За парите и семейството

• 52 481
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 585
Сирен, достатъчно е да кажеш, че ти така искаш, така го правиш.

# 586
E не, аз друго искам, ама това може към момента и това е рентабилно. Иначе не съм чак такъв нарцис, та да се фръцкам на нископлатена работа, да ми увисват други задължения, ама да се надувам, че и аз работя.

# 587
Не е както иска, а както може, а както знаем - освен да ражда, друго не може.

# 588
Фръцкай се на воля у вас без пари, но какво значение има това за другите? Никакво. Все тая ми е на мен например другите хора какво работят / не работят.

# 589
Сирен, за толкова години във форума, би следвало да си разбрала, че колкото повече подробности даваш, толкова по-уязвима ставаш. За какво бяха всичките напъни да покажеш как се развива провайдърът и докарва минимум 10К на месец, като се оказва, че се налага и жена му да работи, че трябват пари? Или не изкарва чак толкова, та сте опрели до парите, които ти изкарваш? За чий му трепери толкова да се развива и бебе да не пипва, сакън да не му се повреди усъвършенстването, като се налага жена му да допълва бюджета с фрийленс?

Накратко, многото подробности оплитат патката в кълчища.

# 590
E не, аз друго искам, ама това може към момента и това е рентабилно. Иначе не съм чак такъв нарцис, та да се фръцкам на нископлатена работа, да ми увисват други задължения, ама да се надувам, че и аз работя.

Хм. Аз си обичам работата за малко пари. Да, отнема ми от времето и се отдавам. Да, доставя ми удоволствие. Това ме прави щастлива, а щом аз съм добре и децата ми ще са.

# 591
Е нали все твърдите, че колкото и да изкарва мъжът, жената трябвало да има СВОИ пари и работа, щото какво ще прави ако мъжът й я зареже. Сега Сирен що работела...
Пък и аз за излишни пари не съм чула. Колкото и да вади провайдъра що да не допринася и тя?

# 592
Аз не допълвам бюджета, моето е бонус. Неговото си е негово, и разбира се, че има развитие - кое не ти се връзва? Но все пак повтарям, че за мен на тоя етап на първо място е домът и децата. Затова и работата е такава - защото винаги съм мислела как работата ми да е добавка към живота и бонус, а не център на живота ми. Съответно няма как да ми отнема голяма част от деня и почти всички сили. И трябва да е работа, която винаги да мога да намаля/откажа/напусна. За щастие при фриленсърите това може да става без последствия, без да те питат що имаш дупки.

Ами не, не мога да се раздам за малко пари, просто е абсурд това. У дома имат нужда от мен, би било нарцистично да се правя на работеща за нечии други цели. Другите не ме интересуват, то всеки иска някой да се раздаде за смешни пари.

# 593
Винаги са ми неприятни тия излияния. Уважавам всички работещи хора, включително работещите честно за малки заплати. Оливат се някои от пишещите.

# 594
Ами не всичко в този живот е пари. Парите са нужни за за да се живее добре. Понякога има неща, които просто правиш с любов.

# 595
Сирен, не те разбирам. 

# 596
Кое не ми се връзва ли? Най-вече подробностите. Прекалено многото подробности, в които се оплиташ и които противоречат на основната ти теза. Иначе аз нямам нищо против работенето или неработенето- кой както го влече и може.

# 597
Кое не разбираш?

Каква ми е, моля, основната теза според теб? Да не би ти да си мислиш, че имам основна теза, а всъщност да няма такова нещо и това да е само твой прочит?

Имам етапи на живота, в които има различни приоритети. В етапа малки деца ми е адски, адски важно да имам надежден провайдър и да няма натиск да се върна на работа рано-рано. Да имам опция да не работя, докато не се почувствам готова и докато не се появи опция, която ме кефи.

Това не значи, че ако се появи добра възможност и тя се вписва добре в семейния живот, ще я откажа заради принципа.

# 598
Най-вече не разбирам защо държиш да се овъртолиш в подробности, на които изпускаш края.

# 599
  • София
Когато някой в пет поста спомене петдесет пъти, че другите нямат чувство за хумор, обикновено сигнализира, че всъщност тя самата е с липси в тази сфера. Сега, дали е изтекъл с кърмата или се е стопил като ланския сняг от честото висене във форума, можем само да гадаем.

..пък и боли ме фарът за колеги и екипи.
Колкото повече те чета, толкова повече ми се струва, че за нищо не те бОли фарът, но това, разбира се, е мое субективно мнение. Дано греша.

Общи условия

Активация на акаунт