За парите и семейството

• 52 367
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 720
Спести си аматьорската психология.

# 721
  • Пловдив
Давам. Няма "полага се", има "мога да си го позволя". Нещо като лудия и баницата. Не се пита кога му се полага баница. Wink

# 722
  • Куциндрел
Влизам с един бърз въпрос.
Сирената да не би да е започнала работа?  Thinking

Имайки предвид, че дори аз като многодетна майка се хванах на комерс за пари, защото ако загубя провайдъра, трябва да си покрия разходите адекватно, а не символично - бих казала, че тоя мъж трябва да си смени професията. Животът е гаден.

Инак по основната тема съм писала преди - у нас парите са общи, имали сме периоди, в които едния изкарва повече пари, а после другия. Отдавна спрях да се замислям кой повече пари внася в бюджета, нито кой днес е свършил повече домашна работа.

Последна редакция: чт, 14 мар 2019, 12:29 от Ceca

# 723
  • София

absurd, съвсем умишлено изкривяваш нещата. В голяма част от семействата двамата работят на пълен работен ден и изкарват подобни заплати. Като изключим периода на майчинството, е съвсем нормално двамата да полагат грижа за децата и домакинството.Общото участие в ангажиментие, които, разбира се, могат да се разпределят справедливо без да са съвсем еднакви, водят до повече близост и уважение. Нища няма да отнеме от мъжествеността на програмиста, ако вземе, че сготви една манджа или пусне прахосмукачка, докато жена ме преглежда домашните на детето. В провайдърските семейства, много по-често имаме конфигурацията с мъж като dnes_sum  с убеждението, че е богопомазан и превъзхождащ всички жени на земята. Финансовата зависимост има много негативи, няма смисъл да ги изреждам за пореден път. Също така, мисля, че амибцията за собствено развитие е положителна характеристика и на мъжете, и на жените. Съжалявам, но не виждам нищо  рационално в това да вложиш труд и финанси в образование, да имаш  възможностите да имаш добре платена и удовлетворяваща работа, но да си останеш вкъщи, да чатиш по форумите и да готвиш мусака. Или да търсиш непретенциозна работа, която да ти даде възможност да се прибереш в 16.30, пак за да сготвиш мусаката и да поизчистиш, докато мъжът се тръсне на дивана в 18.30.  Последното също е въпрос на избор, но за много жени не е по-добрият.

Съжалявам, но ти изкривяваш силно написаното от мен!

Къде видя да защитавам стоенето вкъщи и бъркането на мусаката?
Написах, че за мен, да се опъна 10 часа под командването на няколко началника, за да изкарам пари колкото мъжа ми, че да се почувствам равна и еднаква с него, не е опция.
Защото не съм еднаква с него и имам както качества, така и интереси, които биха били от полза и за мен, и за децата, и за семейството като цяло, да проявя. А, не да тичам в 19.30 вкъщи, чудейки се кое по- напред да захванем двамата, пък децата да видим колкото да не ни забравят физиономиите.
И накрая, всеки забил поглед в телевизора или телефона, защото няма сили да говори и прояви интерес към другия.

ПП. Само не знам, защо реши, че който работи до 18 часа, е непременно на "претенциозна позиция"? newsm78

# 724
Ceca, аз съм като мъдрата принцеса - ни гола, ни облечена. Работя, но не съм "започнала работа". Както казах - комерс и пари, децата са ми все още номер 1, както и мусаката. Моята работа и доходи са приятен бонус, не насъщни и не са приоритет - ако пречат на семейството, мога да свия дейността, ако се отвори време - мога да разширявам.

Впрочем не знам мъже от Мастър Шеф ли сте взели, но на мен ми отне години, докато изработя рутина ей така без замисляне "да спретна една манджа". Ами иска си малко мислене и планиране. И доколкото човек има все пак ограничена енергия, не виждам как един мъж ще е 100% нащрек в работата, докато в главата си планира И вечерното готвене, което му се полага като задължение.

# 725
  • Куциндрел
Значи все пак си започнала работа.
Отписваме те от провайднатите.  Laughing

# 726
Хм, нашият род явно сме мастър шефки, прибираме се от работа в 17+ и почваме да готвим. И не 'готвим' яйца на очи.

# 727
Ми да, моето беше срочно провайдване. Не съм провайдната, но не съм и дива кариеристка на тоя етап.

Впрочем само по себе си в провайдването като такова не виждам ползи. Само ако води до определени цели и се налага - главно около гледането на деца. Иначе никога не ми е било цел в живота. Но примерно определено уважавам опцията да НЕ ми се налага да работя и да мога да си подбирам работата.

Гал, прибираш се от работа, ама от лежерна работа за хилядата лева. Все пак се очаква, че мъжът работи нещо по-сериозно и изискващо. А прибиране в 17 си е направо екзотика, ако човек иска някакви резултати и да напредне. Прибиране в 17 си е за закътана женска позиция.

# 728
Сирен започва да ме кефи яко. Не знам как го прави, но успява всяка тема да я завърти около себе си и да стане център на обсъждане в нея. Признавам - това си е дарба. Не всеки го може Simple Smile
Ако пусне една снимка да добием представа, няма да е зле.

# 729
Като не съм имала мъж служител и не мога да се вържа в тоя разговор. Но аз съм писала и преди - никога не съм гледала доходите на мъжете. Като казвам никога, имам предвид наистина никога. Сигурно не съм жена...

# 730
Хм, нашият род явно сме мастър шефки, прибираме се от работа в 17+ и почваме да готвим. И не 'готвим' яйца на очи.
Колко да готвиш за един човек Grinning

# 731
Колкото и за плюс 1 мъж, 1 или 2 деца, че и повече калпаци, ако имате гости. Трудно ще разбереш защо броят на хората няма значение, при положение, че ти самият не готвиш.

# 732
  • София
Няма значение дали за един или за 4 готвиш.
Само става по-вкусно с повече инградиенти.

Едно време се знаеше, че най- хубавия зрял боб се прави в казармата, защото е в огромната бака. Simple Smile

# 733
Ежедневното готвене е елементарна и неангажираща работа.

# 734
На мен ми харесва да готвя. Единствено ако съм много уморена не го правя, понеже не обичам да готвя без настроение.

Общи условия

Активация на акаунт