ще слагам брекети, ами и защото след втората година алайнерите нанесоха повече щети, отколкото поправки. Но това нямаше как да го предвидя, макар вече да имах усещането, че нещо не е както трябва. Помислете добре и отидете на няколко места. При по-сериозен проблем, особено ако има такъв със захапка, брекетите са за предпочитане.

# 348
Kanari, а може просто да не си попаднала на правилния специалист. Това, което съм написала може да се каже, че е от първо лице (става въпрос за детето), така че продължавам да го твърдя. Корекция на захапка с много бързи резултати, а сме още в началото. И стигнахме до тук след 3-4 годишно лечение при друг ортодонт. Под "до тук" имам предвид класифицирана като тежък случай от 90% от ортодонтите, с които се консултирахме. Като голяма част от тях ми говореха и за операция - говорим за 12 годишно дете, при което корекциите в периода на растеж се случват много по-лесно, отколкото при възрастен. От целия този опит твърдя, че избора на ортодонта и вида на лечението е ключово.

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 18:49 от raduni

# 349
  • София
Да, при дете е по-възможно, но при 40 годишен възрастен, не, за съжаление бе смятам,че ортодонтът беше проблемът. Нито алайнерите, защото има значение и марката. Просто не съм била за алайнери.

# 350
Аз на 40 и няколко сложиш инвизалайн и ми се подреди захапката.

# 351
Някой питал ли е за алайнери в Македония? Там цените са по-добри, а качеството също е добро.

# 352
Не коригират захапка.
Това изобщо не е вярно. Можете да разгледате в Интернет стотици, ако не хиляди случаи на коригирани захапки. Разбира се, зависи от конкретния случай и все пак от ортодонта.

# 353
Канари, разпространявате грешна информация. И по-бързо става, защото алайнерите се сменят на седмица, а брекетите се натягат веднъж на месеца, т.е. на една стъпка на брекетите имаш поне 4 на алайнерите. И захапка се коригира успешно с тях. Просто не сте попаднали на точния ортодонт.

# 354
Това не го знаех.. Алайнарите се сменят на седмица??

# 355
Да, алайнерите са предварително 3д принтирани прозрачни шини, като всяка седмица (или на 10 дни) се слага нова и започва нова стъпка от преместването.

# 356
  • София
Някой попита за Македония- чих от познати македонци, че са доволни и си пътуват до там, защото било по-евтино от София.

# 357
  • София
Аз коригирах захапка с алайнери, по-конкретно с ластиците, които вървят с тях.

# 358
Да, аз също съм за коригиране на захапка и при мен Македония е близо, аз съм от южния край..Щом от София пътуват хората, за мен ще е удобно..

# 359
Здравейте,

В момента съм с Invisalign, нося ги от доста време, износих си последния комплект шини и ме ресканираха за нови. Вече чакам 6 седмици, за да ми направят нов план на лечението, тоест още не е готов дори новия ми план, а след това ще отнеме още 2-3 седмици да дойдат новите комплекти.
Какво мога да направя в случая? Според мен много ме мотаят.

Общи условия

Активация на акаунт