Време е за ИКЕА! - Тема 27

• 64 983
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
Под спалнята имам 4 броя кутии Skubb, от големите, с приблизителни размери 100 х 60 см и твърди дъна.
Не са хич нови, поне преди 6-7 години са купувани, сигурно и повече. Какво ли не съхранявам в тях - ботуши, коледни украси, всевъзможни джунджурии...
Как стои въпросът с почистването им? Лесно ли се поддържат само с прахосмучене?

Да, прахосмуча ги периодично. Достатъчно е за поддръжката им.

# 76
Поръчах PAX-а на 2.36 височина, но не получих имейл с потвърждение. За сефте ми се случва, винаги бързо получавам съобщение, че съм направила поръчка с номер и т.н. В профила ми на "моите поръчки" пише: статус - поръчката е приета. Ще видя дали ще има промяна в статуса на поръчката до няколко дни...?

Последна редакция: ср, 13 мар 2019, 15:16 от Лъчестлъч

# 77
Взехме го! Ectrop, но не с лежанката, а тройка + табуретка. Сядах на всякакви други, мъжът ми хареса и един разтегателен, но честно казано никой не ми беше така удобен като този. Повечето други бяха дълбоки, а аз съм 163 см и не са ми удобни, в този съм направо като в кресло.

Притесняваше ме да не е много малък триместният, но си е идеално за трима, без да се сбутват. Тройката е 218, а ъгълът - 252 см, за нашата стая по-малкият пасна просто перфектно!

От този с лежанката в сайта пишеше, че има само 1, потвърдиха ми по телефона и ме беше страх да не го вземат преди нас. Но на място като харесахме тройката, отварям в сайта и гледам - няма наличност! Изтръпнах, защото вкъщи сме на един надуваем дюшек Trollface питаме момчето от меката мебел, той отваря и казва - има наличност, има даже много бройки! Идеше ми да направя циганско колело Joy за първи път ме изненадват така приятно!

За табуретката - става за перфектна лежанка, ще пусна и реални снимки като подредя, но сме ги сложили като на тази снимка. Предимството пред лежанката е, че може да се завърти пред 2 от местата и двама да се излегнат. Може и да се мести навсякъде, примерно с/у дивана, когато имаме гости. Като масичка също. Абе просто перфектна! А и се отваря и вътре има място за съхранение, което за нас е голямо предимство, защото нямаме много шкафове.

Поръчах PAX-а на 2.36 височина, но не получих имейл с потвърждение. За сефте ми се случва, винаги бързо получавам съобщение, че съм направила поръчка с номер и т.н. В профила ми на "моите поръчки" пише: статус - поръчката е приета. Ще видя дали ще има промяна в статуса на поръчката до няколко дни...?
Като я изпратят чак ще се промени.
За потвърждението, виж в папка "Спам", понякога отиват там.
И имай предвид, че пакетите са много тежки, да осигуриш носачи при получаването Simple Smile

# 78
НСЧ, честито! За мен сте направили най-добрият избор и наистина табуретката е супер практична и за мен по-добре от лежанка. И аз исках да взема една, но не остана място в хола... Браво на вас Hands Clap

# 79
Да ви кажа нещо забавно. Края на ноември и декември правих две поръчки, който доста се забавиха, но ги получих. Днес получих обаждане от Икеа за да попитат дали съм ги получила, понеже нямало инфо. 😉
Нищо забавно няма в непрофесионалната им работа, за съжаление.
Аз продължавам да си чакам поръчката от 31.01. Оказа се, че Икеа са я предали на тъпите куриери на 12.02! Дадох  им срок до днес и утре се обаждам в Икеа за да предприемат някакви действия. Поне така ми казаха по телефона, че ще направят, ако не съм си получила пратката до понеделник/вторник (които вече минаха, а пратка няма и обаждане от куриер няма).
Та при мен сагата продължава.

# 80
Не се сърди човече от сега ги мисля тези 73 кг. Ще ги получа на работа и там ще моля някой колега за помощ, пък имаме и колички за товарене... Дано се справя!

Току що проверих в папка спам е потвърждението!  

Последна редакция: ср, 13 мар 2019, 20:18 от Лъчестлъч

# 81
  • In transit
Не се сърди човече от сега ги мисля тези 73 кг. Ще ги получа на работа и там ще моля някой колега за помощ, пък имаме и колички за товарене... Дано се справя!

Току що проверих в папка спам е потвърждението!  
А после как ще ги транспортираш до вас? Ако си поръчала 236см, пакетите са ужасно тежки и неудобни за носене.

НСЧ, честито!

# 82
Подтвърждавам го. Какво ли не сме поръчвали от Икеа ама рамката за един Пакс 236 см на 100 см ни разказа играте пеша по стълбите до 4 ет, а и в колата трудно влезе. Преди това 236 см на 75 см сме мъкнали и се справихме някак по-леко до 1 ет.

# 83
Извинявам се за супер глупавото си питане-някой да има тази масичка
https://m.ikea.bg/dining-room/Dining-Tables/Wall-mounted-tables/ … g-18125/30180504/ и да знае до колко кг.е товароносимостта ?Благодаря!

# 84
Самата тя тежи 9 кг.,а питането ми е до колко кг.мога да я товаря?Мисля да я ползвам за плот и затова задавам този ?

# 85
Благодаря! Размазали сме се на диванчето и просто не мога да спра да се усмихвам Grin

За Пакса, добре че един човек от съседния вход ни видя от балкона си и слезе да помогне, даже не го познавахме, страхотен жест! Оказа се, че не влиза в асансьора и с мъжа ми го качваха до 6-тия етаж по стълбите.
Като резервен вариант - може да се отворят пакетите и да се качват плоскостите отделно, не всичко накуп.

# 86
  • Балчик
Аз продължавам да си чакам поръчката от 31.01. Оказа се, че Икеа са я предали на тъпите куриери на 12.02! Дадох  им срок до днес и утре се обаждам в Икеа за да предприемат някакви действия. Поне така ми казаха по телефона, че ще направят, ако не съм си получила пратката до понеделник/вторник (които вече минаха, а пратка няма и обаждане от куриер няма).
Та при мен сагата продължава.
Многи са зле. Поръчката, която върнах още седи в сайта, че е приета. А дублираната ѝ забравих кога полупих даже.
Снощи пуснах още една, да видим нея колко бързо ще получа.

Последна редакция: чт, 14 мар 2019, 09:43 от Не се сърди, човече

# 87
  • Бургас
Имате ли от тези форми за мъфини?
https://www.ikea.bg/cooking/Bakeware/Tins-and-moulds/sockerkaka-41142/80175251/
https://www.ikea.bg/cooking/Bakeware/Tins-and-moulds/sockerkaka-51850/00280864/

Чудя се дали ще стават и за крем карамел. По-скоро дали ще излиза лесно, като се обърне? Rolling Eyes

# 88
За поръчките, при последната и при мен не смениха статуса.
Но пристигна бързо, при това не беше за София, пуснах в неделя, пристигна в четвъртък, като даже понеделник се водеще неработен ден.

# 89
  • Балчик
Имате ли от тези форми за мъфини?
https://www.ikea.bg/cooking/Bakeware/Tins-and-moulds/sockerkaka-41142/80175251/
https://www.ikea.bg/cooking/Bakeware/Tins-and-moulds/sockerkaka-51850/00280864/

Чудя се дали ще стават и за крем карамел. По-скоро дали ще излиза лесно, като се обърне? Rolling Eyes
Откъм температура трябва да издържи, но за вадене от формата не знам като изстине добре и с остър нож се отдели края, би трябвало да стане. Чела съм за приготвен в силикон, но не съм правила.

Общи условия

Активация на акаунт