Дали е време за раздяла или връзката може да се поправи ?

• 11 547
  • 255
  •   1
Отговори
# 135
Ами от това, което сте написали и ти, и авторката, излиза, че причина за ревност има. Кой ще търпи около гаджето му да се въртят 50тина от другия пол. Аз лично с такъв мъж не бих издържала и ден.
Но пък защо се е хванал с такава жена, е интересния въпрос. Иначе чудесна илюстрация на мнението ми си дала.

# 136
  • Бургас
На патологичните ревнивци принципно не им трябва причина, тя е в тяхното съзнание само...даже хиляди измислени причини, ситуации...Около мен няма примери за добър развой при случаи на ревност. Всъщност историите прогресират все по- зле с времето - свръхконтрол, свръхограничаване. Една от приятелките ми има даже проследяваща програма в телефона като капак на всичко - мъжът й, няколко пъти на ден,  следи дали й е обичаен графика,  откъде е минала, в кой магазин колко се е забавила. Държи се отчет за всичко. Въобще е много контролирана и ограничавана - сама с приятелки вечер на заведение, абсурд.  "Токъв бил, приела го". Аз лично подобно нещо не бих търпяла.

# 137
OnDiNe_

Личните примери са нож с две остриета при даване за пример, точно защото са лични и случаите индивидуални. Понякога те могат да си идеален пример за друг случай или да са крайно подвеждащи.

Примерно OnDiNe_ може би не е имала много връзки и само от сегашната си прави изводи, че ревността не е никакъв проблем, защото в нейният случай не е било проблемна ревност !

Това е дълбоко погрешно и може заблуди някой да вземе много лошо решение !

OnDiNe_ едва ли не е припознала своя приятел с този на авторката и сега я тласка да се върне при него, защото и нейният бил ревнив, но после било добре.

Това са съвсем различни случаи, дано Luchia го осъзнава !

# 138
  • Street of Dreams
Оффф! И 100000 пъти да го напиша, дебело, червено, зелено, пимбяно, за някои пак няма да е ясно, че разграничих милион пъти двата случая. Досадно е!

Програми за проследяване имах и в телефона и в лаптопа от предния ми (намерих ги късно) - той открито никога не е посмял да ми покаже ревност. Затова и бях толкова шокирана втория път.

Пълна луна - предполагам по други критерии, както аз него.

# 139
Аз не виждам OnDiNe_ да тласка авторката към събиране.

# 140

OnDiNe_ извинявай много, но моя е грешката, защото чак сега видях това (цитата по-долу) и разбрах, защо написа личният си пример. Съжалявам, просто съм го пропуснал, въпреки, че в и този пост си написала, че нейният случай е различен, аз просто се зачетох в историята ти и .... Confused

luchia:
"Още мъничко  оффтопик - щастлива ли си с твоя ревнив мъж, или има моменти да те задушава? Съжаляваш ли, че си избрала него за съпруг?"

# 141
Дочетох и се само-редактирам:

Не ми е съпруг. Но имаше време, при това до скоро, когато исках да стане такъв. Била съм щастлива. Не точно сега, уви. От началото на зимата насам - не съм. Стана някак инертен, иска само да си лежим у тях, никъде да не ходим, нищо да не правим, да не му разказвам нищо и т.н.  Различно спрямо по-рано.
Иначе мисля, че може да е грижовен и внимателен. Да проявява разбиране - не толкова.

OnDine,  благодаря ти, че сподели историята си с мен / нас. Ако така ще ти бъде по-добре, копирай ми я в лично, и я изтрии от тук, да не те четат други

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 19:06 от Luchia^^^

# 142
50 човека влюбени в теб е доста странно. Кога са те опознали толкова мъже, че са се влюбили в теб? По скоро са искали да спят с теб. Ако работиш в предимно мъжки колектив е разбираемо, защото където има мъже и жени все някой иска някого... Но това не е повод за ревност според мен. Дори да не е сходна историята ти Ондин с тази на авторката, твоята не  по-малко плашеща. Просто си свикнала с ревността и си разбрала как да действаш за да я няма.

# 143
Тя е преценила, че другите качества на Човека си заслужават и надделяват като значение за нея.
Не я обсъждайте. Тя си написа, че не иска да й се обсъжда личният живот.

# 144
Донесе ли ти днес пръстен след като те взе от работа и както ти очакваше?
Или няма смисъл да питам щом си пишеш с бг мамите .. значи си сама със нета

# 145
Лучия, пиши как си, че се притесняваме за тебе.

# 146
Момичето каза, че работи до късно. Simple Smile

# 147
За какво се притеснявате ?
Майко, всеки със своя филм в главата .На една някакъв психар мъжът я следи на всеки ъгъл
на друга болен Отело проверява всичко и сега проектирате върху напълно непознат човек
същите извращения .
Вие го изкарахте Джо Изкормвача
а този е просто 40 мъж който иска да си лежи, да получи малко внимание 
и да не си дава много зор

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 20:06 от ***vasilena***

# 148
Злодеида,
Казах му да не идва. Писа..ама защо, ама искал да ме види, обичал ме, липсвала съм му, не знаел защо ме блокирал, съжалявал..като не съм искала днес, да дойдел утре да ме закара той..
И утре не искам. Написах му накратко, че прекалено много неща иска да промени в мен и не ме приема, каквато съм, а че освен проклетото му пушене, аз не съм искала, нито опитвала да променям друго в него..че не мога да говоря спокойно, когато съм ядосана и че не е нормален, че сам ме отблъсква с това държание, и не искам да го виждам. Нито днес, нито утре. Да не ми поставя срокове и т.н. Искам време, да си изчистя мислите окончателно.
Не ми поставял срокове, просто искал да ме види..
Е,да,но аз не искам

И след тази ми реплика не е писал друго. А от обяд не е пробвал да ми звъни.. ''спокойствие'' Grinning

# 149
  • София
Ако щеш вярвай ама сега като му обясниш, че не искаш да си с него ще се изкара най-голямата жертва. Ще се опита да излезе бял и добър и колко те обича, а ти как не искаш да разбереш. Нищо чудно и сълзи и пръстени да има.
100 %ще стане така.
И, за да не е просто празен пост ще кажа - така преминаваше връзката с бившия ми съпруг. Разделяхме се, той се връщаше с големите молби и обещания за промяна, която реално продължаваше около 2 - 3 седмици до месец и след това всичко пак отначало. Накрая се поддадох и приех предложението му за брак. Омъжих се. И какво спечелих - нищо! 7 години след сватбата се разведохме. И тъй като имаме дете ще остана свързана с този човек, докато сина ни порасне. А можеше просто да приключа всичко, след като виждах, че сме различни във всяко едно отношение. А не да изгубя толкова години от живота си давайки шансове. Защото истината е, че човек е такъв, какъвто е и не се променя. Може да го направи за малко, но това реално не е той. И след време става такъв, какъвто си е.
Лично аз смятам, че сега е момента да приключиш всичко. И дори сега да не ядеш и да не спиш, след като премине този период ще видиш как в един момент ще почувстваш облекчение и свобода - свобода, че можеш да правиш каквото поискаш, когато поискаш, с когото поискаш и няма да е нужно да даваш обяснения на никого

Общи условия

Активация на акаунт