Искам да кажа ... (156) през март 2019

• 111 492
  • 2 110
  •   1
Отговори
# 1 920
  • на Мелмак
Главата ме боли ужасно, подозирам 3-те кафета, които изпих сутринта.

# 1 921
Мони, уж положението беше по- добро. В интерес на истината бих избрала детето ми да е на снимките, за да има ....тишина.
Как три кафета от сутринта, Ети? Що не замениш двете за чай?

# 1 922
Ети, много кафета наистина, аз обожавам кафе, но повече от 2 на ден не си позволявам.
Утре съм на лекар, да ми стискате палци, че много ме е шобе.
И аз нямам проблем със снимане на децата ми в училище или градина, не виждам нищо лошо в тях

# 1 923
  • на Мелмак
Аз пия слабо кафе тип "Крема" с много мляко. Но последно взех една кафява Лаваца, сега я гледам, тя много силна Astonished
Полягвам малко, че ще пукна!

Райче, стискам!

# 1 924
  • София
Аз и в дг и сега в училище подписвах да не го снимат.
Мен ми се пие кафе,но немаам.

# 1 925
Здравейте!
Предстои ни тържество, споменах.
3 деца със сигурност няма да присъстват. Майката заявила, че са на друго събитие. Същата майка е една от най-претенциозната без никакво покритие, не беше нито на миналото тържество за 8 март, нито на някоя родителска среща. Пълно неуважение, колегата беше силно огорчена.
Новата ни колега днес дойде да гледа как минава работния процес. Засега изглежда ок, дано да се сработим.
Фонси, Прага отпадна ли?

# 1 926
  • Germany
Ами, някой неща са по добре, но като цяло и от това училище съм разочарована. Учителката е млада и очевадно неопитна и реално не успява да увладее децата и дисциплината е под всякаква критика, което може и да е плюс за някой родители и затова да са избрали частното училище. За някой от нещата се размятат мейли, но пред учителката никой не смее да каже дума. Така беше и в предното държавно и в училището на големият, та явно си е манталитет. Както казах на мъжа ми снощи - добре, че не говоря езика и принудително си мълча. А за снимките съм/сме категорични. Въобще не ми е ОК хора, които не познавам, да имат дигитални снимки на детето ми. Подписала съм декларация още в началото на годината, че снимки на децата могат да се ползват само за учебни цели. В случая грешката е пак на учителката, че не се е сетила да не го снима в общите снимки, а и сега ако иска може да подбере снимки, на които го няма и да ги прати на другите родители.
Рая, стиснати палци!
Фонсе, и ние след малко повече от 2 седмици ще сме си в БГ Simple Smile

# 1 927
Аз също съм подписала в училище декларация, че не желая снимки на детето да се публикуват в интернет пространството. Смятам, че ако от малки не ги научим да ценят личното си пространство после ще е много трудно обяснението за безопасно ползване на Интернет. Още повече, че се очертава за в бъдеще и ученето да се случва в "облака", въобще доста предизвикателства стоят и малко повече бдителност няма да е излишна.

# 1 928
Съгласна съм, за снимките, но при условие, че детето на Мони е там от скоро и е добре да има повече приятели и то самото да се чувства добре, бих преглътнала това.
Райче, стиснах те!

# 1 929
Аз пък не мога да си представя как ще се получи това с неснимането в обща на класа снимка.
Трябва да кажат на детето, ти сега се дръпни да снимаме другите, защото вашите не искат да те снимаме, така ли?

# 1 930
  • Germany
Мари, той има приятели, а ако загуби някой от тях под давление на родителите, заради снимките, няма да е голяма драма. Реално ни остават няколко месеца до края на учебната година и после в ново училище с нови деца. Не смятам да променям принципите си за да угодя на нечий претенции. Всички попълват такава декларация в началото на годината и са наясно, че другите могат да не приемат някой точки. Подкрепям мнението на Рире, че децата ни трябва от малки да свикнат да ценят личното си пространство и безопасност в мрежата. Ще го питам днес дали е имало коментари от другите деца, но се съмнявам.
Вася, да. Синът ни е предупреден и не му е проблем. В предният клас не беше единственият.

# 1 931
Аз пък не мога да си представя как ще се получи това с неснимането в обща на класа снимка.
Трябва да кажат на детето, ти сега се дръпни да снимаме другите, защото вашите не искат да те снимаме, така ли?

Да, точно така.
Снимах коледните снимки на всички групи в ДГ на децата ми. Само една майка беше казала, че не иска детето да се снима. Караха го да се махне за снимката за страницата на ДГ във ФБ.

# 1 932
А защо въобще е нужно да се снима в класната стая? Учителят от кога е фотограф? Не я разбирам тази тенденция. Едно е да снимат деца участващи от името на училището в някаква инициатива, и да се публикува на официалната интернет страница на училището, съвсем различно е да се размятат снимки из разни "затворени" групи тук и там.

# 1 933
Защо след обучението, на което ми надуха главата да не ми дойде проверка от инспекцията по труда.... Тяхната...
Да свършва тоя ден

# 1 934
Дали е много приятно за децата това....Махни се,  ще снимаме другите. Все си мисля, че ако някой реши да злоупотреби ще намери начин, на улицата ще я щракне ако иска без изобщо няма да разбере. 

Общи условия

Активация на акаунт