Нашите кухни - 78

• 74 701
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
  • Стара Загора
PAV1,благодаря за ценната информация.Непременно ще ги изговоря нещата с майсторите,въпреки,че по отношение на ВИК и ел.всичко е финализирано от строителя. Т.е ако ще правят промени,от тук нататък ще се оправяме сами.

# 556
  • варна
Да попитам тези от вас които са с пуш бутони/без дръжки/ на вратичките цапат ли се по-често?Чудя се дали да бъде кухнята ми с дръжки или без.А може ли само на долният ред да няма дръжки,а отгоренякакви съвсем семпли?

# 557
Аз не съм с пушбутони, но съм без дръжки. Цапа се разбира се, но и се мие много лесно - забърсваш с швамтух и готово. Имала съм и кухня с дръжки и е било по-зле - много по-трудно се мие около дръжката, а пък ако е някоя с два винта и тесничка е направо да си счупиш пръстите.

# 558
  • Пловдив
Здравейте!
Имам питане относно фурната. Мен ме устройва разпределение по долната схема, като котлоните искам да са в дясно от мивката. ММ има две забележки. Първо, че фурната ще е до хладилника и не било редно. И второ, абсорбатора ще е далече от фурната и няма да поема, когато нещо се пече. Настоява да сложим направо котлони с фурна на долния ред, за да е всичко под абсорбатора. Така ми се искаше фурната да е на по-високо и да не се навеждам. Нямам опит с новите фурни. В момента сме със стара печка и затова моля за мнение по въпроса.

# 559
  • София
Сложи котложите на долния шкаф на 10 см. от фурната и отгоре абсорбатора, така ще обира и 2-те миризми. Аз така съм направила в къщи и не ми мирише когато ползвам фурната.
 Можеш и да преместиш целия колонен шкаф в десния край и котлоните до него, така хем фурната няма да е до хладилника и хем котлоните ще са в дясно както ти искаш.

Последна редакция: пт, 31 май 2019, 11:23 от pepita5

# 560
Да спомена нещо за защитата от токови удари.
На мен никога не ми се е случвал проблем с токов удар ( в София съм), ама понеже много се препоръчва тук реших да се презастраховам. И си поръчах три уредчета - за пералнята, миялната и хладилника. Добре, ама при хладилниците има малък козметичен проблем, основно при хора със свободно стоящи хладилници. Та значи преди да си сложа уреда хладилникът ми се прибираше достатъчно плътно до стената за да не се вижда гаден луфт зад него. Обаче уредът е към 5 см широк и след като го сложих и намушках в него щепсела всичкото това стърчи с 5 см повече напред и хладилникът не може да се прибере достатъчно. В резултат се получава един грозен луфт отзад. В момента обмислям дали да го оставя така или да махна уреда, но искам да предупредя останалите да го имат предвид преди да поръчат.

# 561
  • Раковски
Ся да кажа нещо за 12386 път, когато се отвори фурната от нея излиза облак пара, това нещо аспиратора трудно би го изсмукал, аспиратора.

# 562
  • Под Сините камъни
droidd моята фурна е в колона до хладилника.За почти 4г. ползване не съм имала никакви проблеми.Все пак самата фурна има изолация,ПДЧ- то на колоната също изолира малко или много.Не съм усещала страниците да ми се награвят.Нямам снимка под ръка за да покажа

# 563
И аз бих изместила колоната с фурната в дясно. Така ще има и известна доза симетрия, а аспиратора ще е по- близо и до фурната.

# 564
droidd моята фурна е в колона до хладилника.За почти 4г. ползване не съм имала никакви проблеми.
в този случай не става въпрос, че е възможно да има проблем, а че хладилникът ще харчи повече.

# 565
  • софия
Моята фурна е под плота под абсорбатора и никога, ама никога, не ползвам абсорбатор, когато ползвам фурната. Пробвах 1-2 пъти и файда не видях. Много по-голяма полза има да отворя прозореца, който е в близост. Какво точно обира абсорбаторът, когато се ползва фурната?

# 566
Какво точно обира абсорбаторът, когато се ползва фурната?

По принцип, стига да има някъде отворен прозорец, абсорбаторът изтегля въздух от помещението и вкарва въздух отвън, като така оформя постоянен въздушен поток. Един вид това е принудително проветряване, защото въздухът от помещението се изсмуква и се заменя с чист такъв, навлизащ през отворения прозорец. И при това положение миризмите и парата трудно ще се разпрострат към другите помещения, насрещу въздушния поток. Та това е, при пуснат абсорбатор и отворен прозорец всичко се стича към абсорбатора, а не към жилището.

# 567
  • софия
Какво точно обира абсорбаторът, когато се ползва фурната?
По принцип, стига да има някъде отворен прозорец, абсорбаторът изтегля въздух от помещението и вкарва въздух отвън, като така оформя постоянен въздушен поток. Един вид това е принудително проветряване, защото въздухът от помещението се изсмуква и се заменя с чист такъв, навлизащ през отворения прозорец. И при това положение миризмите и парата трудно ще се разпрострат към другите помещения, насрещу въздушния поток. Та това е, при пуснат абсорбатор и отворен прозорец всичко се стича към абсорбатора, а не към жилището.
По принцип. Вкъщи при пуснат абсорбатор и полуотворен прозорец (прозорецът е на около метър от абсорбатора) в помещението не мирише, но по вълшебен начин има миризма в коридора.

# 568
По принцип. Вкъщи при пуснат абсорбатор и полуотворен прозорец (прозорецът е на около метър от абсорбатора) в помещението не мирише, но по вълшебен начин има миризма в коридора.

Елементарно, Уотсън. Не е отворен правилният прозорец (не само той). Представи си потока от прозореца към аспиратора и ще видиш, че има необхваната зона. Просто трябва да отвориш и друг прозорец по посока на разпространение на миризмата, някоя стая след коридора.

# 569
  • софия
Да, трябва да отворя всички прозорци вкъщи, за да няма миризма. Не коментирам принципни положения, които повечето знаем, а приложение на принципните положения.
Основният въпрос беше какво обира абсорбаторът от фурната. При правилно отворените прозорци, ефектът на абсорбатора е под въпрос, а не колко и кои прозорци да са отворени. Като съм отворила прозорците, които са в противоположни посоки на апартамента, и с абсорбатор, и без него миризмата се маха. Многократно е споменавано, че за да работи максимално ефективно абсорбатор, трябва да има отворен, дори малко, прозорец. Това беше.

Последна редакция: пт, 31 май 2019, 15:26 от zvаnchе

Общи условия

Активация на акаунт