Прозрачни шини – алайнери

• 86 046
  • 384
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Аз на 40 и няколко сложиш инвизалайн и ми се подреди захапката.
Ако е за подреждане, да, говорим за промяна на захапка, не за подреждане на зъби, особено ако проблемът е сериозен. Моите зъби се подредиха като маниста, страхотни са. Но това не променя факта, че невидимо за мен, захапката ми е мега зле.

# 361
И преди ми бяха добре подредени зъбите, сложих за оправяне на захапка - заради мъдреци беше станало така, че не ми се допираха предните зъби, просто единия мъдрец беше прорасълповече защото отсреща нямам зародиш, това повдигна захапката и контактите бяха лоши.
Оправи се с инвизалайн.

# 362
Аз на 40 и няколко сложиш инвизалайн и ми се подреди захапката.
Ако е за подреждане, да, говорим за промяна на захапка, не за подреждане на зъби, особено ако проблемът е сериозен. Моите зъби се подредиха като маниста, страхотни са. Но това не променя факта, че невидимо за мен, захапката ми е мега зле.
Това, че при Вас не се е поправила захапката далеч не значи, че не може да се направи по принцип с invisalign.
Ето например един случай на отворена и един на дълбока, при които са помогнали. Както казах, можете да видите много други само с едно търсене в Интернет или в тази reddit общност.

Все пак не всички хора имат добри резултати и са доволни. Аз лично съм част от няколко групи за Алайнери, включително международни и чета в reddit. Има хора, които са загубили зъби след умъртвяване на корен или при които в следствие на лечението се е получила отворена захапка, а преди това не са имали. На мен при подписването на договор за лечение ми дадоха доста пълно информирани съгласие за последиците, което искрено ме стресна, но включваше подобни варианти.

# 363
И преди ми бяха добре подредени зъбите, сложих за оправяне на захапка - заради мъдреци беше станало така, че не ми се допираха предните зъби, просто единия мъдрец беше прорасълповече защото отсреща нямам зародиш, това повдигна захапката и контактите бяха лоши.
Оправи се с инвизалайн.

Здравейте, извинявайте да попитам само, ако е удобно на кои точно зъби нямахте контакт? Аз също съм с отворена захапка. Имам едно страшно неуспешно и болезнено лечение с брекети преди години, за което не искам да си спомням. Много влоши положението. И се замислям за Инвизалайн като по-лек метод, но проблема ми е доста сериозен и не знам дали би имало ефект, а не съм се престрашила да отида поне на консултация. Confused

# 364
Ами на петите, третите и изобщо отпред...

# 365
Ами на петите, третите и изобщо отпред...
Благодаря ви за информацията!

# 366
  • Пловдив
Алайнери за захапка - не мисля. При мен дори брекетите не се справиха със захапката.

# 367
Алайнери за захапка - не мисля. При мен дори брекетите не се справиха със захапката.

Ортодонтът ви не се е справил. Методът на лечение няма значение.

# 368
Здравейте,
може ли да ме ориентирате за актуални към момента цени и препоръка за ортодонт в София. Разбира се зависи от случая и ситуацията, но всяка информация е от помощ. Българските алайнери препоръчвате ли, разбурах, че като материал са различни? Всчъщност едва ли има човек ползвал и двете за да направи разликата... Става въпрос за дъщеря ми, която май се реши на тази стъпка на 16 години и сме в процес на избор къде да се доверим...Горната челюст е добре, поне по моите разбирания, но на долната са много застъпени и всеки е в различна посока. Не се  вижда, защото са долу, но реално си е криво.

# 369
Здравейте,
може ли да ме ориентирате за актуални към момента цени и препоръка за ортодонт в София. Разбира се зависи от случая и ситуацията, но всяка информация е от помощ. Българските алайнери препоръчвате ли, разбурах, че като материал са различни? Всчъщност едва ли има човек ползвал и двете за да направи разликата... Става въпрос за дъщеря ми, която май се реши на тази стъпка на 16 години и сме в процес на избор къде да се доверим...Горната челюст е добре, поне по моите разбирания, но на долната са много застъпени и всеки е в различна посока. Не се  вижда, защото са долу, но реално си е криво.
Здравейте, аз бях при д-р Павлин Томов в София и останах много доволна, до колкото знам той също работи с български алайнери. Разлика в материалите нямат, по същия начин се изработват, но са една идея по-достъпни от Invisalign, защото тях ги пращат от чужбина. Най-добре е да се направи преглед и тогава става ясно колко ще струва лечението за всеки човек.

# 370
Имайте предвид, че въпросът не е в материала чак толкова, колкото в софтуера и в експертизата на ортодонта.

# 371
Kanari, а може просто да не си попаднала на правилния специалист. Това, което съм написала може да се каже, че е от първо лице (става въпрос за детето), така че продължавам да го твърдя. Корекция на захапка с много бързи резултати, а сме още в началото. И стигнахме до тук след 3-4 годишно лечение при друг ортодонт. Под "до тук" имам предвид класифицирана като тежък случай от 90% от ортодонтите, с които се консултирахме. Като голяма част от тях ми говореха и за операция - говорим за 12 годишно дете, при което корекциите в периода на растеж се случват много по-лесно, отколкото при възрастен. От целия този опит твърдя, че избора на ортодонта и вида на лечението е ключово.
От кой ортодонт бяхте доволни? Може и на лични да ми пишете. Благодаря!

# 372
Диана, д-р Айше Вехова е ортодонта, който в момента води лечението и засега съм много доволна как се подреждат нещата. От отворена и ръбцова захапка в момента на 15-та шина почти се затвори захапката и вече горните зъби минават пред долните и то без да са вадени зъби. Имаме още доста до шина 63. Надявам се да се коригира и ъгъла на долната челюст и профила.
Но все пак всяко мнение е индивидуално, така че консултирай се и си прецени дали това е твоя ортодонт Simple Smile

# 373
Диана, д-р Айше Вехова е ортодонта, който в момента води лечението и засега съм много доволна как се подреждат нещата. От отворена и ръбцова захапка в момента на 15-та шина почти се затвори захапката и вече горните зъби минават пред долните и то без да са вадени зъби. Имаме още доста до шина 63. Надявам се да се коригира и ъгъла на долната челюст и профила.
Но все пак всяко мнение е индивидуално, така че консултирай се и си прецени дали това е твоя ортодонт Simple Smile
Ние сме при нея, с особено мнение. 3 от 4 посещения прехвърля на младите асистенти...какво е това водене на лечение, вижда пациента веднъж на шестмесечие. Накрая кой ще е отговорен за резултата - тя или колегите й? И не е като да не сме повдигали въпроса. Наблюдавам това е станало масова практика сред зъболекарите - върви клиника с едно доказано име напред и подсигурява работа на стожанти и новозавършили. Александър Вълев като знатен пример за тази техника. Плащаш по ценоразпис на светило, работи те стоматолог завършил 2022...Ще кажете младите трябва да трупат стаж - така е, но при информиран избор на пациента и различна цена на услугата.

# 374
  • София
При всички популярни е станало така, за жалост.

Общи условия

Активация на акаунт