Лидл 125 - Мартенска инвазия от стикита :)

• 114 393
  • 1 755
  •   1
Отговори
# 1 290
  • 1st floor
Сладкарската извара много ми харесва, само ме притеснява колко е извара! Коментирали ли сте състава? newsm78 Не ми прилича на нито една нормална извара, която съм яла...

# 1 291
Здравейте!
Френските макарони на Лидъл не са хубави определено.
Вчера не успях да стигна до магазина за другите неща.

# 1 292
  • София
Пускам рецепти за гофрети (не са мои, от Кулинарния са). Правих първите, с Лидълски гофретник, само им капнах малако олио в сместа. Станаха супер - леки, въздушни, хрупкави. Simple Smile Децата не ги харесаха, защото са си свикнали на банановите гофретки, които са по-дебели и меки, но на мен много ми харесаха. И се пекат бързо - не засичам точно, но може би 6-7-8 минути.
Скрит текст:
Сметанови гофрети
500 мл заквасена сметана (заб.: при мен тя е 38%)
1 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
300 мл брашно (нека не ходя да тегля  Praynig; просто измери брашното в мензурата за течности Praynig)
150 мл вода
---
Смеси на гладка каша и остави да почива поне 10 мин. (Сметаната не се разбива.)
Изпечи, като внимаваш желязото да не е твърде горещо при първата гофрета.

Хрупкави гофрети
300 мл млечна сметана, незаквасена (пак: при мен - 38%)
200 мл студена вода
300 мл брашно
щипка сол
------
Смеси до гладко вода, брашно и сол.
Разбий сметаната до гъсто. Добавѝ я към горната смес.
Преди печене може да намажеш гофретника с малко масло.

Вариант: към горната смес може да добавиш 2 с.л. разтопено чисто масло.

Гофрети с газирана вода
400 мл незаквасена сметана
400 мл брашно
200 мл газирана вода
100 г разтопено чисто масло
-------
Смеси добре брашното с газираната вода и охладеното масло.
Разбий сметаната до гъсто и я добави към горната смес.

----------
Основно правило е сместа да престои известно време, за да се отпусне брашното.
Там, където има добавяне на разбита сметана (или в някои случаи белтък), тя се добавя след минутките за почивка, преди самото печене.
Всички вафли искат различна температура на печене, там е на проба...
След изваждане от гофретника, се оставят да се охладят върху решетка, докато ти печеш останалите.

# 1 293
Сока със 100% плод от ябълки на Родна стряха е мноого хубав. По принцип след повечето сокове на пазара имам проблем със стомаха (киселини) и ги избягвам. Престраших се да пробвам този и е супер.

# 1 294
Ябълковия сок на Родна стряха е страхотен.

По повод детската паста за зъби - намерих, обаче и моето дете не я хареса. Аз я пробвах, не е люта, нищо и няма, на мен ми допада, обаче защо децата не я харесват не мога да си го обясня. 

# 1 295
моят син много го тачи този сок. взехме и от ябълка и вишна - пак е добър. 3-те литра си ги удря за нула време.

# 1 296
Сокът е хубав, само малко е разреден с вода.

# 1 297
Вчера я погледнах пак детската паста за зъби, има два вида за 0-6 г., с ягодов вкус и за 7+ възраст, с ментов вкус - но като погледнах съставките нещо не ми много хареса, засега предпочитам децата да ползват други. Освен това един от най-изкуствените и най-химизирани аромати е точно ягодовият, избягвам да вземам неща с аромат на ягоди, освен ако не е с естествен произход.

# 1 298
Тази която аз взех е от 0-6 и е с вкус на дъвка.

# 1 299
Като ида пак ще погледна, но сякаш беше с ягода тази в нашия магазин...

# 1 300
  • София
Момичета, имате ли отзиви за хлебопекарната?

# 1 301
Тази която аз взех е от 0-6 и е с вкус на дъвка.
Дъщеря ми (3,5 години) също е с такава. Първите няколко пъти се цупеше, защото беше свикнала на разни ягодки и бананчета, които си и похапваше, но после свикна и най-накрая спря да я яде. Сега всичко си изплюва Simple Smile Така че, моят съвет е да й дадете шанс на пастата.

# 1 302
Нашите деца са свикнали с една на друга марка, харесват я, по-натурална е, затова Лидл-ската може само заради цената да бъде заместител. Но дали биха я харесали като вкус- не съм пробвала, обаче не ми хареса това, че мярнах пропилен гликол в състава. Ако не греша, погледнах малко набързо.

# 1 303
Момичета, имате ли отзиви за хлебопекарната?

Имам предишната, не знам дали е различна. Доволна съм.

# 1 304
Знаете ли колко ориентировъчно струват комплекта ваничка + 2 бъркалки за лидълската хлебопекарна? Аз имам опит с 2 други марки като на сегашната ми горе долу на 2 години се разваля ваничката и комплекта ми струва към 50 лева с доставката, но вече месец и половина чакам доставката на тези части от производителя до сервиза. Доволна съм си от нея иначе, но ако машината сдаде багажа се замислям за лидълска.

Иначе вчера си взех ликьорче, рододендрон ( едвам си избрах само един, всички бяха много красиви и с много пъпки ) и крем шам фъстък. За крема очаквах да е нещо солено, а се оказа, че има вкус на течен шоколад. Така се получава като не чета съдържанието.

Общи условия

Активация на акаунт