Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 53

• 40 084
  • 767
  •   1
Отговори
# 60
Привет! Аз тия дни живея на високи обороти и  нещо не ми остава време за интернета......Ама се срещам с хора, пия дъъъъъълги кафета, харесах си кола( утре смятам да избягам от болницата следобед, че да си я прехвърля) и се радвам на хубавото време и на живота.
Утре имам РД, ама от сутринта с багажчето отивам в онкото.....е и бонбони ще си нося, за сестрите....и се надявам тоя път да няма ексцесии и алергични реакции. Пък и да видим какво ще ме черпи доктора, де.....миналия път гледах през балончета, тоя път може пък да ме уреди с нещо по- атрактивно.... Mr. Green
И, добре дошли на новите момичета в компанията....не се радваме на оппълнения, но ги приемаме с отворени обятия и с каквото можем ще помагаме.....ако не можем да помагаме, поне лаф- моабета ще върви...... Hug

# 61
KOKI4E74, зависи и от ХЕР-2, от възрастта, не съм прочела или не видяла, че си го написала. Аз съм с G-3 - преди писала съм вече...Така като теб съм била по това, което си написала за резултата...Жива и здрава съм. А оперирана съм през 2009 г. Ако другаде понесеш резултат, могат да ти напишат и G-1...То като чета в темата, много грешат в изследванията...всичко е възможно!

# 62
Люба , честит рожден ден!  Желая ти много здраве и много щастие ♡♡♡

# 63
Благодаря!
Минавам да почерпя, че одъртявам днес и заминавам към онкото за приемане:

На Вас пожелавам много здраве и късмет! И усмивки!

# 64
  • Варна
Люба, жива, здрава и все така симпатична лудетина да го раздаваш още дълги години!

Чудесна ти е почерпката... Веднага грабвам едно бутилче сладичък и ароматен ром и пъпешчето там по диагонал, където се пада. Stuck Out Tongue Останалите шоколадови изкушения отстъпвам на дружките, знам ги, че обичат.

# 65
  • София
Люба, честит рожден ден! Да си здрава, щастлива и все така позитивна! Heart

# 66
  • София
За гостите - на 5 км от Банско е село Баня - мястото с най-много минерални извори. Има хотели и с външни басейни с вода 35-38 градуса, божествено е през студените дни. Била съм там и през февруари, няма такова удоволствие. Чист въздух, природа, тишина спокойствие и гореща минерална вода..........
Здравейте, момичета,
Нямахте много идеи. Искаше ми се малко да ви отместя мисълта в друга посока от болести и да понапрегнете сивото вещество за идеи. За с. Баня знам, моето семейство ходи там 2 пъти годишно, страхотно е, но тихо и през деня няма какво да се прави. Младите им е малко скучно. Обиколили сме всичко наоколо, за който не е ходил в Добърско е интересна църквата, Парка с танцуващите мечки в Белица е отворен през април, до Рупите сме отскачали... Специално исках Банско, заради курортната атмосфера, планината и кръчметата, иначе в с. Баня се яде в хотела и ставаш вързан за едно и също място. Ако трябва да избирам за мен, обаче, Баня е над Банско хиляда пъти.
Мислих за Пловдив, но не харесах нощувка в стария град, а извън стария град не искам. Освен кръчма и разходка, друго не измислих, сигурна съм, че има, но аз слабо познавам града. Някой от Пловдив да беше по- конкретен, но май нямаме от там дами. Затова навръщане от Банско ще направим Рилски манастир и това ще е в направление юг. Мислих за някое шато с дегустация на вино, но и това не ми се получи без съвет за конкретно място. Така че прибирам ги и след 2 дни отиваме на Коршунски водопади и Деветашката пещера, той младежът хареса идеята за пещерата, а от там 1 ч е Търново. По празниците вчера бях там и ми хареса атмосферата в града, Царевец не знам ще го впечатли ли, те замъци си имат, но реката и къщите са си красота. Младежът води много динамичен живот, ако не го местя нанякъде, ще му е скучно. Можеше да го кача и на Витоша, но сняг не обича и дано се оцели по-сухо време. Няма да можем да го екипираме за сняг, защото е 2 м висок и носи 48 номер обувки. 😀😀😀
Оставих 2-3 дни за София и това ще е. Ако и аз съм добре, защото те пристигат вечерта след последната ми химия, всичко ще е добре. И аз ще празнувам! Дано не ми излязат криви сметките!
По Нова година в с. Баня гледах страхотния открит топъл басейн и невероятното Спа, но ние не бива да ползваме тия благини, особено 2 месеца след операцията ми беше...

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 09:11 от vallinna

# 67
Люба, честит рожден ден!
Желая ти много здраве, да ти се случват хубави неща, близките да те слушат.
И без мехурчета и балончета този път!

# 68
Люба, честит рожден ден! Само здраве и щастие до дълбоки старини ти пожелавам! Останалото ще си го купиш😁🤗

Пътуванията из България и мен много ме интересуват. Като малка никъде не са ме водили, защото незнам защо, но семейството ми беше някак заседнало на родното място (а именно Враца) и не пътуваха. После в прехода бях тийнейджърка и нямахме вече пари, за да пътувам сама.....и така после емигрирах. Познавам България от разстояние само, а има толкова неща, които искам да видя с очите си. Приятелят ми още не съм го водила вкъщи (аз самата не съм си ходила лятото стават 4 години. Исках това лято да си ида, но уви...) и мисля следващия път да го заведа и да пообиколим. Срамота е направо!

Албена Вулева да не е на Химио?
https://m.novini.bg/show/osemnadeset-plus/527312

# 69
  • София
Люба, Честит рожден ден! Пожелавам ти скоро да приключиш това изпитание и никога повече да не се върне! Нека любовта на близките ти те преследва неотклонно през дългия ти щастлив и пълноценен живот, който ти предстои!
Аз съм на химия в Сити в София на 7ми. Има ли някой тогава там?
В Сити първата химия нощувах 1 нощ, но ми оставиха абоката до сутринта, докато се изписах, та тая вена се калцира. Затова вече отивам в 8 ч и до 14 ч се прибирам. Там имат такава процедура и е позволено.
Давам за абокат само едната ръка, всичко се надупчи. По- късно открих, че е добре да се прави компрес със спирт на ръката 2 дена след вливането, после мажа хепароид. И на мен само детски абокати, няма вени за по- големите.
Искам да питам при тая вливка дали кортикостероидите са задължителни за дните след вливането, защото от тях задържам вода, имам вид на месечинка и ям като невидяла. Сърцето ми се натоварва от течностите и се чувствам много тромава. Дали ще ми позволят да ги откажа, аз съм на бяла химия вече. След червената нямаше допълнителни кортикостероиди, освен в деня на вливането, но след бялата има.

# 70
Валина, на мен ми вливат кортизон само по време на химията (едновременно) и после не вземам никакви лекарства повече, освен разбира се ако няма нужда, заради странични ефекти. Имам и кортикостероид в аптечката, но е при случай на тежко гадене и повръщане, което се надявам никога да нямам. Трябва да ги питам другите хапченца против повръщане на каква основа са, но мисля не са кортикостероид, защото тя ми наблегна за онова въпросното какво е. Така, че питай. Предполагам ще може.

Аз отивам скоро да ми вземат кръв, че утре летс гоу пак- химия😜 Дано с кръвта всичко е ок. Ще ходя със счупената си кола. В момента това ме плаши повече от рака🤣 Уговорих се с един гаражист след болницата така и така съм в града да му я стоваря да я прави. Аз имам вече купувач (в един сайт като ибей вече двама наддават), но шефката ми се надява от понеделник да ходя на работа и се замислих май по-добре да я поправя. Абе стискайте палци да не се счупи пак по пътя, че сега се е "закрепила" малко😒

# 71
  • София
Момичета, каква е разликата между Нолвадекс и Тамоксифен? В документа от проф. Дудов пише ендокринната ми да е Золадекс и Нолвадекс, а в решението на общата онкокомисия (която пак е от Сити Клиник и Дудов е на първо място) пише Золадекс и Тамоксифен. Като чета листовките ми се струва, че са еднакви двете лекарства. Има ли разлика?

# 72
  • София
Момичета, каква е разликата между Нолвадекс и Тамоксифен? В документа от проф. Дудов пише ендокринната ми да е Золадекс и Нолвадекс, а в решението на общата онкокомисия (която пак е от Сити Клиник и Дудов е на първо място) пише Золадекс и Тамоксифен. Като чета листовките ми се струва, че са еднакви двете лекарства. Има ли разлика?
Ще напиша аз какво знам - като действие е едно и също ,но нолвадекса е по изчистен и си го купуваш от аптеката , една опаковка за 28 дни е около 28-29лв. а тамоксивена го изписват на протокол от здравна каса.Дано се включат и други момичета , за по ясна информация , но основното е това.

# 73
  • Варна

Има разлика и тя е в името на производителя на лекарството, иначе ги водят едно и също и Нолвадекс, и Тамоксифен... теоретично разлика нямало било, нашата здравна каса обаче отпуска Тамоксифен, който е на Софарма продукт. Нолвадекс се води "оригиналното", нямам под ръка в момента листовка да видя кой точно го е "измислил" това лекарство и държи патента така да се каже, но мен лично посъветваха ако съм можела да си го позволя финансово да съм си купувала Нолвадекс и хич да не се занимавам с този Тамоксифен, който ми отпускат от НЗОК... Честно да ти кажа ако решиш да си ползваш "безплатното" Тамоксифенче може и скъпичко да ти излезе откъм нерви. Те са едни опаковки от по 30 таблетки, т.е. две такива кутишчици ти дават на всеки 30 дни, пък много по-важното лекарство, което са ти предписали Золадекс е на 28 дни, тая терапия не е еднократна, 5 години продължава и се натрупват едни разминавания от месец на месец и в рецептурните книжки, и в протоколите, понякога или грешно те разбират фармацевтите, или ти грешно обясняваш, но ми се случи заради тъпия Тамоксифен на два пъти да ми забавят Золадекс щото си мислят, че задължително на една и съща дата трябва да ми обработят бумагите, а не веднъж в понеделник за Золадекс и още веднъж в сряда за тамоксифен. Не, че е фатално, но са нерви излишни, с които не ми се занимава. С Нолвадекс чиста работа, даваш само рецептата, едни банкнотки и толкоз, няма подписи, печати, заверки, попълване на дати, сравняване на дати и т.н.

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 11:54 от Spirit Crusher

# 74
  • Враца
Люба, честит рожден ден!
Всичко което си пожелаеш за много години!

Общи условия

Активация на акаунт