Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 13

• 44 448
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
Гаргара със солена вода също е ефективна при възпалено гърло.

# 496
  • София
Може да ви рзасмея, но руснаците имат едно ефективно и несладко средство за "третиране" на болно гърло,  казва се "гоголь-моголь", моите майка и баба го правеха от топло прясно мляко, сода, един суров желтък - с това се прави гаргара. Малко е гадничко.

Другото много полезно е настърган джинджифил, сода и мед. Или само настръган джинджифил в мед.

# 497
Мерси момичета, ще имам напредвид.
Това със солта звучи гадно, ама поне е гаргара, няма да гълтам я.

# 498
Момичета, какво означава леко висока кръвна захар / 5.35/ и малко нисък инсулин 2.76/ ? Има ли смисъл от притеснение? ЛЛ каза, че захарта не трябва да е 5, а инсулинът ми бил много нисък.
Ще проверя другата седмица в друга лаборатория, да не би да е  грешка?

# 499
Ами и на мен не ми харесва това съчетание на нисък инсулин и по-висока кз.
Ама нека Невена да каже какво мисли.
С почти такъв инсулин на мен кз ми беше 3 и нещо.
Пробвай в друга лаборатория.

# 500
  • София
Стойностите на гласно са моментни все пак. Може да мърдат с малко. Изследвай пак. Но много нисък инсулин и висока захар говорят недобре. Но пък, от друга страна, не ти е толкова висока захарта.

4 или 4,50 беше най- оптималното за захарта, някой ще ми припомни ли?

# 501
Ох, личната каза, че захар над 5 не било добре.
Ще пробвам в друга лаборатория задължително.

# 502
Мерси момичета, ще имам напредвид.
Това със солта звучи гадно, ама поне е гаргара, няма да гълтам я.
Гаргара с разтвор на сода бикарбонат облекчава гърлото също, тя няма с какво да ни навреди на нас. Или в топличка вода, или в чай от лайка - също топъл, не горещ. Примерно чаена лъжица в цяла чаша чай. Ефектът поне за мен е като от повечето таблетки или както там ги водят за смучене, дето обикновено са пълни със захар. Аз нямам сливици де, обикновено не е много сериозно положението с гърлото при мен.
В повечето случаи ръгам масло от чаено дърво в арома лампата през цялото време докато съм вкъщи и ме облекчава доста. И мента и евкалипт, както писах по-рано. Те ми помагат за запушения нос повече от лукчета и тем подобни, понеже остават във въздуха и спя по-лесно така. Иначе хремава със запушен нос ми е трудничко като легна. Мирише на лукчета чак в коридора, ама на мен не ми пука, нали ми помагат. То в лукчетата мисля че точно мента и евкалипт има, просто винаги са ми били ужасно сладки и не им бях фен дори преди да почна да ограничавам въглехидратите.

# 503
От гаргара със сол на мен гърлото ми се възпалява повече. За хремата ефективни са при мен сок от лук в носа, също и капки прополис (клеева тинктура)- моментално ме облекчават. Капки прополис директно капвам в гърлото ако имам секрети и кашлица, лека болка. И чай с джинджифил без мед. При възпалено, силно болезнено гърло ме облекчава лъжичка масло, на детето смесвам с мед, за мен без. При нужда правим инхалации с инхалатора или топли.

# 504
А не, това с лук в носа и пари да ми дадеш, няма да го направя. Ужасно е,боли.
Скрит текст:
Ако са над 200 000 ще си помисля  Laughing

Какво ви  е мнението за алое вера на кристали да се взимат за трудно изхождане?
Някой да ги е ползвал?
Безопасно ли е дълго време да се взимат? Има ли привикване?

# 505
Аз ползвам алое вера на кристали. Добре ми действа.
За привикване,  не би трябвало да има, нали уж е натурален продукт.

# 506
Гледам една кутийка е 5 лв. За колко време ти стига? И колко взимаш на ден? И има ли значение кога се взимат? Сутрин, вечер, преди ядене, след ядене?

# 507
Здравейте! Отдавна не съм писала, но нищо ново при мен. Поддържам си теглото, след като миналата година свалих килограмите и си вкарах в норма показателите. И така вече около половин година, с по-либерално, но все пак контролирано хранене и редовно движение, успявам да задържа. Като изключим едни 5 кила, които скорострелно качих при отказ от цигарите и пропуших отново, но свалих само 3 кг от качените. И не си давам зор, просто добре се чувствам и не ги мисля.

Нещо обаче взе да ми писва от това ВМ НВХ. Може би някои от вас си спомнят, че по начало не обичах месо и мазно и ми беше доста противен режима, но пък видях резултат и си го спазвах.

Вчера във ФБ групата за Инсулинова резистентност попаднах на този клип: https://www.youtube.com/watch?v=uKLDnIN2848&feature=youtu.be … Ro6WPzeEjJ2fxxa_g

В него дават някои насоки за режим, който, макар и да не чух да споменава, ми се струва доста вегетариански. За месо, яйца, риба - дума не чух да обели, макар да говори колко са важна част протеините, но говореше за растителните такива. Та така, мисля да сменя малко курса. А също и да почна HIIT упражнения да правя, изглеждат доста достъпни като техника, не изискват много време и екипировка и могат да се правят вкъщи.

Това е от мен засега.

# 508
Мерси, запазих клипа, ще го гледам когато мога.
Явно е фен на вегетарианството. Но знам, че протеините от раст. произход, нямат всички аминокиселини и не са пълноценни.
Пробвай и този режим и пиши как си след време.

# 509
Елора, аз вземам само вечер след хранене от кристалите. Само по някога сутрин съм вземала при нужда. Не съм засичала за колко време ми стигат. Може би за около месец +/-  някой друг ден.

Общи условия

Активация на акаунт