Професия учител - 5

• 44 533
  • 803
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Това май е същата програма на МОН, която тръгна в късната есен на 2018. Нещо не ми хареса на мен и се отказах да кандидатствам за обучение през нея.

# 391
Аз миналия месец минах обучение по програмата на МОН, но не знам как и кога ще си получа кредита, след като вече няма да съм в това училище.

# 392
  • Добрич
тинити, декември бях на обучение по програма през платформата на МОН. Удостоверенията ги вземахме после от РУО, от експерта за квалификационната дейност.

Последна редакция: ср, 17 юли 2019, 11:44 от Вела

# 393
Аз миналия месец минах обучение по програмата на МОН, но не знам как и кога ще си получа кредита, след като вече няма да съм в това училище.
След обучението обучаващата организация издава сертификат, в който са написани броя на часовете за обучение и съответния кредит. Понякога раздават сертификатите веднага, а друг път ги изпращат на училището по-късно. Така, че не се бой ще си получиш кредита.  Нищо не се губи. Wink

# 394
На нас направо ни ги качиха в профила, където се регистрирахме за обучението и от там си ги разпечатахме.

# 395
  • Добрич
.....
На нас направо ни ги качиха в профила, където се регистрирахме за обучението и от там си ги разпечатахме.

Да, качват ги, но разпечатани от там не са с мокър печат.

# 396
Сефте чувам за тази програма, благодаря!
При нас няколко колеги по специални предмети учат езици, но сами си финансират курса и изпита за ниво В2.

Гаргамела, аз имам ниво С1.2 (TestDaF 5555), но не ми върши работа защото не ми дава право да преподавам. Трябва документ от български ВУЗ. Пък и идеята не е моя, директорът му се иска да въведе специален предмет на чужд език от тази есен.

# 397
  • Пловдив
Самт, мисля, че идеята на шефа ти е добра

# 398
  • Майничка
Ако е специален предмет (различен от език), тогава изискването не е ли да имаш педагогическа специалност по предмета И документ за владеене на езика поне В2 (или езикова гимназия)?
Или директорът очаква да минеш като преподавател по език и специалист по предмета (без педаг.квалификация)?

# 399
Някой карал ли е ПКС към Департамента на ВТУ?

# 400
Ако е специален предмет (различен от език), тогава изискването не е ли да имаш педагогическа специалност по предмета И документ за владеене на езика поне В2 (или езикова гимназия)?
Или директорът очаква да минеш като преподавател по език и специалист по предмета (без педаг.квалификация)?

Ами, да си призная, не знам как точно стои въпросът. Имаме си достатъчно учители по чужди езици, за мен те не са опция. Става дума единствено за преподаване на специален предмет на чужд език. Аз си имам педагогическата правоспособност. Имам и знания по езика плюс документ, само дето изпитът е положен в Германия и документът е  издаден там. Според директора ни документът ми не позволява преподаването само с него, щом не е издаден от българска институция. Той смята, че е нужна допълнителна квалификация. Възможно ли е да не е докрай запознат, чудя се...

# 401
  • Майничка
DAF е международно валиден тест, би следвало да ти го признаят.

# 402
.....

Да, качват ги, но разпечатани от там не са с мокър печат.
намираш им телефона в Интернет и се обаждаш да си попиташ за сертификата Simple Smile не вярвам да откажат да ти го изпратят.

# 403
Rumka, абсолютно никога не ми се е налагало лично да търся обучаващата организация за получаване на сертификат. Това е тяхно задължение, има си някакъв ред и в крайна сметка всеки си е попълнил личните данни по време на обучението.

# 404
Здравейте! Моля за подкрепа на Вашата колежка от гр. Казанлък
В линка има цяла история
https://www.peticiq.com/235106?fbclid=IwAR1ZBlitqXayx61aQcqF6wK6 … p32xzcNd-Vpmop__0
А това е група вподкрепа на г-жа Чакалова. 
https://www.facebook.com/groups/323184408586813/

Благодарим Ви!

Общи условия

Активация на акаунт