Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 53

• 40 943
  • 767
  •   1
Отговори
# 615
"Със жълт картон"Thinkingне разбрах.
Wine GlassНаздраве приятели.
За нас.
За живота.
За това че ни има.
И аз не го разбирам това. Дано не им се налага на тия с метлите да разберат какво е да  си в тази тема......щото ние може сме болни, ма сме живи  и си имаме нужда и от разтоварване и от майтапи и от спам, щото ако само рака го мислим, няма го докараме на добре.....

Мите, ти няма се дадеш без бой- нали?!?

И Наздраве! Аз още смърчам, ма след като цял ден наливам чайове и рупам зарзават, реших да мина на червено вино.
Наздраве ,наздраве ама ще ни прехвърлят в тема за анонимни алкохолици🤗🥂💋

# 616
Ми да ни прехвърлят.........може и при неанонимните! Ама тоз хемоглобин трябва се държи на ниво. Който е добре с хемоглобина- може и с бира, против гадене.... Mr. Green
Марита, на мен ми помага масаж. Вечерно време познай де са ми копитцата- само мм да се яви и си знае задачката  Wink

# 617
  • SHOOT ME 10 $
Ох аз незнан предадох ли се малко днес или наистина ме тръшна повече от предишните пъти, ама съм извън функционалност. Проблема с краката ми се усилва и не са вече мравки, ами доста силно изтръпване. Все едно е спряна циркулацията на кръвта в краката и е гадно. Някакво решение за облекчаване на този симптом?
Не се сдухвай моля те! Разбира се че е нормално това изтръпване. И на двата крака половината пръсти не ги чувствам. На моменти повече.
Вярвам в теб че си като мен! Силна!😘

Последна редакция: ср, 20 мар 2019, 22:30 от midkoо

# 618
  • София
Хей, хораааа, "пролет пукна, ние- не"... пак сме тук... и ще бъдем!

Миташки, "Мерлотерапията" е репликата на месеца Grinning (мерлолюбител съм..., е, в последно време нещо се пристрастих към розе- то). Wine Glass

Пък, Вие, модераторите, админите, "чистачите", дайте ни право да оцеляваме- при оцеляването няма правила, всеки намира сам начина.
Никой не е застрахован, че "утре" няма да му се наложи да оцелява...
Дай, Боже, на никого да не се налага да го разбере. Бъдете здрави!

Исках само да ви пожелая още много пролети да посрещаме заедно в шеги и закачки! (ама се отплеснах Stuck Out Tongue Winking Eye)
Пожелавам бързо възстановяване на вас, които сте на химиотерапия (за да преминете по- бързо на Мерлотерапията).

All, как я караш, мила?

Последна редакция: чт, 21 мар 2019, 20:43 от AnyHr

# 619
Ми да ни прехвърлят.........може и при неанонимните! Ама тоз хемоглобин трябва се държи на ниво. Който е добре с хемоглобина- може и с бира, против гадене.... Mr. Green
Марита, на мен ми помага масаж. Вечерно време познай де са ми копитцата- само мм да се яви и си знае задачката  Wink

Да снощи гаджето ме измасажира, но исках още. Неможе още горкия😔 После понеже бях крайно раздразнителна от всичко се затворих в спалнята да не ги слушам (дете и мъж) и съм заспала, та до сега. Слава-богу! Да видим днес как ще е. Първото нещо, което направих е един душ, че миришех на химия отвсякъде и сега ще будя дете за училище. Спах с перука. Не беше най-удобното нещо.

Мидко, силна съм аз, ама рекох един път и аз да "мъцна" да се оплача повече. И в къщи до сега се държах все едно почти нищо ми няма, но реших да им показвам малко колко много ми има и че имам нужда от помощ. Не е полезно и излишно да се правим на герои. В момента ние сме хората, които трябва да бъдем обгрижвани, а не обратното. Детето ми беше кисело вчера и ме побърка.....наложи се вечерта като вече много нагорно ми дойде и малко преди да изпадна в несвяст да му кажа, че съм полу-умряла, па белким се съпикяса малко! Аз на неговите години (8-9) гледах сестра ми (аз-80, тя 84-ти набор), че мама работеше на крана цел ден, бяха разведени с баща ми и мама беше още адски млада (63-ти набор), та си търсеше партньор отново и поизлизваше и нощем, та съм гледала сестра ми и нощем, къпех се сама, абе бях самостоятелен елемент. Мойто дете още го къпя, храня....като 5 годишен е. Може много неща, но ме тормози мен. Хайде дано днес поне с акъла съм по-добре, че вчера от едно допълнително лекарство хептен ме зашеметиха и ми е леко като в транс.

Хайде добро ви утро и дано не пукнем и ние като пролетта днес🤣🤣🤣

# 620
  • SHOOT ME 10 $
Да Марита права си. Трябва човек да дава воля на емоциите си.
Аз не се правя на герой, но такъв съм си. Полуидиот.
Ходя на психотерапевт, или квато там е моята и тя ми начуква канчето всеки път защо съм потискал, емоциите си, страха, гнева, ако ти се плаче да плачеш...ми не мога мааму стара.  Иначе съм много емоционален. Една мъничка калинчица може да ме усмихне или да ме разплаче. Такъв съм си. Приемам всичко за болестта ми, като даденост и продължавам напред като валяк, дори и да виждам пропаст от пред, но преди да падна в нея, ще смачкам Него - гада!
Добро утро!

Последна редакция: чт, 21 мар 2019, 08:38 от midkoо

# 621
  • Варна
Бях ви обещала да споделя моите показатели как са се променяли с времето. Почвам от хемоглобина и кръвното. Някак си да може нагледно да видите какво се случва по време на вливане на различните препарати. Те при мен, не че са много различни, но доста хора я минават тази схема, явно е изпитано ефективна ако е подходяща. Първо малко червено с екстри, после само бяло... Тъй... да не се оливам повече, ето ви с включени и дати и хронологично подредено показатели. Имам право да редактирам коментара си май до 24 часа, ще гледам и за останалите, за които се сещам да допълня още някой ред или колона.

-------31.05.201703.07.201701.08.201722.08.201713.09.201704.10.201725.10.201715.11.2017
Първа
операция
Втора
операция
Червена и
Ендоксан
Червена и
Ендоксан
Червена и
Ендоксан
ДоцетакселДоцетакселДоцетаксел
1*136139139124102116119124
2*120/80125/80125/8095/60120/85105/70
3*9.86.88.515.914.7
4*6.39.59.154.615.728.7611.727.33
5*161299225286263117
6*3.693.673.813.422.853.233.323.33
7*435483332530
8*354878393244

*
1 - Хемоглобин
2 - Кръвно налягане
3 - CA 15-3
4 - Левкоцити
5 - Тромбоцити
6 - Еритроцити
7 - АсАТ
8 - АлАТ

Там където липсват стойности или не са ми пускали въпросните изследвания, или не съм успяла да разчета из епикризите.

Но като цяло предполагам виждате как варират нещата, доста от усещанията ви се обяснивят наистина в цифри. Химията не е лека процедура, нагледно го имате пример как мачка хемоглобина (и не само него... като ми остане време ще ви разпиша и с тробмоцити, левкоцити и други останали какво се е случвало) дори при млад, здрав човек. От 140 да спихна на близо 100... хмммм.... и на мен самата вече ми се изясни защо съм се чувствала наистина като парцал. Всичко това обаче е едно временно състояние. Доверете се на лекуващите, освен ако нямате основателна причина да не се доверите, примерно установите с изненада, че сте кацнали на доказан некадърник. Слушайте съветите на докторите, те знаят кога сте подходящи за поредна вливка, те знаят с какви добавки ако е нужно да ви подсилят. Страничните усещания са наистина временни, след време всичко се нормализира ако терапията е проведена контролирано и качествено.

Последна редакция: чт, 21 мар 2019, 10:42 от Spirit Crusher

# 622
Добро!
Мидко, и моя пост го изтриха след твоя. Не знам защо така са го приели. Малко ведрост сред черната статистика, аз така го приемах. Пък кой е най-успешния начин за разведряване 'секи знай. Лафове за sex и пиячка. От самолет се вижда, че всичко е - майтап да става. Ма щом така са преценили шефовете - м'добреее.
Марита, тези болежки са временни, дано бързо отшумят.
Спирит, а моите маркери са в норма, ама СА 19.9 преди химията е бил 1.6, а сега осем месеца по-къкно 9.5 (горна граница 37). Трябва ли да го мисля? Защо мърда пущината?

Последна редакция: чт, 21 мар 2019, 08:59 от unabella

# 623
Да Марита права си. Трябва човек да дава воля на емоциите си.
Аз не се правя на герой, но такъв съм си. Полуидиот.
Ходя на психотерапевт, или квато там е моята и тя ми начуква канчето всеки път защо съм потискал, емоциите си, страха, гнева, ако ти се плаче да плачеш...ми не мога мааму стара.  Иначе съм много емоционален. Една мъничка калинчица може да ме усмихне или да ме разплаче. Такъв съм си. Приемам всичко за болестта ми, като даденост и продължавам напред като валяк, дори и да виждам пропаст от пред, но преди да падна в нея, ще смачкам Него - гада!
Добро утро!

Мите, ти правиш така, защото така се държиш силен. Предполагам те е страх да се размекнеш пред другите по отношение на рака, защото си мислиш, че ще се размекнеш генерално и ще се предадеш. За това сигурно се правиш, както ти каза на идиот🤗 Всеки намира сам правилната формула за себе си, за това аз няма да те убеждавам сега какво да правиш или не правиш, но ще кажа само едно: Позволи си да се поглезиш понякога, ако някой ти предлага "рамо". Само понякога❤️😘

# 624
  • SHOOT ME 10 $
Мари, не знаеш колко си права. Разбира се бих приел с охота и добри чувства подадена ръка, рамо на което да поплача скришом...
Оффф, размекна ме момиче...
-----------
Да, забелязах Унабела.
На всички от тази тема ни е ясен смисъла, начина на възприемане и как ни въздействат подобен род шеговити публикации. Особено след като няма доклад за това. Но, пак повтарям, щом те са преценили, те са правоимащите, съответно правилно мислещите. Съобразяваме се с правилата. Всичко останало, който иска - на лични.😜

Последна редакция: чт, 21 мар 2019, 10:48 от midkoо

# 625
Ами Мите, аз не случайно го казах. Може би много от нас са по този начин, но виж ме мен вчера. Като усетих, че наистина лошото превишава допустимите лимити да се правя на герой и си позволих да им покажа колко зле съм всъщност и съответно получих помощ. Легнах си и спах, а мъжа се е погрижил за детето. Днес съм пак горе-долу добре, но аз сутрин винаги съм по-добре....смята да си лежа обаче. То и в това има сила - да си признаеш слабостите. Хайде целувки и следвай предимно сърцето и тялото си. Абе, следвай себе си! Както казах в момента ти си важния!

# 626
  • Стара Загора
 Благодаря  на -zori_g_n
Утре съм в София.Ще  обиколя  всички магазини за перуки , които успея.
Хубав и усмихнат ден на всички !

# 627
  • София
Здравейте! Днес съм по-добре с кръста и настинката. Чакането да почне да ми пада косата, обаче, е убийствено! Не я мисля толкова, прежалих я вече, даже я подстригах. Но ми се ще да е минала вече цялата драма. Да тегля бръснача, дет се вика, и да продължа напред. А не през 5 минути да проверявам дали капе. Гадост!

# 628
Tинтири разбирам те👍

# 629
  • София /Абсурдистан
Здравейте! Днес съм по-добре с кръста и настинката. Чакането да почне да ми пада косата, обаче, е убийствено! Не я мисля толкова, прежалих я вече, даже я подстригах. Но ми се ще да е минала вече цялата драма. Да тегля бръснача, дет се вика, и да продължа напред. А не през 5 минути да проверявам дали капе. Гадост!
Може и да не падне бе жена! Не я пипай! При мен не падна, само проредя. Сега е гъста като четка баданарка хах  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт