За парите и семейството

• 52 304
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 170
Аз специално не пестя от нищо. Нямам навик да обядвам, това е. Закусвам стабилно у дома, пия кафе, после не ми се яде, щото стонало 12 часа.Мога някакъв плод да изям, толкова. Като се прибера от работа, вечерям нормално. Понякога обядвам, заради някоя среща навън.

Когато съм в отпуск пак така, закусвам стабилно, не ми се яде на обяд. Ям два пъти дпевно, не гладувам, освен в момента, че съм на една малко специална диета, но временно.

Иначе и на мен през уикенда ми са големи харчовете, дори и без да е разходка.

Последна редакция: пт, 15 мар 2019, 16:26 от Светкавица

# 1 171
  • Куциндрел
Сега можем ли да хапнем на детето Барнито, което 2 дена ми виси на бюрото или се забранено за офисните планктони?

# 1 172
Не прочетох някой да яде баничка за левче.
Имаше твърдения, че и това не се яде - просто нищо.

Последна редакция: пт, 15 мар 2019, 16:34 от BCD

# 1 173
А бе какво стана с темата, превънахте го на "чий работодател дава повече манджа на служителите безплатно" Grinning

# 1 174
  • София
А бе какво стана с темата, превънахте го на "чий работодател дава повече манджа на служителите безплатно" Grinning
Темата отдавна е капут вече - всичко се изписа, повечето неща по няколко пъти даже, ей така, да има Simple Smile

# 1 175
Баница от леФче аз ям веднъж на 6 месеца. Има до вкъщи една закусвалня - правите им баници са перфектния беге джънк - добре изпечени, отгоре леко препечени и хрупкави, даже изварата им е някаква солена, че да докара максимално вкус на сирене.

# 1 176
Аз не обичам баници, но ако ги правят с извара е супер. Виж, заместителите на сирене са гадни, а то май това се ползва, както и маргарин обилно.

# 1 177
Относно "задължителното" ядене в Хепи - доколкото се случва някъде има една такава потенциална уловка. Фирмената среда те натиска да ядеш в Хепи, ти искаш да пестиш и не ходиш. Това се забелязва. Когато дойде време за вдигане на заплати ще бъдеш сметнат в графа "спестовници" и на принципа "на тая(тоя) не ѝ(му) трябват много пари - ще вдигнем леко". В крайна сметка се дистанцираш от фирмените стандарти и губиш докато си мислиш, че пестиш. Но това може и никога да не го разбереш и осъзнаеш. Вместо да си ядеш спокойно в Хепи, седиш и трупаш 25000 мнения във форума.

# 1 178
А пък ние понякога и пием в офисTа, ужасТ Laughing

# 1 179
Относно "задължителното" ядене в Хепи - доколкото се случва някъде има една такава потенциална уловка. Фирмената среда те натиска да ядеш в Хепи, ти искаш да пестиш и не ходиш. Това се забелязва. Когато дойде време за вдигане на заплати ще бъдеш сметнат в графа "спестовници" и на принципа "на тая(тоя) не ѝ(му) трябват много пари - ще вдигнем леко". В крайна сметка се дистанцираш от фирмените стандарти и губиш докато си мислиш, че пестиш. Но това може и никога да не го разбереш и осъзнаеш. Вместо да си ядеш спокойно в Хепи, седиш и трупаш 25000 мнения във форума.

Ами всъщност точно такава картинка имах предвид под "натиск да се яде в Хепи". Не че трябва да ядеш там, а че такава е фирмената култура - даже го написах в прав текст.

Какво му е на био месото? Има тема за пазаруване на био пилета и други, има си сайтове за поръчка. И защо да няма еволюция? ССФ ли забранява? Кое е грешката впрочем да минеш от месо, което има дъх на някаква химия до такова, което е по-вкусно и е от пасищно отглеждани животни, не от хранени със соеви фуражи...

# 1 180
И аз. Имах позната, която беше луда на тема био. Побъркваше ме с претенциите си - да поканиш някого на гости и да предложиш плодове на детето му, но този някой да каже, че ако плодовете не са био, хлапето не може да ги яде, беше само един от случаите. Не запазихме близки отношения, за което не съжалявам.
Имам колежка, много е натоварващо.
Маниите са проблем.

Аз по принцип не ям навън. Готвя, вкусно, обясних - не пестя от продукти, както по разните му там Хепи мепи-та. Обичам да готвя. Да се потретя и аз.

# 1 181
Изобщо не вярвам на тия пасищни истории. Де да знам колко и какво са пасли. Месото от магазините, от които го купуваме ми е достатъчно вкусно. Сега има хора, които и мляко квасят, и всичко на ръка месят, обаче това не е за мен.

# 1 182
  • Куциндрел
Трябва да питам шефа къде точно да ям на обяд и има ли това общо със заплатата.  Joy Joy Joy
Щото колегите ми ядат на няколко различни места, повечето в офиса. newsm78

# 1 183
Ами вие като нямате фирмена култура, при вас е друго Simple Smile

# 1 184
От друга страна, как щях да се грижа и за дете, и за мъж, ако трябваше всеки ден да вися по 9 часа в офиса  и по час отиване и връщане в трафика?
Така е. Затова е добре всеки да преценява кой вариант го устойва. Лошото е, че особено в провинцията икономическата ситуация е такава, че много-много избор няма.

Общи условия

Активация на акаунт