За парите и семейството

• 52 399
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 705
  • София /Абсурдистан
Сиренко, моли се да не стане някоя беля с провайдера, че ще увиснеш като луканка  Mr. Green
С най-добро чувство ти го казвам, не се заяждам.

# 706
Изобщо не споря. Парите не купуват щастие. Купуват определени неща. И дават определени възможности. Щастието пак си зависи от самия теб. Аз си мисля, че сме още мнооого далеч от ниво пари, което да разваля.

Таис, нали не можеше без море? Като му е интересно преподаването, вече писах - може да стане преподавател в АУБ, или да води курсове и тренинги, или да работи нещо друго и да преподава по малко между другото. В преподаването също има комерс. Зависи колко е добър и колко е склонен да се продава.

И ние живеем по-скоро скромно, само с част от парите, които постъпват, това е нормално за мен. Но ако може да има в повече и да си изпълниш някои цели, няма да е зле да се търсят различни възможности, ако ще да е, как беше, професионален курвалък.

"Сиренко, моли се да не стане някоя беля с провайдера, че ще увиснеш като луканка"

Ми не, няма да увисна чак толкова. Не съм с новородени на ръце, не съм с нула пари в банковата сметка, има и застраховки, има и подсигурено жилище и нула кредити. Провайдърът затова е провайдър - не само да осигури текущия месец, а и някакъв резерв в случай на нужда. Към момента най-критичните години на провайдване вече са зад нас. И не съм се засилила да ме издържат 20 години, без да си мръдна пръста.

# 707
absurT , ако си имала предвид мен с последния пост, нещо си се объркала. Точно пък аз изобщо не очаквам мъжът ми да притичква вкъщи да готви, мие чинии и сгъва дрехи. Даже сега ще ме изядат с парцалите, ама той тия неща не ги и прави. Ако трябва да избирам между мъж, който работи и осигурява семейството и ми дава възможност да гледам детето колкото искам дълго, да работя на 4 часа и т.н. и да се занимавам АЗ  с почти цялата домакинска работа, и мъж, работещ за по - малко пари, но слагащ престилката като се върне, хиляди пъти избирам първото и съм го избрала вече!
Не си меря заплата с мъжа си, нито броя кой колко перални е пуснал. Всъщност той пералня не пуска изобщо. Още преди няколко страници написах, че ние сме си намерили баланс, при който се чувстваме идеално, но винаги се намира някой да обясни как трябва да вкараме в картинката еманципацията и да бъдем 100 % независими. Аз не съм съгласна.

По случая с приятеля на Таис...какво да кажа...и моето мнение е по - скоро като на Сирен, макар че пак зависи. Какво има да го юркам, то насила не става. Но определено не бих била много хепи мъжът ми да си крета на ниска заплата някъде. Не знам как бих постъпила, честно казано.

# 708
  • София
Сиренко, моли се да не стане някоя беля с провайдера, че ще увиснеш като луканка  Mr. Green
С най-добро чувство ти го казвам, не се заяждам.
Тя всъщност идея си няма колко бързо луксозният, удобен живот, може да каже пуф и да се стопи в нищото. Говоря от 1 л. ед.ч., за съжаление.

Сирен, сега ти изгуби така прокламираното чувство за хумор и възприе нещата буквално. На шега, да, не мога без море. Реално мога без много неща.

# 709
Сирен, вече скромно ли живеете, това ли е новата плоча?
Ти конкретно (и аз да питам) в какво си се развила и какво си постигнала? Не работиш, не домакинстваш съобразно свободното си време, половината денонищие си много уморена, въпреки че нямате пеленачета; разпределяш чуждото време и чуждите пари, но твоето си е за теб.
Сега вече пишеш, че охолният ти живот всъщност е по-скоро скромен. Кога да очакваме да се изпарят и застраховките на провайдъра, спестяванията отпреди 10 години и жилищата на баба и дядо?

Въобще осъзнаваш ли колко назад си в сравнение дори с мен, дето доходите ми са наполовина на половината пишещи тук жени?

# 710
Kalina. , не, постът не АбсурТ беше към мен и такива като мен. Аз съм точно на противоположното мнение и във връзка провайдър-полудомакиня изобщо не бих могла да вирея.

Последна редакция: чт, 14 мар 2019, 11:34 от TafTaf

# 711
Всъщност, аз имам много приятелки със сериозни професии. Лекари най-вече. Те нямат време да домакинстват и въпреки това се е намерил някой да ги обича и да им прави деца.
Един иска едно, друг друго. Това е.

# 712
Ако беше наистина добър преподавател, щеше да си намери парите или парите него да намерят. Ако го ръчкаше отвътре да преподава на ниво, нямаше да стои на една позиция.

Скрит текст:
Гал, всичко е относително, за някои хора месечните ми разходи са "адски много пари", за други са едно нищо. Не се лишаваме от нищо, но и не всичко е максимализирано във всеки един момент. Тоест имаме и за дрехи, и за пътувания, и за ресторанти, но да кажем не от всичко всеки път - това е нормално, не харча компулсивно. Ако тръгна да се сравнявам, всеки си има критерии кое се води "мизеруване". Писала съм доста пъти колко са ни месечните разходи, в които се вписва всичко, макар в различни месеци да е различно. В някои месеци ще е повече пътуване, в други шопинг за дрехи, в трети ресторанти, абе което ни кефи в момента. А може просто да си седим у дома и да даваме повече за домашна храна и био. Както казах, всичко е относително, има хора, които карат на вафли, ама без ски го водят мизеруване. Или са бъкани с кредити, ама с нови телефони.
Примерно чантата, с която излизам, е от плат и тип ученическа, щото с деца няма как да развлача нещо елегантно и да го съсипя. Ми за някои мизерувам, щото нямам Фурла...

Аз конкретно съм се развила главно в една област - писане. Това работя, имам стаж да кажем около 9 години въпреки майчинствата и това работя в момента. Плюс още някои специализации. Не спя зад волана, макар да не работя 100%.

Последна редакция: чт, 14 мар 2019, 11:31 от The Siren of Titan

# 713
Kalina. , не постът не АбсурТ беше към мен и такива като мен. Аз съм точно на противоположното мнение и във връзка провайдър-полудомакиня изобщо не бих могла са вирея.

А, добре. Щото е цитирала мен, затова. Разбрахме се.

# 714
Сирено, как го събра тези 9 години? Нима броиш надомната си работа от време на време за пълноценен стаж?

# 715
Това е инфо за пред НОИ и НАП.

# 716
  • София
Сирен започва да ме кефи яко. Не знам как го прави, но успява всяка тема да я завърти около себе си и да стане център на обсъждане в нея. Признавам - това си е дарба. Не всеки го може Simple Smile

# 717
  • Пловдив
Иначе има и друг въпрос: колко неща следва да прави жената у дома, за да й се полага да не работи. Предполагам, че отговорите варират от това "да изглежда добре" до "100% зает ден с тристепенно меню и по три развозвания на дете за различни уроци и спортове плюс прибърсване и обиране на къщата отгоре до долу, а вечерта секс".
Не беше ли достатъчно да е родила хубави деца?

# 718
Ами всъщност въобще не говорим за мен и за моята личност. Аз от такива теми научавам много за мисленето на хората и си правя изводи. Иначе за себе си не говоря, нито разкривам и 1% от това, което наистина ме интересува, но това е друг въпрос. А обсъждането на личността ми не го причинявам аз, причинява се от нормална човещинка, вродена такава. Виждаш, че дори да изчезна от темата, почват идеи, спекулации и подхвърляния, защото всеки вижда само това, което му е в главата - ако ще и банково извлечение да покажа, и данъчна декларация, пак няма да повярват, че е възможно.

Магдена, аз теб питам, дай ти отговор.

# 719
Сирен започва да ме кефи яко. Не знам как го прави, но успява всяка тема да я завърти около себе си и да стане център на обсъждане в нея. Признавам - това си е дарба. Не всеки го може Simple Smile

Много малко хора имат нужда да бъдат обсъждани във форум, това е причината.
За мен поведението й е вик за помощ, но го прави по калпав начин.

Общи условия

Активация на акаунт