За парите и семейството

• 52 515
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 600
Всичко си е точно така, както съм го написала. Все пак животът не е статичен, в такава възраст сме, че за година-две се променят адски много неща. Това, което е важало преди, не важи сега, и това е нормално.

Къде е грешката? Позволила съм на мъжа си да се развие, докато аз изгледам децата, а неговите доходи пък са ми позволили аз да си намеря пътя и да допринасям, ама не символично. Съвсем нормални неща в една двойка. Никъде не съм писала, че съм подписала договор да не работя и да съм отдадена развозваща майка до поне 16-годишнината на най-малкото дете...

Таис, права си, в момента съвсем малка бройка неща ме вълнуват. Просто нямам достатъчно енергия за странични неща извън моите приоритети. Като кон с капаци съм, така си е. Още известно време ще е така. Не се майтапя, сериозно говоря този път.

# 601
Компенсира, ако сте на по 22 и без деца. След това вече от мъжа се искат някакви успехи и в други поприща. А и тоя мъж трябва да го впрегнеш да бачка, ако само нагон му е в главата, ще вземе да кривне нанякъде:)
Кой иска от мъжа успехи на други поприща?

# 602
Никъде не съм писала, че съм подписала договор да не работя и да съм отдадена развозваща майка до поне 16-годишнината на най-малкото дете...
Не си. Само около 913721 пъти си писала как поне до 5-та година на най-малкото дете е блато и е абсолютно невъзможно да правиш нещо различно от цъкане във форума. Внезапно с едно тригодишно и едно четиригодишно на главата се наложи да заработиш за "бонуси". Доообреее.

Хайде да се повторя. Прекалено многото подробности оплитат патката в кълчища.

# 603
Имам етапи на живота, в които има различни приоритети. В етапа малки деца ми е адски, адски важно да имам надежден провайдър и да няма натиск да се върна на работа рано-рано. Да имам опция да не работя, докато не се почувствам готова и докато не се появи опция, която ме кефи.

Това не значи, че ако се появи добра възможност и тя се вписва добре в семейния живот, ще я откажа заради принципа.

Безброй пъти съм чела точно тези твърдения Сиренови.
Нямаш реална представа за търсене и предлагане на "работна ръка". Когато се появи опция, която те кефи, а ти си готова, работодателят няма да е готов да ти даде шанс, защото няма да имаш и един ден опит.
Не ти ще откажеш добра възможност, а на теб ще бъде отказана.

Научи се да бъдеш реалист, Сирено Simple Smile

# 604
Ами блато си е, наистина не може да се правят много смислени неща. Факт. Само компромисни и полу-смислени.

Не, не се е наложило, финансово пък изобщо. Но като се появи възможност - защо да не се пробва и каквото стане, все е бонус.

Кики.мора, да, така е, но ако зависиш от работодатели. Ако работиш с клиенти, е друго.

# 605
Ааа, тя възможността те е издебнала и ти случайно си налетяла на нея. Почнаха да ми се привиждат мармоти и шоколади.

# 606
Аз съм клиент (дали ти ще го кръстиш клиент, или аз работодател няма значение), аз съм човекът, който ще плаща за твоя труд. Кого ще избера?

Теб или някой с опит?

# 607
  • София
Всичко си е точно така, както съм го написала. Все пак животът не е статичен, в такава възраст сме, че за година-две се променят адски много неща. Това, което е важало преди, не важи сега, и това е нормално.

Къде е грешката? Позволила съм на мъжа си да се развие, докато аз изгледам децата, а неговите доходи пък са ми позволили аз да си намеря пътя и да допринасям, ама не символично. Съвсем нормални неща в една двойка. Никъде не съм писала, че съм подписала договор да не работя и да съм отдадена развозваща майка до поне 16-годишнината на най-малкото дете...

Таис, права си, в момента съвсем малка бройка неща ме вълнуват. Просто нямам достатъчно енергия за странични неща извън моите приоритети. Като кон с капаци съм, така си е. Още известно време ще е така. Не се майтапя, сериозно говоря този път.
Усеща се в постовете ти. Иначе те разбирам донякъде - и аз съм имала такива моменти на пълно безветрие, когато съм отпускала платна. Важното е да ги вдигнеш отново, някой ден.

Нали знаеш, че само си лафим тук. Идеята не е да се критикуваме и притискаме, не сме булита Simple Smile

# 608
Хм. Аз си обичам работата за малко пари. Да, отнема ми от времето и се отдавам. Да, доставя ми удоволствие. Това ме прави щастлива, а щом аз съм добре и децата ми ще са.
Ще ти стисна ръката.
Леля ми още се опитва да ме зарибява със стартови 1500. Моите 1000 й се виждат малко. Ами сори, обаче работата ми е изключително спокойна, натоварането е голямо, но поносимо, доставя ми удоволствие, работното време ме устройва, шефът е интелигентен и разбран човек. За високата заплата трябва да ходя от 9 до 18 в гнездо от змии със изявени снобски наклонности, на които в главата са им само пари, мерене на стандарти, посещения на високоинтелектуални крафт ивенти и биха ми издрали очите, ако това ще ги промотира в йерархията. Отвращават ме като личности, не желая да съм като тях.
Съзнавам чудесно колко неща бих могла да си позволя с повече доходи, но сега се справям прилично.

Кой иска от мъжа успехи на други поприща?
Аз. Не стига единият секс. Трябва и като човек да е израснал.

# 609
Не, Таис, не съм отпуснала платна, точно в момента имам доста строги цели и не си пилея енергията за "интересни" неща. По-скоро съм мотивирана само за своите цели, не за чужди цели и виждания. Затова например не мога да си представя три часа на ден да ми заминават в пътуване напред-назад и обяд с колеги. Само като си представя за три часа колко неща мога да направя и как ми се отнема ценно време за тотални глупости. Хич не е безветрие, ами съм хванала един от "търговските ветрове", а като има силен вятър, вдигаш само няколко стратегически платна, иначе ще обърнеш кораба. Като преводач би трябвало да знаеш, че корабите вдигат всички платна само при много лекичък и непроменлив вятър, а това рядко се случва.

LeClerc, имаше огромна доза щастлива случайност, кълна се. Факт е това. Но свързан с някои мои предишни действия, за да мога да грабна късмета.

Кики.мора - аз имам опит, колкото и да ти е чудно. Не съм с нула дни стаж и с гимназиална диплома сепак...а с клиент нещата се договарят, него го интересува работата да е свършена.

# 610
Сирен, аз най-искрено ти желая успех, но за твое добро, не изливай толкова подробности във форума. Иначе, клиентът плаща за свършена работа, да. Но клиентът много сериозно преценява на кого да повери да му свърши работата, за която ще му плати. Обикновено, това не е неизвестен начинаещ.

# 611
Няма да се стигне до договаряне, убеждаваш само себе си с тези твърдения, както и да наричаш тези, които ще плащат за съответната работа. Никъде не говоря за степен на образование, а за реален опит, който твърдя, че ти нямаш. На приказки те бива, признала съм те, но приказките изморяват, особено когато се повтарят до изтрещяване.

ПП Умишлено използвах "твърдя" Simple Smile

# 612
Ми аз нищо ново и неочаквано не съм казала. Нормални неща са това.

Все пак с малки деца като няма какво да губиш, пробваш тук и там, чукаш на тая и оная врата, печелиш тук и там по някоя поръчка, после изведнъж се оказва, че вече си с опит и рейтинг и така...връщането на работа след малки деца си е проблемно нещо, трудно се ускорява от нула до сто.

Иначе има и друг въпрос: колко неща следва да прави жената у дома, за да й се полага да не работи. Предполагам, че отговорите варират от това "да изглежда добре" до "100% зает ден с тристепенно меню и по три развозвания на дете за различни уроци и спортове плюс прибърсване и обиране на къщата отгоре до долу, а вечерта секс".

Всъщност на базата на какво "твърдиш", че нямам опит? Нали знаеш, че няма някакви твърди критерии за опит - ако клиентът плаща, значи опитът ми е съвсем реален и достатъчен и оправдава исканата цена.

# 613
Може и нищо да не прави.

# 614
  • София
Е, пожелаваме ти успех в ''търговския вятър'', каквото и да е това.

П.П. Бивш преводач, да уточня - и незанимавал се с корабна терминология, за жалост. Обожавам кораби!

Общи условия

Активация на акаунт