Нещастен

• 27 860
  • 723
  •   1
Отговори
# 645
Cool_m, хубавото е, че ти си искал промяната и си положил усилия, иначе ни психолог, ни форум щеше да помогне. Насила може да вземеш, ама да дадеш - не става, като не искат. Дано се получи и отношенията ви да потръгнат. Peace

# 646
А какво стана с мама? Каза ли и?

# 647
Браво! Хубаво начало и чудесна новина! Пожеламам ти много търпение, постоянство и сила! Ще ти трябват, за да продължиш по този път.Той няма да е прав и утъпкан. Ще има пречки, изненади - неприятни. Понякога ще ти писва да си добър. Като си уморен, ще се чудиш защо ти трябва да се мъчиш за всичко. Попрочтай  си в трудни моменти тази тема. И съм сигурна, че един ден продължението й ще бъде с друго заглавие.
   След време ще се гордееш със синовете си, защото ще имат добрия пример на татко си.
   Много късмет и здраве, любов и разбирателство на цялото ти семейство.

Мисля си, че ако авторът продължи са се държи със съпругата си, както на 8 март ... С други думи - ако бъде истински мъж и съпруг на място, съпругата му по-лесно ще преглътне гостуването на мама. Стига мама да не секне добрите намерения на автора с някой неуместен коментар.

# 648
  • София
А какво стана с мама? Каза ли и?
Че, как. Получил е писмено разрешение. Laughing
Предстои линеен график с мероприятия, по дни и часове.

# 649
Браво! Дано дълго време полагате усилия един за друг! Много хора се пускат по течението и после се чудят защо нещата се разпадат. Връзката е ежедневно старание и трябва да се работи по нея постоянно. Не става дума само за жестове, ами и за поведение, отношение... Не,че съм много вряла и кипяла, но така си мисля. Успех!

# 650
  • София
Браво, човеко!
Единствено внимавай да не решиш, че само на празник трябва да го правиш.
Виждаш, че не боли и не е толкова неприятно да помогнеш и да отмениш, но пък срещу това получаваш топлина, която не можеш навсякъде да намериш.
Говори ли с майка ти?
Не отлагай и в никакъв случай не говори пред жена ти.
Каквото и да имаш да казваш, дори и да не е нещо особено, а само да се чуете- прави го през деня, без да те слуша тя.
И ако специално не те попита, нищо не споменавай. Simple Smile

# 651
Кога каца мама? Всички чакаме.

# 652
Авторе, видя ли колко малко й трябва на тая твоята "зла" жена?
Просто малко човешко отношение.
Аз съм убедена, че тя самата няма желание да си разбутва семейството. Просто ти си я отчаял с пренебрежението и неуважението си. Дано вече нещата потръгнат по-добре между вас.

# 653
Благодаря за хубавите пожелания, същото желая и на вас!

Питате за майка ми- умишлено не я споменах, че само като кажа мама и ставам мамино синче 🙂
Както някой по горе каза, реших да не говоря с нея пред жена ми, защото както и очаквах предложението не бе прието и сега мама е сърдита. Каза, че изобщо няма да бие толкова километри само за седмица, и че знае, че това е поставен ултиматум от жена ми.
Какво да правя, хора аз от години съм в това положение, винаги оставам между двете. Една потребителка още в началото каза, че не мога да отказвам, да така е. Много ми е трудно да отказвам на близките ми хора и това ми донесе куп проблеми. Просто разбирам, че няма как хем вълкът да е сит, хем агнето цяло и няма как да угаждам на всички едновременно. Винаги ще има сърдити.

# 654

Питате за майка ми- умишлено не я споменах, че само като кажа мама и ставам мамино синче 🙂
Както някой по горе каза, реших да не говоря с нея пред жена ми, защото както и очаквах предложението не бе прието и сега мама е сърдита. Каза, че изобщо няма да бие толкова километри само за седмица, и че знае, че това е поставен ултиматум от жена ми.
Какво да правя, хора аз от години съм в това положение, винаги оставам между двете. Една потребителка още в началото каза, че не мога да отказвам, да така е. Много ми е трудно да отказвам на близките ми хора и това ми донесе куп проблеми. Просто разбирам, че няма как хем вълкът да е сит, хем агнето цяло и няма как да угаждам на всички едновременно. Винаги ще има сърдити.
Кажи на майка си,че момента не е удобен и да изчака до лятото,а през това време продължавай да се държиш така с жена си и да и помагаш. И когато види промяната в теб и започнете да си комуникирате както преди,ще и обясниш колко е важно за майка ти да дойде и да се порадва на внуците и съм сигурна,че женати ще направи този компромис Simple Smile

# 655
  • София
Гадно е, вярно, но в случая, трябва да удържиш на напъна- тя ти е майка и колкото да ѝ е криво, ще обвини снахата, а на теб ще прости. Simple Smile
Сега действай по оправянето на отношенията с жена ти- с нея ще продължиш напред.
А, догодина, като са ви добри отношенията, тя заради теб, ще направи компромиса да изтърпи свекървата.

# 656
Просто разбирам, че няма как хем вълкът да е сит, хем агнето цяло и няма как да угаждам на всички едновременно.

Не виждам какво толкова "бие път" 2 часа със самолета, ама хайде.
Помисли, че твоята майка ти е миналото, а майката на децата ти - настоящето и бъдещето, с което живееш.
Да, дължиш й уважение и обич, но не и жертване на семейния мир.
Може би е въпрос на традиции и манталитет тази претенция на майка ти да бъде на първо място в живота ти.
Би могъл да тушираш това чувство, че я пренебрегваш, по други начини, които не настъпват в пространството на съпругата ти. Може да й се обаждаш по-често (но насаме), да се интересуваш от живота й повече. Но трябва да поставиш твърда граница, че вашите семейни решения ги вземате заедно с жена ти.

# 657
Преди време мой роднина в подобна ситуация каза на майка си, която нон стоп искаше да е при тях, така: “Хубаво, ела. И след време като се разведа, не се чуди кой е виновен”. Аз също смятам, че една седмица гости е напълно достатъчна. Ако ще да бие път. Не трябва да се оставяш да ти вменява чувство на вина. Майката на приятелка я обработва по линията “Ти не ме обичаш, а аз колко съм направила за теб”. Ми не е правилно. (Това пак при отказ за дълго гостуване).

# 658

Аз съм на различно мнение по въпроса с мама.
Мама си е мама. И тя е много важна в живота ти. Според мен няма нужда да се криеш, че да говориш с мама, че да не би жена ти да се обиди. Ненужно е и е предпоствака за още неразбории помежду ви. Едната ще си мисли, че другата поставя ултиматуми, втората пък ще си мисли, че зад гърба й заговорничиш с майка си... Достатъчно е всяка от тях да си знае мястото в твоя живот, но това зависи от теб. Ти ако си наясно коя какво прави, коя как се чувства и коя опитва да надделее над другата чисто по женски маниер и то чрез теб, ако щеш мир и сговор в семейството си, ще го спреш. И няма да оставяш майка си да мисли, че жена ти е поставила ултиматум, ще й дадеш да разбере, че ти така си преценил. В момента това си създал.  Не създавай нови поводи за омраза и неприемане помежду им!
Пък ако разбираш какво ти пиша и вземеш, че го възприемеш, току виж си се изненадал  и от зараждането на по-човешки отношения между твоята майка и майката на децата ти.

# 659
Виж сега, идва един момент на 30+, когато няма как вълкът да е сит и агнето цяло. Ако през 20-те родителите може да ти помогнат за някои решения, на 30+ вече просто няма енергия нещата да станат така, както всички ги искат - мама ще тегли на една страна, животът - на друга. И това е нормално. Нормално е също родителите да се осъзнаят и да се отдръпнат. Просто защото ако между 20 и 30 дават акъл - ОК, може да е добре, ама след това може да пречат сериозно. Нищо, че уж са опитни и знаят повече - те не са в ситуацията и може да объркат нещата. Дори да им се струват неправилни отстрани, за семейството може да е ОК и нещата да вървят напред. Затова е добре на тоя етап мама да остане много настрана. Дебело подчертавам, че така делата на новото семейство потръгват отлично - пробвано е експериментално. Просто не може всеки да е съветник и да натиска за своя метод във всеки един момент.

Та Нещастен ако иска да е по-щастлив, да започне сериозно да отсвирва маман и да види дали пък няма да му потръгне в живота повече. Мама не знае всичко. Факт. Понякога е добре да премахнеш нейния акъл и да видиш къде ще те отведе твоят личен акъл. Защото наистина някои неща трябва наистина сам да си направиш, без акъл от мама. Иначе никога няма да те кефи животът напълно.

Общи условия

Активация на акаунт