Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 13

• 44 402
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ние семейно минаваме на "изхранване" с доставки от д-р Ригов. Ще ми остане готвене 2 пъти седмично само за малкия. След месец ще отчета кой колко кила е свалил вкъщи. Крайната цел е 10 кг на глава.

# 121
Ние семейно минаваме на "изхранване" с доставки от д-р Ригов. Ще ми остане готвене 2 пъти седмично само за малкия. След месец ще отчета кой колко кила е свалил вкъщи. Крайната цел е 10 кг на глава.

А за какво става дума. Би ли разказла повече?

# 122
Здравейте, момичета
Четох, четох и никъде не открих, кои лаборатории за изследване предпочитате. Аз не мога да направя сама избор и ви моля за съвет. Около мен са се подредили Рамус, Кандиларов, Циба лаб и Бодимед. Моля за помощ, коя да избера?

За Рамус съм чела доста лоши отзиви, другите три са ОК. Ориентирай се по цените.
Аз харесвам Цибалаб, резултатите излизат повечето същия ден, системата им за проверка на резултати е ОК, а не куца като на Кандиларов. Бодимед не съм ги ползвала, но като цяло са добри мненията.

# 123
  • Близко съм
Добър вечер, бих искала да попитам има ли сред вас постещи? И как  се справяте? Примерно меню бихте ли споделили? Аз започнах да  постя,но съм с ИР,не пия лекарства за нея, но ендото ми каза без сладки и тестени неща, картофи, ориз и прочие.. И ако някой  има бих искала да ме посъветвате. Днес например хапнах над 100гр сурови орехи и три ябълки, спанак и една шепа ориз, имаше в него. В интерес наистината не тегля грамажи,а почти навсякъде все за това чета грамаж, минимум, допустимо  и прочие и не мога да влезна в ритъм, кое може кое не може и по колко. Имам чувството,че нищо не разбирам, вся в някакви грамажи и норми трябва да вървя и че нищо не мога да ям. Как да постя тогава не зная Cry

# 124
  • Враца
Любезни дами, това са изследванията на 20 годишно момиче, съседче. Има ли нещо нередно?

# 125
Предвид ИР мисля, че постенето е ужасна идея.
Та аз толкова се мъчих да отказвам В. И да консумирам 40 дни В, няма как да стане.
Достатъчно ми е 1-2 дни в месеца да съм на плодове и вода.

# 126
  • София

А за какво става дума. Би ли разказла повече?
При д-р Ригов ни изпрати преди година ендокринологът, който установи ИР на моята роднина (след 20 г. на грешни диагнози, вкл. 'епилепсия'). Каза, че негови пациенти, които са си спазвали хранителните режими, разработени за тях от Ригов, са имали видим и осезаем резултат. Който не спазва, не отслабва. Е, мога да потвърдя, роднината ми е 78-79 кг.,(ръст 173)  в момента, от 104-106 преди една година,  и цял живот с наднормено тегло преди това. От един месец е и със спрян метформин и пак си е добре. https://www.drrigov.com/ekip-d-r-rigov.

Единият вариант е сама да си готвиш и следваш режима, който докторът ти изготвя, другият е доставка на сготвена храна (идвала сутрин между 9 и 12, мисля ние да я получаваме в офиса). Вторият не сме го пробвали за моята роднина, но честно казано ми е втръснало да се чудя какво да хапваме по обед, когато сме на работа, около нас са все "капанчета" с гадна невкусна храна и напоследък се вдигаме с колата до някой мол (заради Salad Box,  която е поне правилна). Пък и малко ми е писнало от готвене...

# 127
  • София

Dark_Chocolate, много ви благодаря за отговора  bouquet

# 128
Любезни дами, това са изследванията на 20 годишно момиче, съседче. Има ли нещо нередно?
Инсулина е висок, макар и в норма.Затова и НОМА индекса е в рисковата зона.
Ако направи обременяване, сигурно ще е по-ясно положението.

За мен, пости (без никакви животински продукти) и ИР са несъвместими.

# 129
Аз направих 2 месеца на ниски въглехидрати около 30 гр на ден, като изключим паузата с картофите. Мисля да ги вдигам. Днес ще си направя леща. Не ми харесва тази диета- има дни с много енергия, но имам и такива в който хич ме нямаше, явно някъде съм бъркала. Ядките ми бяха малко (30 гр един, два дена в седмицата. Установих че от млечни вдигам захар, но най вече тоя психически тормоз , че непрекъснато съм на диета ме изтощи. Кудкудякам вече от яйца. Като кг не успях да сваля много - свалих 2 с картофите после почти ги качих за 3 дена, след това пак ги свалих. Сега смятам да включа дни в който вдигна протеините и въглехидратите за сметка на тия мазнини. По отношение на чувството за глад наистина изчезна, сега ще видя след малко леща как ще е днес.

# 130
С диагноза ИР, "диетата" е доживотна.
Няма вариант, в който си на диета 1 година (например), подобряваш показатели в известна степен и се връщаш на предишното хранене-предимно въглехидратно.
НВХ, с известни вариации, ще е до живот.
С подходящо хранене, лечение, движение, ИР може да е в ремисия и да се държи под контрол.Върнат ли се старите навици, ИР се връща и "тръгва" към диабета.

# 131
  • Враца
Благодаря, Франсоаз*  bouquet

# 132
То това за  начина на хранене е ясно. Аз под диета имах предвид да си смятам грамовете Въглехидрати и мазнини всеки ден и да ги държа в определено съотношение. А какво трябва и не трябва да се яде - това не го коментирам изобщо , мисля че всички в тази тема трябва да сме го разбрали.

# 133
Аз не смятам никакви грамове, карам на око. Един плод, две блокчета черен шоколад, 2 с.л. ядки от лимец... (това за въглехидратите). Иначе месо, яйца, салати, риба според засищане/наяждане. Въобще не се занимавам с приложения, пресмятане и излишно психиране. От липса на енергия не мога да се оплача, спя нормално, взимам и добавки.

# 134
elitsa_b, много добре те разбирам. Изглеждаш демотивирана точно колкото мен. Дано си по-упорита.

Sharky*, благодаря от сърце. Предполагам разноса на храна е за София иначе бих се включила с удоволствие. Би ли споделила примерно меню за ден например.
Ходила съм при двама диетолози - единия ми напраска меню дето по цял ден да седя в кухнята и да готвя и режа мъндзърки порциики в мънички купички. Общо взето живота ми бе готвене - ядене - пак готвене - пак ядене. Ай сектир - живота не е само готвене и ядене. Другата диетоложка каза, че трябва бързо да отслабна с чудодейните храни на които бе представителка. Нажули ме с един ценоразпис да избирам и си купих консерви, пакетчета и кутийки с нисковъглехидратни, нискомазнинни храни на Европът май се казваха. Ама бест-оф дъ бест - оф дъ бест ви казвам на американското производство.  Ядеш и ревеш. Не чак толкова безвкусно, но всяко хранене ти е около 50 лв. и някак ЕСТЕСТВЕНО намаляваш храната.  Laughing Всичко приключи като седнах да си правя супер-мега палачинката за амнайсет лева пакетчето и от нея изплува и се пукна голям балон зелена боя. А мерси ти глупостите.

Общи условия

Активация на акаунт