Къната, билките и всичко останало - Тема 14

• 36 074
  • 778
  •   1
Отговори
# 630
Lunna puteka,може ли линк от кой селър точно поръчваш от Амазон?

# 631
А сего имало и различни цветове къна 😂 къната има един цвят.

Защо трябва да си на всяка тенджера капак????
Не ти ли омръзна да повтаряш едно и също.... Rage
Производителите са го написали - КЪНА и това е... Ти го наричай както си искаш.... Има червена къна, кафява къна, медена къна и т.н. А не е боя или алма, билки  и други съставки...
Стига си aпострофирала всеки в темата, на никому не е нужно това...
Който се маца с къна, разбира за какво става дума... Другите не ме интересуват дали се бъркат или не....

# 632
  • гр.Видин
Не е така, Производителите я наричат билкова боя, а не къна. Къната е само един цвят.

# 633
  • В полите на Пирин планина
Обаче наистина няма "безцветна" или "кафява" къна. Това са билкови бои. Къната е само ръждиво - червена, т.е. оцветява в този тон, според основата. Самата тя е зелен прах. Simple Smile
Хубаво е да сме точни, когато обясняваме нещо.
Касията е друга билка. Индигото също е друга билка.

# 634
Момичета, нюансът, който касията дава, става ли по-интензивен при последователни нанасяния?

# 635
Това разделение на съставките го има само във БГ, поразровете се в чуждите сайтове за готови смеси за боядисване и ще видите. Пише Henna... И е написан какъв е цветът... Никой тук не е чувал за касия, алма и т.н.
И не бъркайте къната (или смесите с къна) с билкова боя, защото в много от билковите бои има и химия и какви ли не " подобрители". Това е дискутирано много в предните теми, какво съдържат някои билкови бои и дали въобще са билкови....

# 636
Напротив. Дори ви извадих съдържанието на продукта с "безцветната къна", явно не сте обърнала внимание на билките, които съдържа.

Ако производител не напише съдържанието на продукта си, ще плаща солени глоби.

Аз пък лично не бих купила нищо, без да му проверя съдържанието.

Вместо да търсите конфронтация, може да попрочетете повече за билките, щом ги ползвате върху косата си. Безцветни къни, шарени къни и прочие е тъп маркетинг трик, толкоз.

Soul, аз ползвам касия от известно време, но не съм забелязала подобна тенденция.

# 637
  • гр.Видин
Пише Henna и е написан какъв е цвета за тези които не искат да четат /направо си ги мързи/ и да им е по-ясно. Ние не бъркаме термина, това си е точно билкова боя, защото е смес от билки.

# 638
Лунна пътека, нищичко не си прочела, пък скачаш. Става дума за различни растения, стрити на прах. Въпросът е какво съдържа тази прахообразна смес.

# 639
При боядисване с неоксидирала къна (+ индиго + други добавки) какво се получава?

Аз да попитам за тази къна https://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-% … -100-%D0%B3.10765https://
дали ще покрие добре бели коси, че мисля да я поръчвам.

На мен ми е ок. Покрива ги и косата е хубава след нея.
Тази боя червенее ли много? Искам да я взема за майка ми, да не ми отреже ушите после. 🙂 И наистина ли се стои 45 мин., както е по указание?

Последна редакция: вт, 22 окт 2019, 08:53 от soul81

# 640
  • София
Здравейте!
Най-сетне ми дойде момента да изпробвам билковата боя за коса, която си купих и страхливо поглеждам към нея от около два месеца (за пръв път ще ползвам билкова боя, до момента само с химия съм се третирала). Вероятно в четвъртък ще се боядисам. Преди опита искам да попитам : нищо няма да ми се случи, ако я оставя по-дълго време от описаните 45 минути, нали? Някак не ми се вярва, че ще хване цвета за това време, а и май някой беше писал, че е ползвал тази марка боя и я е оставил по-дълго. Иначе цвета ми в момента е много близък до показания на опаковката, надявам се да нямам бурна изненада като видя резултата.

Също така ми се иска преди да я нанеса да направя тест за алергия. Достатъчно ли е да взема малко количество от прахта в пакетчето, която да смеся с капка-две вода и да намажа на ръката си, за да постои 15-тина минути? Боя се да не разваля качеството на боята, ако приготвя цялата смес и тогава чакам 15 минути да видя ще има ли реакция.

# 641
Ако си склонна към алергични реакции, те съветвам да си направиш теста зад ухото, не на ръката.

# 642
Здравейте, момичета Simple Smile  

За касията разбрах, че създава филм около косъма и след това не хваща боя. Амлата и нийма(на прах или масло) създават ли такъв филм? С други думи, ако използвам амла и нийм за маски, дали ще мога да се боядисам с обикновена боя след това?

# 643
Аз си правих тест както е описано в инструкцията, направих малко количество, намазах си вътрешната страна на лакътя и го оставих 2 часа преди да измия. После кожата ми леко се раздразни. Сега не смея да се боядисам. Въпреки че си мисля, че и кал да си намажа и да седи така два часа, сигурно пак ще ми се раздразни кожата....

# 644
hippie, вероятно да Smile Аз и от прах получавам ряздразнение на кожата, имам фобия от ровенето в архиви със стари документи, изприщвам се моментално. Но все пак ако е предизвикала дисконфорт и не е изчезнало зачервяването бързо, след измиване, само ти можеш да прецениш дали да боядисваш.
chimevaaa, правя си маски с амла като не ме мързи и после боядисвам с обикновена боя, без да съм забелязала да има проблем с покриването.

Общи условия

Активация на акаунт