Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 13

• 45 006
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Здравейте, момичета. В неделя бях на преглед при доц. Катя Тодорова и съм много доволна. Около час си разговаряхме за всичко. Прекрасен лекар, прекрасен човек. Тази жена е орисана да лекува. Намали ми Л-тироксина само за събота и неделя на 75. Остава дозата от 100, тъй като кръвопотока е добър на тая доза. Наблегна на витамин Д и ми изписа Вигантол 7-8 капки на ден, а през лятото 2-3 капки. С една дума, целогодишно. Според нея замайването ми е точно от недостиг на витамин Д. Обсъдихме и високия холестерол. Такова внимание не съм получавала от друг лекар. Контролата ми ще е юни, но само TSH r FT4, но по вайбър. Иска всички изследвания да продължавам да правя в същата лаборатория, за да няма изкуствени увеличения или намаления.
Благодаря ви, момичета за всички съвети, които давате.  Heart EyesЧета ви с такъв интерес, а Nevena Virolan я чета като учебник.  bouquet Отварям си папка за записки  Heart Eyes

# 316
Както бях писала и преди, преди два месеца започнах Метформин общо 1000 за цял ден разделено на три приема, тъй като имам и СПКЯ, явно следствие от ИР. Почнах го от 3 ден на МЦ ако това има значение. Оттогава не ми е идвало. Някой има ли сходен случай? Бях чела преди тук, че то спомага за качеството на яйцеклетките и са възможни аномалии, но преди дори със СПКЯ не ми е закъснявало толкова.
Започвам да си мисля, че медикамента не е за мен. Без него успявах да поддържам сутрешен инсулин 7 и 40 на 120 минута. Дали не направих грешка, че го започнах? Доц. Катя Тодорова ми го изписа, ако това има някакво значение.

# 317
  • София
При правилно дозиран метформин би следвало да ти идва, а не да не ти идва.

# 318
Знам, затова се и притеснявам.

# 319
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Здравейте, момичета. В неделя бях на преглед при доц. Катя Тодорова и съм много доволна.
В Плевен ли беше прегледа? Платено или по ЗК?

# 320
  • София
За високия кортизол копирам нещо полезно от групата на лечителя Айдън Мустафов във фб, ако някой иска да опита.

Скъпи приятели,

Всяко заболяване има проявление на молекулярно-биологично ниво.При стрес, депресия, паник атаки се освобождава мозъчно-чревния невропептид галанин, който потиска секрецията на GnRH (регулатор на LH и FSH).Днес, повече от 50% от антидепресантните лекарства са създадени за да потиснат галанин.В изпитването на чувство за страх важна роля изиграва CRH (Кортикотропин-освобождаващ хормон).МоноАминоОксидазата е ензим, който разгражда невромедиаторите - серотонин, допамин, норадреналин и води до депресия.Неслучайно една от терапевтичните цели на антидепресантите е именно инхибирането на МАО.

Депресивното състояние при онкоболни е свързано с прогресията на рака ( виж - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/29515233/ ) заради което обръщам голямо внимание върху нейното лечение.

Вижте - https://m.facebook.com/groups/1906719996274119?view=permalink&am … =2189225004690282

В спанака се съдържат 14 антидепресивни вещества(начело със spinacidin и calsequestrin), но те сами по себе си - не са функционални, при консумирането или пиенето на моно отварата.За да се усвоят, те имат нужда от 2 растения, които да съдържат alpha-Nerodilol, beta-Farnesene и jasmonic acid - това са Магданоза и Градинския кресон.Когато тези растения дойдат на едно място в отвара със Спанак - инхибират производството на галанин(редуцират осцилацията на Ca+ и смъкват хиперполяризацията), контролират CRH, блокират МАО и смъкват високия кортизол.Всичко това - без да проявяват нито един от сериозните странични ефекти на антидепресантите.

Начин на приготовление на отварите:

Сутрин: Спанак + Магданоз

Към 400 мл. вряща безхлорна вода на слаб огън, се добавят от 50 до 100 спанак + от 50 до 100 гр. магданоз и варят в продължение на 3 минути със затворен капак.След това - отварата се оставя на място, в което да престои, докато премине от горещо в топло състояние и накрая се прецежда.Времето за прием е 30 минути преди закуска.

Вечер: Спанак + Градински кресон

Внимание: Ако не сте сигурни в качеството и искате да намалите със 70% съдържанието на нитрати в спанака - запарете го за 1 минута в кипнала вода, след което го оставете да престои в студена вода за 30 минути, но не забравяйте, че по този начин ще отдалечите и някои полезни вещества.

Ако не успявате да намерите пресен градински кресон - използвайте семена.

Към 400 мл. вряща безхлорна вода на слаб огън, се добавят от 50 до 100 гр. спанак + 1 супена лъжица семена от Градински кресон и варят в продължение на 3 минути със затворен капак.След това - отварата се оставя на място, в което да престои, докато премине от горещо в топло състояние и накрая се прецежда.Времето за прием е на гладно и тогава, когато слънцето започне да залязва...

Пожелавам успех на всички!

# 321
Момичета моля за помощ.  Чудя се да се радвам ли , да плача ли. Съвсем се обърках. Днес си правих обременяване това са ми резултатита , като Кз на гладно ми е 5.73.

Моля за коментари, как така сутрин ми е най- висок инсулина.
Вчера вечрях с щрудел и риба около 17 часа. около 20 хапнах 2-3 хапки риба само . Глюкофаж пих в 17.
А това са ми предните: 2014 г
- инсулин на гладно13.49 , 1час-73.14, 2час-21.89 ;
КЗ на гладно-5.54, 1час-4.97, 2час-5.46

29.12.2018 инсулин на гладно 12.75 кз 5.6
02.11.2018 инсулин на гладно 18.57 кз5.88
03.09.2018 инсулин на гладно 12.95 кз5.97

Гликирания ми хемоглобин варира между 5,3% и 5,4%

Последна редакция: вт, 19 мар 2019, 22:09 от elitsa_b

# 322
  • София
Може ли да ми разясните дали е вярно и ако да - защо, че гликемичен индекс на квасен бял хляб е 54 нисък, а на обикновен бял - 71 висок.
И въобще кои данни са достоверни, защото виждам различни стойности по сайтовете

# 323
Знам, затова се и притеснявам.

А може ли да си бременна?

# 324
Имам въпрос.
Тази нощ ми беше студено, но едновременно с това се потях. Някой изпитвал ли е такова нещо. Толкова съм се потяла, че сутринта нощницата беше доста мокра и я оставих да съхне на стола. Не миришеше на пот.
Да се притеснявам ли? Хем студ, хем потене.

elitsa_b, магни си ЕГН-то.
Иначе като цяло ми харесват. За инсулина е единичка по-висок, ама да не издребняваме. После успешно пада.
Вече за кз защо е така не знам. Невена да се изкаже. Чудно ми е и на мен.

# 325
Имам въпрос.
Тази нощ ми беше студено, но едновременно с това се потях. Някой изпитвал ли е такова нещо. Толкова съм се потяла, че сутринта нощницата беше доста мокра и я оставих да съхне на стола. Не миришеше на пот.
Да се притеснявам ли? Хем студ, хем потене.

Ами не е нормално, но нека видим и следващите вечери как ще си.
Би ли си премерила температурата сега?

# 326
Елора, евентуален проблем с щитовидната и побъркани хормони?

# 327
36 градуса.
Аз рядко вдигам температура, но съм имала и то висока. Знам усещането. Но в случая става въпрос, че хем се потя, хем ми е студено, но без усещане да имам температура и да ми е лошо. През деня нищо ми нямаше.

Недоволна, може. Аз съм с хипо и хашимото.

# 328
Елора, най-вероятно е нещо с хормоните. На мен ми се е случвало да ми е студено и да се потя когато съм много притеснена, но тогава не мога и да спя.

# 329
Напоследък си имах проблеми. Нещо може и да влияят на щитовидната. Сигурно е така.

Общи условия

Активация на акаунт