Нещастен

• 27 871
  • 723
  •   1
Отговори
# 630
Били ли сте някога съвместими и разбиращи се?
Рядко се случва. Сега като се замисля най- добре се разбираме когато мълчим или не засягаме сериозни теми, като финанси или бъдеще например.

# 631
А мълчанието е най-лошото нещо в едно съжителство. Разговаряйте, иначе се трупа, трупа, докато гръмне.

# 632
Да преведа - тя пита 'Някога' дали сте били разбиращи се, не за сега в момента, а ти започваш да обясняваш сега как е.

# 633
Ти май напълно си се отказал от този брак и само си търсиш причина да се разведеш. И тази тема си я пуснал по скоро за да останеш чист пред себе си,че женати е виновна за всичко, а ти си перфектен . Като коментарите бяха срещу женати всичко беше наред, а като се обърнаха срещу теб и пак почна тя ревнува, тя това, тя онова . Дори и от коментарите се вижда как защитаваш майка си постоянно , а женати все за нещо виновна . Ти изкара жена си като някоя сърдита лелка отказала се от живота, искаща цял живот да седи затворена вкъщи на дивана , а според мен ти си я направил такава . И като преди 2 години си я накарал да задържи и роди 2 рото ви дете не мисля, че имаш право толкова долно и егоистично да я зарежеш сега с в деца , а ти да се живееш живота - даси ходиш по кафенца, барове , а тя да се оправя както иска, нали ще взимал да си играеш с децата 2 дена в седмицата ко ти пука за всичко останало . Замисли се какъв пример ще дадеш на децата, как ще ги научиш да уважават брака и жените си , като ти самия не го правиш Simple Smile Защо си се оженил въобще като не си готов да се бориш този брак . От коментара ти " видях някой хубави съвети може да ги пробвам" си личи, че нищо няма да направиш .

# 634
Аз тук виждам двоен стандарт. Зачетох се в съседна тема където мъжът е ревнивец и чете чатовете на приятелката си. Видях как всички дружно оплюха мъжа и дадоха съвети да го зареже, че ревността е болестно състояние и няма значение има ли повод или не( а там повод си имаше, момичето чати с други мъже).че не може да се живее с такъв човек.

В съседната тема, дамата не е завряна да отглежда 2 деца. Какво да и ревнуваш на дългокърмеща жена домакиня.

# 635
Авторе, предлагахме ти тук разни практични неща, ти каза, че ще пробваш нещо, но нищо не споделяш. Не отлагай...

# 636
Понеже попаднах на тая тема, та Cool_m, погледни само първия постинг. И жена ти е в подобна позициа, то всички жени са, но не всички пищят и реват, някои се справят, други не толкова добре, просто заради това, дето гледането на деца вкъщи се счита за " цял ден турски сериали и компютър".

Жалко, авторката е изтрила написаното, а беше толкова добро описание на ситуацията.Направо съжалявам, че не го копи/пейстнах. Но пък заглавието на темата е показателно.

# 637
Честит празник на всички дами!

На жена ми изпратих съобщение, но не ми отговори все още ми е сърдита.
 Аз не съм се отказал от брака ни, когато пусках темата признавам, че бях на ръба да се откажа, но след като толкова хора тук бяха единодушни и ми посочиха къде греша, наистина се замислих, че може да сте прави. Понеже досега никой освен жена ми не беше ми казвал къде и защо греша, все си мислех, че аз не правя нищо лошо и грешно, а просто жена ми вече не ме обича и търси причина да се заяжда и да вдига скандали.
Наистина разбирам, че не е било напразно и си е имала причини да се държи така. Мисля, че основният ни проблем е липса на комуникация и това наистина води до натрупване на гняв и избухване в един момент. Тя не обича да говори и да казва какво точно иска на момента, а мълчи и чака аз да се досетя( а аз не съм от досетливите както се разбра вече) и после избухва и аз чак тогава разбирам какво всъщност е искала, но вече е станало късно.
Казвате, че не правя нищо, но как очаквате от вчера за днес да променя нещата, това са дългогодишни отношения и няма да стане като с магическа пръчка от утре да сме нови хора. Мисля, че си заслужава да опитам, да положа усилия най- вече заради децата ни, а и между нас не мисля, че всичко е свършено, ще видим.
Както споменах отново ми е сърдита, защото снощи говорих с майка ми по телефона( беше дълъг разговор за баба и дядо се отнасяше) и тя ми се разсърди защо не съм и казал, че ще идва само за седмица( ще и купим двупосочен билет, така се разбрахме с нея), бил съм мамино синче и съм се страхувал да и кажа, защото съм знаел, че няма да и хареса този вариант.
Казах, че не е така а просто не е бил подходящият момент, защото за съвсем друго говорехме, но при първа възможност ще и го съобщя. Има още много време до лятото и не разбирам за какво е това издребвяване. Както и да е, тази вечер като се прибера ще се обадя на майка ми пред нея и ще кажа, само за да бъде спокойна тя.

# 638
  • София
Ох, човече, теб трябва за ръка да те водят- толкова не си в час.
Защо говориш с часове пред жена си с майка си?
Те не се дишат двете, а ти разискваш за баба и дядо, и какво ли не, след като цял ден си имал възможност да обсъдиш насаме проблемите.
И защо ще казваш какво сте решили с жена ти за гостуването пред нея?
За да реагира майка ти, ти да тръгнеш да мънкаш в отговор, и да избухне нов скандал?
Обади ѝ се сега, честити ѝ празника и ѝ кажи какво ще направите, като само уточниш датите.

А, довечера, поръчай вечеря, донеси букет и подарък, нареди ти масата и покани жена ти да седне........пък да видим дали ще продължи да ти се сърди.

# 639
Благодаря за поздрава! Simple Smile
Довечера се отчети на жена си - с цвете, помощ, глезене, може и някакво малко подаръче - козметика, бельо, бижу или каквото там обича.
Донеси готова вечеря, аранжирай масата, накарай жена ти да си облече най-хубавата рокля, сложи децата да спят и нека тя наистина да се почувства желана и обичана. Разбери се предварително с голямото дете, че днес е денят на мама и да не ви пречат, че мама заслужава няколко часа да се позабавлява, ако трябва големият ти син дори да отиде при малкото и да го успокои, в случай че се събуди. Не става въпрос за кой знае какво - просто 2 часа спокойствие. Утре е събота, не са на училище.  Пусни й музика, която обича, сервирай й, прави й комплименти, дръж се галантно.
В следващите дни намери начин да я отмениш за 2 часа и я прати на фризьор. Направи го като жест за нея, а не като намек, че е запусната. Обясни й колко цениш грижите й за децата, и че заради тези грижи жертва себе си и няма време да си обърне внимание, но тя също е човек и има нужда от време за себе си, което ти чудесно разбираш. Виж там подходящите думи.
Хубаво, че сте постигнали споразумение за гостуването на майка ти. Разбери, че жена ти също е направила голям компромис със себе си, гледай да не го прецакаш. Непременно не отлагай да съобщиш вашето ОБЩО РЕШЕНИЕ на твоята майка, и то, много правилно, в присъствието на жена ти. Аз смятам, че трябва да е пред нея, защото тя ти няма грам доверие и това е начин да докажеш, че си сериозен. Но трябва да си твърд пред майка си, да не мънкаш и да не се извиняваш за неща, които не са за извиняване. Разбери, че твоята майка принадлежи на друг свят и друго време. Ако искаш да си запазиш семейството, трябва да напуснеш този свят и това време. Ясно, че си бил възпитаван по определен начин и с определени ценности, но те просто не вървят вече. Освен ако не искаш да живееш в някакви диви среди, към които твоята жена очевидно не се числи.

Не се чуди, че реагира така остро за всичко. След дълго пренебрегване и неуважение човек става прекалено чувствителен.

Хайде, стискаме палци, и да се отчетеш утре тук на журито Simple Smile

Последна редакция: пт, 08 мар 2019, 13:04 от Анонимен

# 640

Аз не съм се отказал от брака ни, когато пусках темата признавам, че бях на ръба да се откажа, но след като толкова хора тук бяха единодушни и ми посочиха къде греша, наистина се замислих, че може да сте прави. Понеже досега никой освен жена ми не беше ми казвал къде и защо греша, все си мислех, че аз не правя нищо лошо и грешно, а просто жена ми вече не ме обича и търси причина да се заяжда и да вдига скандали.
Наистина разбирам, че не е било напразно и си е имала причини да се държи така. Мисля, че основният ни проблем е липса на комуникация и това наистина води до натрупване на гняв и избухване в един момент. Тя не обича да говори и да казва какво точно иска на момента, а мълчи и чака аз да се досетя( а аз не съм от досетливите както се разбра вече) и после избухва и аз чак тогава разбирам какво всъщност е искала, но вече е станало късно.
Скрит текст:
Казвате, че не правя нищо, но как очаквате от вчера за днес да променя нещата, това са дългогодишни отношения и няма да стане като с магическа пръчка от утре да сме нови хора. Мисля, че си заслужава да опитам, да положа усилия най- вече заради децата ни, а и между нас не мисля, че всичко е свършено, ще видим.
Както споменах отново ми е сърдита, защото снощи говорих с майка ми по телефона( беше дълъг разговор за баба и дядо се отнасяше) и тя ми се разсърди защо не съм и казал, че ще идва само за седмица( ще и купим двупосочен билет, така се разбрахме с нея), бил съм мамино синче и съм се страхувал да и кажа, защото съм знаел, че няма да и хареса този вариант.
Казах, че не е така а просто не е бил подходящият момент, защото за съвсем друго говорехме, но при първа възможност ще и го съобщя. Има още много време до лятото и не разбирам за какво е това издребвяване. Както и да е, тази вечер като се прибера ще се обадя на майка ми пред нея и ще кажа, само за да бъде спокойна тя.

Cool_m, както се казва осъзнатият проблем е вече половин проблем! Хич няма да ти е лесно и наистина няма да стане за един ден. Пробвай някак да я разговориш тая твоя жена, ако ще на шега някак или между другото, кажи ѝ, че като си мълчите не е добре, говорете, за да се знаете кой какво иска и мисли. Иначе трябва да сте врачки/ове та да си четете мислите. То, в дълъг брак и това се постига, ама не при всички. Някак ѝ покажи, че сте тандем, че държиш на нея и мнението ѝ, т.е не ти решаваш и правиш каквото решиш, ами нека и тя участва в решаването на проблемите, абе да усети, че нещо значи за теб, не е просто ей така притурка, длъжна да се съгласява винаги. Просто сте забатачили нещата и няма да ти е лесно, не се печели лесно изгубено доверие. Дано ти стигне търпението, щом си решил да опиташ. Аз ще стискам палци и много ми се иска да успееш! Peace

# 641

Щом ти е казвала много пъти къде грешиш, а ти си мислил че си прав вече знаеш защо е спряла да комунира с теб . Просто и е омръзнало да повтаря едно и също и да не вижда никаква промяна и разбиране от отсреща. Вече няма смисъл да говориш с нея за това просто промени лека полека някой от нещата, с които според нея грешиш и тя самата ще започне отново да комуникара с теб както преди . И задължително правете повече неща заедно дори и малки , като да изкъпете бебето , да си направите заедно бърза закуска или вечеря Simple Smile

# 642
Авторът, само да ти кажа, че криенето на информация е
Скрит текст:
половин
лъжа. Съвсем директно - това е нещото, което най-много разваля бракове. Дали е свързано с друга жена - изневяра, с пари - финансова изневяра се нарича вече това понятие, или с маминка е горе-долу все тая. Говори за липса на доверие, за желание да минеш през главата на другия и да го 'насилиш' да стане на твоето. Мдам.
Иначе - да, жената спира да говори, когато е изговорила всичко и полза никаква няма, когато започне да се повтаря и накрая за самата нея изглежда, че говори на стената. Или си тръгва, или си намира любовник. При твоята не е станало /може би/, защото има малко дете.

# 643

Аз не съм се отказал от брака ни, когато пусках темата признавам, че бях на ръба да се откажа, но след като толкова хора тук бяха единодушни и ми посочиха къде греша, наистина се замислих, че може да сте прави.  
 Както и да е, тази вечер като се прибера ще се обадя на майка ми пред нея и ще кажа, само за да бъде спокойна тя.

Мисля, че тази вечер трябва само да честитиш празника на майка си. Ако може - не пред и при съпругата ти. Не разваляй празника на майка си с условия за гостуването.
И браво на теб! Имаш  желание да се бориш за семейството си - желая ти успех! Но и много търпение и отстъпчивост ще ти трябват. Дано съпругата ти не е много зле с нервите, защото всички съвети, които ти дадоха, няма да подействат, ако тя е в депресия. Но не се отказвай - опитвай. Даже и да те обиди, даже и да не приеме вечеря, или да те упрекне, че пречиш, когато се опитваш да помогнеш. Не се отказвай и не се обиждай. Просто стой при нея. Гледай и запомняй какво как прави. Когато остане сама и се успокои, тя ще оцени това, което правиш. Дори и да не го ти го покаже. Дори да се инатосва и да те наказва за стари прегрешения.
 А когато на другият ден стане време - започни пръв. Дали къпане на детето, дали вечеря, каквото и да е - като го направиш както тя обича, ще ти бъде благодарна. А ти ще си спечелил точка в твоя полза. И така- стъпка по стъпка ще се доближиш до нея. Успех!

Благодаря за поздрава!

# 644
Здравейте отново!
Идвам за да ви благодаря, съветите ви бяха полезни и има подобрение при нас.
На 8 март си прекарахме чудесно. Купих подарък и цветя на жена ми, поръчах вечеря. Тя беше много приятно изненадана, не го очакваше. Децата заспаха рано(помогнах с къпането, даже и памперс сложих Grinning). Тя беше доста учудена и с въздишка каза "еех, де да беше всеки ден 8 март". Казах че няма общо с празника, а че съм решил да променя някои неща и искам да ми даде шанс за това.
Цяла вечер ме гледаше подозрително и се чудеше какво ми е станало, но видях блясък в очите и усмивка на лицето и, които отдавна не бях виждал.
Мисля, че имаме шанс.
Още веднъж благодаря за съветите ви, наистина свършихте  много по добра работа от един психолог!

Общи условия

Активация на акаунт