Шести клас 2018/2019 - тема 4

• 32 322
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
Да се преписват или учат наизуст уроци и диалози по език има смисъл. И аз съм го правила вкъщи, хем не сън учила в ЕГ. Ама да ми преписва урок по история или география... това не го разбирам. Добре че не сме попадали на такъв учител.
Нашите ще ходят за няколко дни във Воняща вода след края на учебната година. Заяви, че иска да ходи и се записа. Даже не помня и каква беше точно цената, но не е било нещо фрапиращо.
Класното по математика е обявено за 07.05 в електронния дневник. И на мен ми се струва рано, но това е. Май трябва да го стягам да се готви по-сериозно и за него.

# 601
  • Бургас
А от 6 клас влизат ли някакви оценки в бала за НВО?

Не.

# 602

А от 6 клас влизат ли някакви оценки в бала за НВО?

Не, не участват в балообразуването.

# 603
  • Отвъд алеята зад шкафа
Имам чувството, че всяка година променят нещо покрай НВО - от кои години влиза материал, кои оценки участват...

# 604
Имам чувството, че всяка година променят нещо покрай НВО - от кои години влиза материал, кои оценки участват...
А то всъщност никога не са влизали различни от оценките от ЗП на 7 клас. Само градски легенди от родители...

# 605
А то всъщност никога не са влизали различни от оценките от ЗП на 7 клас. Само градски легенди от родители...
Точно така е.
Винаги са се вземали предвид само оценките от седми клас по съответните балообразуващи предмети, когато говорим за частта "оценка от дипломата".
Форматът също не е особено променян. Много са приказките и обсъжданията, разни предложения и идеи. Но на практика на база тоя нескончаем говорилник няма реално някакви големи съществени промени.
Единствено в БЕЛ  на НВО има вече българските автори от 5-ти и 6-ти клас, което е едно нищо.
По математика няма как да не влезе материал от предходни класове. То няма чиста "седмокласна". За да я направиш нея, без предходните години е невъзможно.

# 606
  • София
Хм, под никога какво визирате, когато аз кандидатствах след 7ми клас, в бала ми влизаше цялата диплома, не само БЕЛ и математика.

Джуди, за нашите само авторите от 6ти клас влизат, за тези, които сега са 5ти клас и след тях, влизат и от 5ти.

# 607
Да, Даже Дидева беше дала списък с авторите и произведенията за шести и седми клас.

# 608
  • у дома
Моето заминава от 12 май за 5 дни на лагер на Вършец от училище даже е безплатен-5 деца от класа са избрани-даже и е в учебно време и др ще се учат та даже и класно по БЕЛ ще правят,а дали госпожата ще се смили да смени датата на класно не знам-не виждам после как само 5 деца ще правят преразказ... После от 10 юни с класа са за 4 дни на зелено училище на Баня и ще се върнат за взимането на бележниците . Като прибавя куп неучебни дни края на април и началото на май като гледам моето е поприключило с ученето.
По математика  са в началото на уравненията ,още не са взели текстовите задачи,решават си уравнения с разкриване на скоби и прехвърляне от едната в др страна.

# 609
  • Бургас
bubcheto15, гимназиите си определят кои оценки от свидетелството са балообразуващи.
Например в една езикова гимназия в Бургас взимат оценката по БЕЛ и ЧЕ от дипломата. В други две оценките по МАТ и БЕЛ. За трети трябват оценките по физика, география и т.н.
Едно дете може да има различен бал в няколко училища.

# 610
Хм, под никога какво визирате, когато аз кандидатствах след 7ми клас, в бала ми влизаше цялата диплома, не само БЕЛ и математика.

Джуди, за нашите само авторите от 6ти клас влизат, за тези, които сега са 5ти клас и след тях, влизат и от 5ти.
Ти си ходила на НВО? Откакто има НВО и то е в балообразуването за прием, това визирам под "никога", защото се коментираше нво.
Аз съм ходила на изпит за езикова гимназия и изпит за математическа гимназия (последния набор, в който бяха разделени изпитите по мат за ЕГ и за СМГ). Балообразуването и за двете ми беше същото като сега, но с изпитите вместо с нво.

За нашия набор в нво по литература ще влизат бълг. автори и части от произведенията, изучавани в 6-ти и 7-ми клас. По български и математика влиза материалът до 7ми клас включително.

# 611
...
За нашите, да, понеже се прие късно и бяхме заварено положение и това е изключението. Но правилото е - всичко от 5-7 клас. Лично за мен и пети да влиза - все едно. Обемът е нищожен.
За шести клас е лесно да се видят авторите и произведенията - учебниците са си в нас.

Цитат
гимназиите си определят кои оценки от свидетелството са балообразуващи
Така беше и до сега.
Единственият постоянен спор, който не знам защо се подклажда и то от самите училища е, че влизат оценките по съответния балообразуващ предмет от 5-7 клас. А то не е така.

Например в една езикова гимназия в Бургас взимат оценката по БЕЛ и ЧЕ от дипломата.
Браво на тази гимназия. Винаги съм го намирала за по-разумно като избор да се взимат за нея като база точно оценките по език - БЕЛ и изучаван чужд.

Последна редакция: пт, 19 апр 2019, 11:06 от Judy

# 612
  • Бургас
Единственият постоянен спор, който не знам защо се подклажда и то от самите училища е, че влизат оценките по съответния балообразуващ предмет от 5-7 клас. А то не е така.

И аз недоумявам!
Самите учители по РС още от 5 клас "информират" родителите и настава паника. А уж те трябва да са най-запознати с цялата процедура по НВО!

# 613
Вероятно защото не четат и живеят със спомена от първия проект на наредбата за оценяването, в който беше предвидено в свидетелството за основно образование да има окончателни оценки ( тоест средноаритметични от прогимназиалния етап). Идея, която отпадна още в зародиш.

# 614
  • Бургас
Ами поне директорите да четяха, че да ги информират.
Нали съвети има постоянно.
Да се смееш ли, да плачеш ли не знам. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт