За парите и семейството

• 52 521
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 420
Компенсира, ако сте на по 22 и без деца. След това вече от мъжа се искат някакви успехи и в други поприща. А и тоя мъж трябва да го впрегнеш да бачка, ако само нагон му е в главата, ще вземе да кривне нанякъде:)

# 421
Та, сега последно страхотния секс компенсира ли липсата на финансови възможности на мъжът?
Ако съдя по началото на 20те си годи - ДА. Стига жените и те да са млади. Мацките до 25г не се интресуват толкова много от пари и финансова стабилност. Може да те харесат, заради други неща - готина прическа, бицепси, гръди, любовни умения и т.н.

# 422
  • На топло в неговото сърце.
Един колега често казва:Мъжката гордост се намира в гаража.Това в гащите е.....женско щастие.

# 423
  • София
А защо реши, че статистиката ни е чужда наука и не знаем какво е средна заплата? И защо реши, че някой говори за две или три работни места?
Разбира се, че ако си в София и с образование, имаш някакъв стаж, а не започваш тепърва и взимаш 1000лв, не си се напънал.  Къде съм писала за 10 бона. Подходих съвсем реалистично и казах "да вдигне до 2". Ама трябва дори умерените неща да се пратят в крайност, за да услужат на тезата.

# 424
Един колега често казва:Мъжката гордост се намира в гаража.Това в гащите е.....женско щастие.

E това пък винаги ми е било противно - колата като символ на статус и гордост, по-важна от всичко. Много неприятно е това, колата е консуматив и за ходене от А до Б.

# 425
  • София
Сега последно кое е по - важно - хубавият секс или парите?
В този форум сексът е издигнат в култ. Той се смята за най - важното нещо, без него не може и във всяка тема когато някой се оплаче, че сексът не върви, съветите са да бяга веднага. Нямало бъдеще. Аз обаче съм видяла, а и съм убедена, че много повече семейни проблеми, а и разводи настъпват заради пари или по - скоро липсата им или неразбирателството относно това как да бъдат харчени (което пак е признак до някъде за липса)?
Та, сега последно страхотния секс компенсира ли липсата на финансови възможности на мъжът?
Същите наблюдения от реала имам и аз. Иначе тук какво се пише и брише на тема секс не обръщам внимание, форумът по отношение на семейните отношения ми е като сай фай филм: свършва филмът, допиваш бирата и забравяш сюжетната линия още докато вървиш към тоалетната.

1000 лв. за София не е нещо особено, моля ви се.

# 426
  • София
Сега последно кое е по - важно - хубавият секс или парите?
В този форум сексът е издигнат в култ. Той се смята за най - важното нещо, без него не може и във всяка тема когато някой се оплаче, че сексът не върви, съветите са да бяга веднага. Нямало бъдеще. Аз обаче съм видяла, а и съм убедена, че много повече семейни проблеми, а и разводи настъпват заради пари или по - скоро липсата им или неразбирателството относно това как да бъдат харчени (което пак е признак до някъде за липса)?

Отдавна е казано:
"Мир вкъщи и любов навън".
Така се запазват семействата и стигат до златни и платинени годишнини.
Накратко- всяко нещо с времето си.
Ако няма страхотен секс в началото, ако не се запази по- дълго, вероятността да постигне мъжът по- добро финансово положение, от което да се възползваш, е малка.
Ако го вземеш финансово красив, а се отвращаваш от секса с него, ще го намразиш набързо и
- ще си събереш багажа
- ще си намериш любовник
Във втория случай, пак няма да ти се разминат позивите за повръщане докато вириш крака и стискаш очи, щото.......като си се продала като стока, не можеш да определяш как да те ползват. Simple Smile

# 427
На мен ми е интересно защо от мъжете се очаква да печелят, а от жените - не? За София образован, работлив и амбициозен и от двата пола, абсолютно реалистично получава поне 2000 лв. Дори в Лидл заплатата е над 1000 лв. За доброто образование - нещо записано в НБУ, Минно-геоложкия и дори в СУ, но с тройка на приемния изпит, не е добро образование.

# 428
1,000 в София наистина е нищо. Преди 10 години минаваше за нещо, сега вече не. В София 2,000 са новата хилядарка. Не само в София де.

# 429
  • На топло в неговото сърце.
На мен ми е интересно защо от мъжете се очаква да печелят, а от жените - не? За София образован, работлив и амбициозен и от двата пола, абсолютно реалистично получава поне 2000 лв. Дори в Лидл заплатата е над 1000 лв. За доброто образование - нещо записано в НБУ, Минно-геоложкия и дори в СУ, но с тройка на приемния изпит, не е добро образование.
Подкрепям те,но България не е само София все пак!

# 430
Аз само да кажа, че в Пловдив ще отварят второ Рафи и хилядата лева също не са нещо особено в града. Да не говорим пък ако трябва да си вземеш имот - цените са като софийските, всеки си държи пловдивската капия, все едно е палат на свръх-елитно място и не ще да смъкне от цената.

# 431
  • София
..ще отварят второ Рафи

Какво общо има това, за Бога?!

ТафТаф, напълно съгласна съм с твоя пост. Да речем, двамата изкарват по 2000 лв. и имат 1 дете, общо 4 000 лв., ето едно съвсем прилично домакинство. И с две деца всъщност - нали имаше някаква статистика за 1000 лв. за член на семейство за добър живот, или нещо подобно. Пак уточнявам: за София става дума.

# 432
  • Насред хаоса
На мен ми е интересно защо от мъжете се очаква да печелят, а от жените - не?
Не смятам, че от жените не се очаква, напротив. Дори е по-добре за тях да печелят, за да не изпаднат в зависимост от един или друг. А от мъжете се очаква, защото в живота на почти всяка жена се стига до един период, в който не може да работи и да печели - бременност, раждане, отглеждане на малко дете до 2 или 3 години. Затова трябва да се очаква мъжът да печели, защото в такъв период основно той издържа семейството. А не да натири детето в яслата още на 8 месеца и жена си на тръстиката, защото иначе не става скърпването на бюджета. И в крайна сметка като мъж, съпруг и баща това му е работата.

# 433
Зависи как разсъждаваш. За мен е сигналче за прегряване на икономиката и че се въртят вече излишни пари. Има такива анализи на потреблението - обикновено като се увеличат покупките на червило, значи е криза. Като се увеличат покупките на стоки с цвят "розово злато", значи вече се харчи за глезотии и новости. Рафи спада в графа новости, пак подчертавам - за Пловдив, където бизнес моделът и възприемането са други. В София може да е капанче с обедно меню, в Пловдив все още е тип място за фръцкане.

Иначе от мъжете се очаква печеленето им да е приоритет - докато при жената е по-скоро бонус. Не че не може в някакви години на брака и двамата да драпат еднакво за кариера, но в други години това не става.

# 434
Мерси за статистиката, ще я огледам след работа.
За другите въпроси, явно и хипербола не мога да ползвам пред образовани хора с доходи, но съм свикнала. Продължавайте да бистрите Сирената и мястото на Рафи в стандарта вече 4та страница 😉

Общи условия

Активация на акаунт