Перилни препарати и омекотители – 57

• 57 002
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Аз не съм доволна от Денкмит за бяло...както някой по-напред спомена стои не буци и не се разтваря.Но по-лошото е, че дрехите никак не са искрящо бели след пране на 60*. Crossing Arms

# 166
  • София
Добре де, защо ти е да се завиваш със завивка, която да ти държи хладно.. Няма логика, не виждам коя завивка ще държи хладно при завиване, може би е имала в предвид че не спарва?
Да, може би е имала предвид, че не спарва. То лятото човек не се завива да му е топло, а с нещо, с което тялото му да диша. Е, тая завивка от вискоза определено не е това нещо.

# 167
Денкмит за цветно ми избелва повече от този за бяло.

# 168
Имайте предвид, че хавлии третирани с омекотител губят способността си да попиват вода в значителна степен.

# 169
  • София
Имайте предвид, че хавлии третирани с омекотител губят способността си да попиват вода в значителна степен.

А оправят ли се при следващо пране без омекотител?

# 170
Това беше изрично написано на едни хавлии които съм взимала от Jysk.

# 171
За какви материи се отнася това?

# 172
За всякакви, които се използват за изработка на хавлиени кърпи, главно памук.
Да, оправят се при последващо изпиране без омекотител. Ако е прекалявано с омекотителя, може да отнеме 2-3 изпирания.

# 173
  • София
Савекс платинум прах за бяло не се справи с едни бели чорапки, които бяха нацапани с червена почва (пръст), значително са избелели, но има и оранжеви петна. Не ги третирах умишлено.
С други петна засега нямам проблем и като цяло съм много доволна.
Още е на промоция в Елитис и доволно се заредих с този за цветно.

# 174
  • have faith and be patient ..
Бели чорапки, почернели яко от детски кът, успешно изпрах, без третиране или накисване, със ариел или персил за бяло, само тях ползвам, сега мъча едно омо да свърша и не мисля да си правя пак експерименти, станаха като нови, даже снимки бях качвала тук

# 175
  • София
За постигане на омекотяващ ефект без омекотители (класически) - сода бикарбонат ли се слага и в коя част?

Ако пера с чисто белите нещо светло (не ново, а такива които скоро ще изхвърля или пък са светло сиви и няма да е й стане нещо) - ще загубят ли белотата си белите (пера с прах за бяло). Идеята е да си пускам повечето бельо с една пералня.

# 176
Аз също пера бяло и светли цветни заедно на 60гр. Даже от чорапите пускам и по цветни на децата.. То ако и бельото деля на по 3 цвята..

# 177
  • Пловдив
Леееко посинял иначе бял потник с какво мога да избеля?

# 178
Пробвай с хубав прах за бяло + поне 60гр.  И както тет казва поне 2 часа програма

# 179
  • оттам, откъдето започва България
След няколко пранета с белите дрехи потникът ще си стане отново бял.
За по-добър и по-бърз резултат лично аз бих го изпрала веднага с бяло пране преди да е изсъхнал с този леко посинял цвят.

Общи условия

Активация на акаунт