Къната, билките и всичко останало - Тема 14

• 36 070
  • 778
  •   1
Отговори
# 660
Много е хубаво! Трябва да взема и аз да я пробвам тази боя, цената и е като на хенафокс.

# 661
Страхотно и на мен много ми харесва.👏👏👏

# 662
Привет, споделям и моят резултат от златисто русата боя на хена фокс.

От доста време я използвам. днес си поднових цвета. Предишно боядисване преди 3-4 седмици. Естествен цвят тъмно рус с доста ~ 25-30% побелели коси. Никога не съм имала еднороден цвят на косата, така че въпреки че не покрива еднакво навсякъде стои сравнително естествено и има здрав блестящ вид, особено на естествена слънчева светлина.

# 663
Пепси, чудесно се е получило и при теб 👌

# 664
Здравейте!
И аз се къносвам с черно-синя къна, обаче в моя град все не мога да намеря! Косата ми е дълга и гъста и ми трябва по-голямо количество, за това си я поръчвам...
Също така си купих касия, амла и индиго. Някоя дама ли знае ли как и с какво мога да забъркам обикновена черна къна, за да стане със син оттенък. Четох, че с индиго ставало, но не съм рискувала все още.
Маслото с амла помагало и за преждевременно побеляване, но не съм го пробвала, тъй като пише, че трябва едно денонощие да стои върху косата Grinning
Не успях да прочета всички страници на темата, за това се извинявма ако въпроса се повтаря, но си взимам от къната с червената точка(май, тя е най-известна). Използвали ли сте по-хубави от нея?
Благодаря Simple Smile

# 665
Коя е тази къна с червена точка?! Мисля, че с индиго се получаваше със син отенък, тук е дискутирано,но нека някое от момичетата отговори.

# 666
Коя е тази къна с червена точка?! Мисля, че с индиго се получаваше със син отенък, тук е дискутирано,но нека някое от момичетата отговори.

Хахаха, извинявам се много! С индийката с червена точка на челото - Herbul. Не знам защо така и казвам Grinning

# 667
Тази с точката май не беше точно къна, с химия е вътре.

# 668
  • В полите на Пирин планина

Хахаха, извинявам се много! С индийката с червена точка на челото - Herbul. Не знам защо така и казвам Grinning

Това не е къна. Има вътре доста вреден оцветител и куп други химии.

# 669
Поръчваш си от Зоя къна на Хена или от сайта на Хена, индиго и се връщаш назад да четеш темите, аз преди година като минах на билкови бои изчетох всички теми. Не за ден разбира се но ги прегледай и там където е писано за къната и индигото, писано е как се смесва колко оксидира мисля, че индигото се слагаше след къната по-спомен от прочетеното,прегледай ги и наблегни на това което те интересува-писано е и ще ти е полезно. 👍👍

# 670
На първа страница всичко е описано прекрасно, не е нужно да се рови по темите.

# 671
Тогава към 1-ва страница.😊👍

# 672
Никога не съм добивала черно-син оттенък от индигото към къната. Нещо друго прави, според мен, този резултат.
И при все, че мисля е възможно и тук да спестяват част от информацията за съставките:
Скрит текст:
по-добре пробвай нея, отколкото "индийката". Цвят purple-blue Thinking

# 673
  • София
Хоп, и аз да се похваля, но снимка ще приложа в последствие. Най-накрая се престраших и се боядисах с билкова боя за пръв път в живота си. Цветът стана една идея по-тъмен от това, което искам, но ми харесва. А косата ми не е имала толкова здрав и жизнен вид от много години.
Самото боядисване ме вкара в приключение, защото след като нанесох боята спряха топлата вода. Laughing Загрях на котлона вода и майка ми ми асистираше като поливаше с канче. По време на поливането ни пуснаха топлата вода и успях да се доизкъпя. Laughing
Взех си боя Био органик. Не успя да се получи съвсем гладка консистенция. Имаше малко топченца.
Бялото в корените не се покри изцяло, но мисля, че ако направя повторение след седмица нещата ще се опрвят.
Стоях с боята 2 часа, въпреки оказаните на опаковката 45 минути, защото като направих теста с кичур коса установих, че 45 минути не са ОК. Не знам ако изкарам повече от 2 часа дали няма да имам по-плътно покритие на бялото в корените. Thinking Цветът по принцип е почти същият като естествения ми и като този, който постигах с химичната боя.

# 674
Кой цвят боя избра? Купих такава марка боя за майка ми, явно трябва да й кажа да стои по-дълго с нея, за да има добро покритие.

Общи условия

Активация на акаунт