За парите и семейството

• 52 318
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 915
  • София
Добре де, аз съм образована и интелигентна. Това ми е струвало време, усилия и немалки финанси на родителите ми. Мога и печеля добре, за чий да си стоя домА и да се вълнувам само от домакинската работа?!
Същото питах и аз някъде мноого назад. Толкова усилия и накрая да си седя у дома като съвременна Рапунцел и да чакам някой да ми даде пет лева, за да имам за кафе и сладолед на детето. Мерси съм.

"Някой",наричаш човекът който ти е съпруг и баща на детето?Странно..

П.п.Когато жената работи за мижави пари,нали пак до финансите на същия тоя "някой" се опира?
Каква е разликата?
Разликата е, че тя все пак работи, а не търтейства. Щото този “някой” както го има днес, утре може да изчезне. И госпожата да увисне като луканка, особено ако има деца, както някой по-назад сполучливо се изрази. Баща ми почина на 42, ей така внезапно. Благодарна съм на майка ми, че вместо да потънем, в нестабилните 90-те, тя успя да издрапа, с пубер на шията.

Вижте, ако на вас ви допада първо да ви издържат вашите, а после да се прехвърлите на мъжа си, файн. На други обаче това не ни е достатъчно в живота. Аз лично възпитавам и дъщеря, и ще умра от срам ако един ден ми заяви, че не й се работи, а иска миуото да я гледа. С баща й се стараем да я образоваме и да я научим да бъде независима, за да може във всеки един момент, при нужда да се оправи сама с дете/деца. Точно както направи моята майка. Вие, ако искате, си образовайте дъщерите само на бродерия и лакиране, все ми е тая.

# 916
Таис ! И моя баща си отиде внезапно на 40 години. Майка ми беше силна жена, която не се предаде и успя да ме изучи. Всичко написано в поста ти лежи на моето сърце. Аз също имам момиче, даже ще станат две.

# 917
Чудя се майките ви защо не са намерили провайдър ами сами са драпали. /шегувам се де/

При мен мама почина преди 10-тина години. След нея останаха и дългове. Баща ми е болен с диабет и не можеше да работи. Наследствената къща не беше в супер състояние, най вече прозорците - буквално не се затваряха и зимата беше трудно. На всичкото отгоре по това време мина и финансовата криза и работата беше по малко, в малък град без много възможности.
 Как съм драпала и съм работила 10+ часа 7 дни в седмицата. И къщата постегнахме, и кола си взех и за почивки имам, и татко мога спокойно да издържам. Ма като съм проста така е - как пък не се сетих за провайдър, да родя 1-2 и да ме издържа, пък аз да седя на маса някъде и да слушам хората.

# 918
Тези дни препрочитах биографията на Мария Кюри и като чета тази тема и по-точно АбсурТ и Сирена, почвам да се чудя що ли я е карало да работи, пък и две Нобелови награди да спечели...... Мерила ще си го е с провайдера или пък не е намерила такъв.....

# 919
Таис, а ако дъщеря ти в някакъв момент иска да се облегне на мъжа - мама ще забрани ли? И как точно? Ако прегори, ако иска да напусне смазваща работа? Хубаво е да си на линия и да имаш хъс, ама има и лични граници. Какво правим? Начукване на канчета? Лекция? Друго?

Мис Чичи, недей така, докато стигна да зяпам от масите, не е като да не съм поучила и поработила. Но моето е фейк все пак, да не забравяме. Впрочем това си е самата истина - ако приемеш едно нещо за фейк и невъзможно, ако то за теб не съществува, значи в твоя светоглед наистина е така. Така че си признавам, аз съм абс. фейк и ми хвърлят по пет лева за кафе.

# 920
Tочно заради разказаните по-горе истории (Таис, Лолита, мис Чичи), намирам за крайно цинични някои коментари в темата.
Безкрайно ценя силните хора. Радвам се за вас, момичета, че сте имали ценния опит да бъдете възпитани от такива личности!

# 921
  • София
Tочно заради разказаните по-горе истории намирам за крайно цинични някои коментари.
Безкрайно ценя силните хора. Радвам се за вас, момичета, че сте имали ценния опит да бъдете възпитани от такива личности!
Точно, чак ми се сгадва от някои цинизми тук.

Мис Чичи и Лолита, респект, момичета.

# 922
Добре де, аз съм образована и интелигентна. Това ми е струвало време, усилия и немалки финанси на родителите ми. Мога и печеля добре, за чий да си стоя домА и да се вълнувам само от домакинската работа?!
Същото питах и аз някъде мноого назад. Толкова усилия и накрая да си седя у дома като съвременна Рапунцел и да чакам някой да ми даде пет лева, за да имам за кафе и сладолед на детето. Мерси съм.

П.п.Когато жената работи за мижави пари,нали пак до финансите на същия тоя "някой" се опира?
Каква е разликата?
Разликата е, че тя все пак работи, а не търтейства. Щото този “някой” както го има днес, утре може да изчезне. И госпожата да увисне като луканка, особено ако има деца, както някой по-назад сполучливо се изрази. Баща ми почина на 42, ей така внезапно. Благодарна съм на майка ми, че вместо да потънем, в нестабилните 90-те, тя успя да издрапа, с пубер на шията.

Ясно,ясно..Демек - разликата е в епитетите които могат да се лепнат..
И на мен ми е все тая на кво учиш дъщеря си..
п.п.Като имаш 2-3 деца,но бачкаш за жълти стотинки,и не дай Боже,останеш сам,пак си увиснал,освен ако не се преквалифицираш мигновенно или не почнеш и втора работа.

Домакините които не работят,марш веднага в ъгъла,търтейки такива!

# 923
Таис, това са екстремни ситуации и тия примери се изкарват от гардероба в един момент във всяка подобна тема. Тук говорим за натиска жената да максимализира работенето, щото нали е учила и се е мъчила, какво да се занимава с битовизми.

Еми всички сме учили, ама децата си искат своето. И ти си стояла у дома три години благодарение на провайдър, така че не може да плюеш по тази екстра и да се пишеш 100% независима.

# 924
  • София

Каква е разликата?

Ясно,ясно..Демек - разликата е в епитетите които могат да се лепнат..
И на мен ми е все тая на кво учиш дъщеря си..
п.п.Като имаш 2-3 деца,но бачкаш за жълти стотинки,и не дай Боже,останеш сам,пак си увиснал,освен ако не се преквалифицираш мигновенно или не почнеш и втора работа.

Домакините които не работят,марш веднага в ъгъла,търтейки такива!
Ми по тая логика дай да не учим, само да сме красиви и да метем пода с финес, и всички да чакаме някой да ни провайдва, до старини.

Сирен, трима души писахме и примерите ни хич не са екстремни. Идея си нямаш колко хора преминават през подобни трудности, някои и през по-кофти даже. Но ти си живей в кулата, щом те влече.

# 925

Ми по тая логика дай да не учим, само да сме красиви и да метем пода с финес, и всички да чакаме някой да ни провайдва, до старини.

Коя логика,че не се сещам?
Или щом имаме наличие на А,то значи Б по дифолт става нещо невъзможно?  

Подобно забиване в крайности,намирам за крайно тъпо и плоско:)

Точно, чак ми се сгадва от някои цинизми тук.

Мис Чичи и Лолита, респект, момичета.

По-голям цинизъм от това да наричаш съпруга си "някой",както и домакините ,че са търтеи,здраве му кажи:)

# 926
E не, преувеличение е това да си учим дъщерите да нямат професия и само да пърхат с мигли. Никой не го прави това реално. Иначе ако сме реалисти и наистина искаме независими дъщери, то трябва доста повече натиск и да им се внуши, че трябва да драпат за топ позиции и топ доход, иначе ще им е много трудно. Защото женските приятни професии са на практика същото, като да си без доходи.

# 927
Жалко ми е да искаш да бъдеш лекар най-вече за пари.

Една от осите на моето неразбирателство с бившия - като си лекар, къде са ти парите Затова, и не само е и бивш, де. 😊 Женска отврат в мъжки образ (програмист, извинете, нищо лично).

# 928
Ох. Никой не им се сърди на домакините, нито пък бих тръгнала да ги виня за избора им.
Ами то тук се изписаха сума крайни глупости. Ами има жени с голям капацитет. Що да не гонят мечти ? Че и балансират със семейството.
Дненка- точно ! Тази прифесия се работи със сърце.

# 929
  • София
Така е, ние бачкаторите сме тъпи и плоски, а Сиреноподобните индивиди - извисени до стратосферата Sunglasses

Отивам да си видя детето, мъжа и добитъците, по-важни са ми от това безкрайно преливане от пусто в празно. Така или иначе, на никой реално не му пука кой как живее и как точно си гледат потомството потребителките X, Y и Z.

Общи условия

Активация на акаунт