Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 13

• 44 425
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
Растителните протеини не съдържат в себе си всички незаменими аминокиселини, а определени, например в боба са едни, в спанака други и ако двете се съчетаят в един ден, човек си набавя всички аминокиселини. Кофти е, че бобовите имат доста въглехидрати.

# 511
И сега да седна да чета в кое растение какви аминокиселини има, че да ги съчетая ли?  Laughing
Накрая да не  стане да ям пълен буламач.
Храната трябва освен полезна и да е вкусна.

# 512
Елора, аз вземам само вечер след хранене от кристалите. Само по някога сутрин съм вземала при нужда. Не съм засичала за колко време ми стигат. Може би за около месец +/-  някой друг ден.
Колко броя взимаш?
Веднага ли действат или след няколко часа?

# 513
Едно, две кристалчета, те са с различна големина, така че зависи. Ако взема вечерта, сутринта ходя до WC ,без проблем.
Нямат моментално действие, ако това имаш в предвид.

# 514
Елора всеки с избора си ✌
Както ти четеш за ИР, други ще четат за растителните протеини.
И не е нужно да се съчетават в една манджа, а в един ден, както казах.

# 515
waterviolet, да съм казала да не се чете?  Laughing
Даже писах на Бледолилава да дойде и да сподели как е режима.
Наясно съм, че има и други не им харесва яденето на протеини.
Аз говорех за себе си, а не съм си налагала на никой мнението.
Пък и дали е сигурно, че ако са в един ден, а не в едно ядене ще имат ефект.
Това сериозно трябва да се проучи.
Някой писа, че във фейса имало група за вегетариански режим за ИР, ама мен това на този етап не ме интересува много.
Ама помня какъв глад ме гонеше като бях веге и затова не искам да се връщам там.

Titi-piti, мерси. Ще ги пробвам скоро да видим.
Аз преди време Натуралакс взимах и ми действаше супер, но само за две седмици и пак трябваше да си мина на китайския зелен чай. А и той понякога не ми действа.
И последен въпрос. Намират ли се по аптеките или от нета трябва да си поръчам?
Като приемах глюкофаж, нямах много такива проблеми. Ама няма да се върна към него.Пък и  предвид режима, няма нужда. Тялото ми да се учи по естествен начин да се оправя.

# 516
Аз го купувам от аптека Афия, само в тази верига аптеки го намирам.

# 517
  • Перник
Бихте ли ми казали за хляб от лимец, позволен или не?

# 518
Ами не. Защото е въглехидрат и то не от бавните.
Ама ако е качествен и толкова не можеш без хляб, хапвай, но по-малко и не често.
Както си решиш.
Но повечето от нас имат проблем и с щж, та от лимеца е по-добрия избор.

# 519
Гледайте видеото на Барбара О' Нийл. И не само това, ами и всички останали, за мен лично са много вдъхновяващи.
Относно хлябът, тя препоръчва само от спелта, дългозърнест лимец и камут. За тези, които искат от време на време да си хапват хляб. Обаче само за закуска и никога за вечеря.
Всички, които са ориентирани към вегано-вегетарианската храна, задължително да изгледат видеата й. Значи можело дори и с такава храна човек да е Ок,  са вкара организма си в баланс, че и дори да отслабне.  Самата тя е вегетарианка, като разчита предимно на растителна храна. Ами много добре изглежда, при това с толкова раждания зад гърба си.

# 520
Аз съм си запазила клипчето. Ще го гледам скоро. Дано и други да са и преведени.

# 521
Всички клипове са преведени или със субтитри!
Заслужават си отделеното време.

# 522
Titi piti, и аз след като попаднах на този клип изгледах още доста и наистина са много полезни. Кето режимът много ми помогна за отслабването, при това за сравнително бързо време - 30 кг за 9 месеца, но и преди съм казвала, че не ми е по вкуса. На Барбара модела ми допада, но се съмнявам, че ще е толкова ефективен за отслабване. Аз вече нямам нужда да отслабвам, така че мога да си позволя да опитам. Не бива да забравяме обаче, че самото отслабване при ИР "лекува" и за един човек с наднормено тегло това трябва да е първото нещо, което да предприеме. Пиша това за новодошлите. Мисля, че през месеците, които съм била в темата, бяха писали момичета, които се опитваха с веган режими да отслабват и подобрят ИР, но нямаха подобрение. Надявам се след отслабването нещата вече да са по-различни. Ще опитам, но мисля да продължа да ям яйца и сирена (нямам проблем уж с млечните) , както и пиле и риба от време на време. Обмислям как да ги комбинирам растителните и животинските белтъчини. Определено в отделни хранения ги виждам, но се замислям и дали да не са в различни дни. 

# 523
Бледолилава, в една от фейс групите пишеше, че в началото може да качиш около 5 кг при преминаване от НВХ на такова с въглехидрати. Вода, запълване на гликогеновите депа и тн. Не било мазнини, но трябвало да се държи нисък прием на добавени мазнини при хранене с ВХ. Мен лично това мк носи постояно чувство на глад, но пиши тук да знаем какво става. Ти си дисциплинирана и четеш много, ще успееш Simple Smile

# 524
Аз ще ги изгледам от любопитство. Говори интересно.
Но не мисля да минавам на този режим. Глада ме побърква и ще правя глупости.

Общи условия

Активация на акаунт