За парите и семейството

• 52 549
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 570
Деница Гергова води ли се за трофейна жена за форума? Тя поне залитна по ашрами и изкуство. Направи изложби и разви различни галерии.

В моята среда не работят необразованите жени, трофейните се занимават с неща, които, независимо от паричния израз, им харесват. За съжаление, наблюдавам повече фрустрация сред първите. Но това е моят личен опит.

# 571
Вие какво още искате да получи?
Аз попитах какво получава в общия случай, който, доколкото виждам, май не е 'и двамата се грижат за домакинството'.
Тук разбирам, че уютът значи единият да метне набързо вечеря, щото се бил прибрал час по-рано, а пък другият да се разплуе като сарма пред ТВ, щото се бил преработил. Това е доста романтичен, наивен и за жалост повърхностен прочит на понятието' уют'. И жената пак е на тръстиката, впрочем.

# 572
  • София
Благодаря, Касиопея! Предполагам, става дума за местни жени, защото това беше въпросът ми.

Не са местни жени. Това са две мои бивши съученички, които отидоха да следват в Германия и там се запознаха с мъжете си. Третата се запозна с мъжа си тук в България.

Нв знам, какво имаш предвид под хейт. За мен е нормално жена, която говори за партньора си като за провайдър, да бъде наричана по съответния начин. Интерпретациите са в "междуушието" (по цитат на съфорумка) на четящия. Аз не бих се засегнала, ако съм спокойна с избора си, нямам нужда да се обяснявам и бих била напълно удовлетворена от това. Включих се в разговора след пренебрежителните подмятания за чужди пари.

Аз съм домакиня и се засягам от подобни изказвания, защото знам как минава деня ми. Лошото е, че повечето си мислят, че щом не работи една жена, значи по цял ден е по кафета, фризьори, молове и т.н. и само харчи парите на мъжа си. Имам няколко приятелки, които също не работят и те са споделяли, че са се сблъсквали с подобно отношение. А иначе и аз, и съпруга ми се чувстваме напълно удовлетворени от решението да си остана вкъщи, което взехме заедно Simple Smile

п.п. Благодаря за премерения тон. Рядко тук може да се срещне човек, който дори и да не е твоето мнение пише постовете си добронамерено, без заяждане и обиди Blush

# 573
Касиопея, мога много добре да те разбера и съм далеч от тези илюзии.
Можех да бъда домакиня, но разбрах, че не е за мен. Наясно съм и че има жени, за които това е избор, който ги удовлетворява. По-горните ми коментари не бяха толкова за парите и за това, дали жената работи, а за минимум уважението към чуждия труд.

# 574
...И парите всички знаем какви са за фриленс задачи от интернет.

Декларацията си я подадох пред НАП, не помня да съм я пращала и на теб. А задачи от фриленс...ами да кажем, че е колкото си договориш. Може да е пет долара...може и да е много повече.

Но да, смятай го, че пиша фейк нюз и си докарвам там 20-ина долара на месец, колкото за кафенца.

# 575
Виж, не сме някакви тъпаци. Работила съм и аз такива неща, при това за доста по-търсени и високоплатени умения. Наемам хора от Upwork почти ежедневно. Имаме някаква идея.

Но айде, дори да е за 5 хиляди на месец. Защо една жена трофей си губи времето с работа под интелектуалното и ниво, която я натоварва и не и харесва и го прави САМО за пари. Нали уж точно грижата за парите е поета изцяло и срещу нея жената е поела всичко друго?

# 576
Оффф, консултирайте се с чувството си за хумор, какъв трофей съм аз?

# 577
  • София
Какво трябва да запишеш, за да можеш да станеш домакиня? Или какво училище се завършва? И на каква заплата са осигуровките?

# 578
Не знам, ти си спорила най-сериозно по темата и непрекъснато твърдиш, че мъжа ти ти осигурява свободата да правиш каквото искаш, не де налага да работиш за пари. Децата обаче ти пречат да се занимаваш със образованието си, хобита, спорт, почивка. Защо избираш да работиш като копирайтър на парче, а не използваш времето да се наспиш, да ядеш в Рафи, да ходиш на курс по рисуване и там всичко дето от години слушаме, че няма как, но един ден ще стане? Правиш се, че не разбираш въпроса ли?

# 579
В България жените, които могат да живеят истински охолно, без да работят, са рядкост, и по-често са с богат татко, отколкото с такъв мъж Simple Smile

# 580
Мда. Нашите понякога ме бъзикат, че с моите широки пръсти съм родена за милионерска съпруга. Аз ги контрирам, че правилното е милионерска щерка. От щерката реално нищо не се иска, а съпругата трябва да си плати за удоволствието на безлимитната карта.

# 581
Не знам, ти си спорила най-сериозно по темата и непрекъснато твърдиш, че мъжа ти ти осигурява свободата да правиш каквото искаш, не де налага да работиш за пари. Децата обаче ти пречат да се занимаваш със образованието си, хобита, спорт, почивка. Защо избираш да работиш като копирайтър на парче, а не използваш времето да се наспиш, да ядеш в Рафи, да ходиш на курс по рисуване и там всичко дето от години слушаме, че няма как, но един ден ще стане? Правиш се, че не разбираш въпроса ли?

Ми защото мога да работя на парче и да взимам прилични пари, за което децата не пречат, щото работата е под интелектуалното ми ниво и се върши на автопилот. Другите хубави работи не мога да ги правя, поради обичайните причини.

Мъжът ми осигурява свободата да си гледам децата. Не да правя каквото си искам. При това в ранните години, не цял живот. Да, имам опцията да НЕ работя. Използвам я, за да работя на парче и с няколко часа на седмица да изкарам толкова пари, колкото се изкарват с пълно работно време плюс пътуване от и до работа. Та така, нормален избор е това - пък и понякога парите са доооста прилични.

Освен това ми се струва просто адски неефективно да работя нещо "за удоволствие", главно защото никоя работа не ми носи удоволствие, а съм прекалено дърта вече и не се хващам на динамичните приказки, та не усещам работата си като идентичност или нещо уау-супер, пък и боли ме фарът за колеги и екипи. Та затова главно, за мен е решение към момента.

А, и да не забравяме, че във всеки момент мога да намаля натоварване, да прекъсна, да пробвам нещо друго, според каквото позволяват останалите ми задължения. Фрилансърството дава свобода, която закотвянето на една позиция не дава. Ако загубя един клиент, доходът ми не пада до нула - ако загубиш работа, падаш на нула веднага. Такива ми ти работи. Просто на този етап на живота това работи и има най-добро съотношение цена/печалба.

А, да, също така съм алчна.

# 582
Ясно, тоест и теб, както и на всички нас останалите не-трофеи ти трябват пари. И ги изкарваш с уменията, които имаш към момента. Иначе не виждам на какъв друг проблем си намерила "решението."

# 583
Ами главно на проблема работа-личен живот. Честно, самата идея да се фукна някъде 10 часа извън къщи, в момента ме ужасява. Бързане, задръствания, под часовник, насам-натам...гадост...

А пари винаги трябват.

Относно трофея - интелигентна си, ще се сетиш. Ако не ти е изтекло чувството за хумор с кърмата.

Сериозно, то работата стана що си с шапка - що си без шапка. Като не работя- ми се свождат всички работещи жени като героини, дори да изкарват само за джобни. Като си изкарам прилични джобни, че и отгоре, без да стана от дивана - що работиш, мъжът ти не ти ли дава:) лол.

Въпросът е, че ако се бях фукнала да работя, само за да изляза от къщи, щях да съм по-заета и за в пъти по-малко пари. Та така, ползите от провайдъра са, че помага и на жената в последствие да си навакса загубените години във финансов план. Поне за мен е така.

Абе това са нормални неща, кое е необичайното - има години, в които нищо не става, в някои пък се правят други неща и така. Сезони, различни периоди, различни неща ти се правят. Преди имах нещо като план-програма за живота си, вече оттук нататък не точно - писала съм и преди, неща, които преди ми се струваха интересни, сега ме изморяват. Пък и ми хареса позицията на Christina1980 - пари и когато децата позволят, кефове. Та така, това е към момента, ако не ме перне друго и не реша да правя Ph.D. към НБУ или подобна простотия.

# 584
Вие какво още искате да получи?
Не искам мъжа да се държи сякаш само неговата работа е важна, защото изкарва повече пари. Не искам и да ме гледа подигравателно и да счита, че трябва да бъда домакиня, че не ставам за ходене на работа.
Аз също искам да се тропясам пред телевизора, да позяпам филче, следователно мъжът трябва да поеме част от домакинството.
Искам да прекарваме време заедно, по разходки и екскурзии /няма проблем да плащам половината/, но да иска да е с мен, да си говорим и да общуваме.
Не искам единственото, което ме определя да е дали мусаката ми е вкусна.
Искам да мога да съм в скапано настроение понякога и нито да ми се готви, нито да ми се секси. А не да се появи някой и да ми каже "Ти какво прави цял ден, щом не си сготвила и изчистила."

Не искам единствено да създавам уют затворена между 4 стени и да подлагам ...хмм... за секс.

За тези, които са избрали да са домакини, шапка ви свалям, аз не бих могла да издържа.

Общи условия

Активация на акаунт