Къната, билките и всичко останало - Тема 14

• 36 106
  • 778
  •   1
Отговори
# 510
А индиго слагаш ли?

# 511
  • София
Не, не слагам. Боя се, че с натрупването ще стане почти черно, което категорично не искам да се случи (а и много трудно се маха черното, веднъж получило се).

# 512
Мисля, че може би е време  да направя и аз сефтето със снимка на коса в темата, след като я чета вече втора година Flowers HibiscusТова е резултатът от тазвечерното къносване, за съжаление съм снимала на изкуствена светлина
Скрит текст:

# 513
Момичета, много сериозно се замислям за къна, но от години ае боядисвам с химическа боя и се притеснявам от резултата. Цветът ми е 6-ца, много близо до естествения, разбира се по дължините е по-светло, заради действието на химията, след като се поотмие боята. Мислите ли, че ще успея да постигна равномерен кестеняв цвят с естествени продукти?

# 514
Здравейте! Днес за пръв път се боядисах с боя на Хенафокс (тъмно кафяво) и резултата е доста незадоволителен. Корените ми са все така бели. Нормално ли е, резултат след натрупване ли да очаквам? Ползвала съм боите им, но преди години, когато нямах много бяла коса и съм забравила.

# 515
  • В полите на Пирин планина
Здравейте! Днес за пръв път се боядисах с боя на Хенафокс (тъмно кафяво) и резултата е доста незадоволителен. Корените ми са все така бели. Нормално ли е, резултат след натрупване ли да очаквам? Ползвала съм боите им, но преди години, когато нямах много бяла коса и съм забравила.

Колко време стоя с боята?

# 516
Около 4 часа. В интерес на истината на дневна светлина положението не е толкова зле, така че вероятно ще продължа с боята. Може да си боядисам само корените след седмица-две, за още по-наситен ефект.

# 517
  • В полите на Пирин планина
Да, според мен, ще се натрупа.

# 518

Най-добър резултат съм получавала при двустъпково боядисване с къна - престой от 6 часа, измиване само с вода, а ако много си налага и балсам, последвано от 2-часов престой с индиго. Всичко това с продукти на Хенафокс. С готовите бои, пак на Хенафокс, не съм постигала добро покритие.

Lady Stardust, имай предвид, че химическа боя не хваща добре след третиране на косата с къна. Чела съм го на сайта на Хенафокс.

Успех!

# 519
За сега захвърлям химическите бои и ще опитвам само с билки. Благодаря ти за споделеното, ще пробвам и така. По нататък ще споделя резултат Simple Smile !

# 520
Здравейте, искам да помоля за съвет. Преди като ученичка се боядисах няколко пъти и нямах проблеми. После една фризьорка ми изгори косата и сложих край на експериментите. Сега няколко години по късно белите коси взехе да се увеличават и да се виждат доста. Реши да се боядисам (през м.март) и още с нанасянето на боята от фризьорката започна едно щипене, както и да изтърпях било нормално въпреки че нямам такива спомени. След това започна косопад, а и не ми покри добре белите. След 2 месеца се боядисах с друга боя в домашни условия. Резултата по малко щипане белите пак не ги покри добре. И спрях с боядисването явно не ми понася.
 Естесвения ми цвят е тъмно кафяв, не ме притеснява да червенее, но не искам да е много червена или черна (черния цвят изобщо не ми харесва).
Дайта съвет с къна ли да пробвам или с билкова боя и ако може точно марки да ми напишите че изобщо нищо не  знам по тази тема.

# 521
За по-добро покритие, къна. По-късно можеш да експериментираш и с билковите бои, но трябва да си къносана, за да хване върху бялото, особено ако то е повече. И да имаш търпение да изчакаш няколко апликации, за да се натрупа цвета.
На мен също не ми понася боя, дори безамонячната създава проблеми, дразни ми. С къна съм в пъти по-добре.

# 522
  • Пловдив
Аз вчера пробвах тази боя.
Бях ви казала, че си е купих преди време.
Пише, че е без ППД  и без амоняк .
Резултат супер цвят.
Ето я :
Нз дали в БГ е предлагат.

# 523
  • Пловдив
Ето го и на мен 😄

# 524
Аз вчера пробвах тази боя.
Бях ви казала, че си е купих преди време.
Пише, че е без ППД  и без амоняк .
Резултат супер цвят.
Ето я :
Нз дали в БГ е предлагат.

Има ли повече цветове? И от къде я купуваш извън Бг? Сега ще се разровя в Бг дали я има.

Общи условия

Активация на акаунт