За парите и семейството

• 52 459
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 765
Щото моите наблюдения от реала са съвсем различни. Работи се до 18-18:30, после следва прибиране, и едва след 19 и нещо се пристъпва към печката.
Така е и при нас. Някои дни се вечеря чак 21-22, ако сме окъснели с работа/извънкласни/други ангажименти или се готви по-завъртяно.

# 766
Таис, ако се прибират по едно и също време няма значение кой ще сготви. Защо се правите, че не разбирате? Има се предвид мъжът да работи повече от жената, респективно да поема по - малко домакинска работа, щото няма как един човек да огрее физически навсякъде, независимо от пола.
Това е и въпроса. Вече се уточни, че ако работят еднакво делят всичко като задължения.
Иначе аз готвя 4 - 5 пъти седмично, това с двете ястия в неделя така и не ми се получи. Но не ми тежи грам.

# 767
Всъщност, аз имам много приятелки със сериозни професии. Лекари най-вече. Те нямат време да домакинстват и въпреки това се е намерил някой да ги обича и да им прави деца.
Един иска едно, друг друго. Това е.
Ох, тука имам личен челен опит с ММ.
Силна дума ли ще кажа, не знам, ще питам довечера, но май не беше ял домашни палачинки, преди да започне да излиза с  мен.
Скоро пак ми каза, че ходел бил в комшийката да яде палачинки, веднъж, дваж.
И сега, за да не се хванете за думата, палачинките бяха само пример.

# 768
Готвя 2-4 пъти седмично, основно в работните дни. Или сутрин рано преди работа или вечер след 19-20 часа. Приятно ми е. Почивните дни рядко съм в града.

# 769
Интересно ми е, всички ли жени, които готвят, се прибират 1-2 часа по-рано?
Бившият ми държеше да ме взима с колата от работа, т.е.аз оставах по ок. 20-30 мин повече на раб.място, за да ме вземе, прибирахме се заедно след 18ч, минавахме през супера и той почваше да готви. Не всяка вечер, но поне веднъж в делниците. Събота и неделя готвех почти само аз, освен ако не му щукне нещо - веднъж в месеца.

# 770
Впрочем дори и двамата да работят хронологично по 8 часа, предполага се, че мъжката професия е от тия с повече натоварване и интензитет. Та трябва да се уточни кое се води "еднакво".

# 771
На мен ми е най-неприятно готвенето от всички домакински истории. Разтоварвам се, когато чистя и подреждам. За  ядене обаче ми настръхват косите, а у дома се яде всеки ден различно. Та има случаи в които ми идва да хвърля тавите и тенджерите през прозореца 😂😂😂

# 772
Аз пък не искам мъжа ми да закъснява след работа. В моя случай ще го знам работи ли или не, ама ако е някъде служител, откъде да знам какво работи точно Simple Smile

То човек реши ли, не виждам какво пък би го спряло да работи това, което ти се чудиш какво е😃, така че, и да закъснява, и да не - нищо не зависи от тебе.

# 773
Знам, че всички живеете скромно, но айде признайте си - колко "златна" е допустимо да е една мусака, ако заради нея подкопаете кариерата на мъжа?
Ако т.нар. кариера е 'подкопана', аз с това нямам нищо общо. Изборът си е изцяло негов и отказвам да бъда държана отговорна за чужди решения.
Второ - според мен 'кариера' се прави преди да си направиш децата, след това се ползваш от благините на предишния си труд. Мое мнение, но стоя зад него, няма да го променя и така ще възпитавам децата си. И момчето Wink И момичето Wink
И последно, но не по важност, имам особено мнение за т.нар. кариера. Няма да го излагам просторно тук, но с една дума ще го нарека - съвременно робство. Не желая изобщо да влизам в полемики и на тази тема. Всъщност ти самата го беше нарекла така. Интересно обаче - за жената е вредно да влезе в матрицата на тази наречена от мен 'съвременна робия', за мъжа обаче е полезно. Ето, тук ни се разминават сериозно гледищата. За мен работата и работенето е средство, а не крайна цел, задоволяваща нуждите на .. бизнеса. Има няколко професии, които си заслужават, но общо взето смятам, че те би трябвало да са запазено място за хора, отказали се от желанието за семейство и деца.
Потретвам, че няма да влизам в полемики по което и да е от горното, написано от мен. Това ми е мнението и то е твърдо от около 2 десетилетия.

# 774
Това е форум, пиша както си искам,
Да, забелязахме. Просто на теб ти убягва как пускаш взаимно изключващи се версии, защото не внимаваш в подробностите. Не че някой тук държи да пускаш подробности, точно обратното. Но понеже въпреки неколкократния съвет да не излизваш потоци от подробности за теб и семейството ти, теб те напъва да ги изпляскаш, няма как да не се забележат противоречията, което говори, че не си обмислила добре версията си и не внимаваш за подробностите.

# 775
  • София
Сирен, описваш и промотираш курвалък, професионален, ама курвалък, и то на чужд гръб.
Не е вярно. Това е висша форма на егоизъм и според мен, когато си направил 2 деца. Смятам го и аз за отклонение. Искаш си спокойствието, да правиш само това, което ти харесва, да не си излизаш от зоната на комфорта. В живота невинаги правиш това, което ти харесва. Понякога се налага, когато от теб зависят други хора (децата). Ако самотните майки правеха само каквото им харесва, ехеее. Ама намерил е сгодна женица, на която вероятно може да каже "е,не искаш ли да си преследвам мечтите, каква любов е това тогава". Тралалал

# 776
Ми много ясно, че си противореча, то всеки е правил буквално противоположни неща в живота си.

А това, че кариерата е само до раждането на децата - не е така, винаги има възможности.

Пак на казуса с преподавателя - ако наистина е добър, както казах, ще му идва отвътре да работи на най-хубавото място с най-подбраните студенти и където се въртят пари. Не просто да топли някое местенце и да бута остарели методи на преподаване, или да си прави интересното. Това е за хора 60+ вече, не за активна възраст и с младо семейство, което си има своите нужди.

# 777
  • София
Готвя 2-4 пъти седмично, основно в работните дни. Или сутрин рано преди работа или вечер след 19-20 часа. Приятно ми е. Почивните дни рядко съм в града.
И у нас преди се готвеше основно през седмицата, а уикендите си биехме камшика извън София, но откакто детето тръгна на два курса в неделя, сме с вързани ръце. Чат-пат пропуска и пътуваме, но не може често. Съобразяваме се с нея или просто понякога заминаваме само двамата уикенда.

Ми може да иска да преподава в обикновено даскало, на обикновени деца. Не може всички да преподават в АК или НБУ, все някой трябва да води часове и в обикновените, скучни училища.

# 778
  • Куциндрел
Не разбрах - получаваш ли сега 5к за работата си или не?  newsm78

# 779
Мъжът ми готви почти всеки ден. Проблемът е, че се е вманиачил по рецептите на един тъпак Алтън Браун, а на мен не ми харесват. Затова да питам може ли да го спра да готви и да го насиля ако може да седне да напише малко код, щото за един час прахосан в готвене може да изкара една седмична заплата на онези горките женици на тръстиката дето Сирена все ожалва. И как да реша проблема, че ако не готви той, трябва да готвя аз, а мен ме мързи?

Общи условия

Активация на акаунт