Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 13

• 44 399
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
  • Перник
Аз имам друг въпрос-как хапчета които се изписват и за диабет влияят на инсулина? При хора с ИР и нормална кръвна захар не свалят ли и захарта освен инсулина? В размисъл съм няма ли една кр.захар от 4.6 на гладно при прием на едно такова хапче за намаляване на инсулина, да я свали още повече? Да, след хранене не е 4.6, ное около 6 примерно.

# 586
Помните ли предишните ми резултати, които показах и се чудех защо инсулинът е толкова нисък... И вероятно се дължеше на късния час на взимане на кръвта. Е, днес повторих изследванията, като този път ме боцкаха в 7:50 ч. Недоумявам как може да са такива резултатите, имайки предвид, че 10 дена ядох каква ли не вредна и въглехидратна храна - ориз, картофи, баничка, дюнер, хляб, пържени филии с яйца, боб, пуканки, чипс, млечен шоколад, целувки!!!, торта, сандвич и пържени картофи от МакДоналдс, че и чаша-две кока-кола пих Ill

Глюкоза - 4.90 mmol/l  - референтни стойности [3.60 - 6.10]
Инсулин - 5.23 mU/l  - референтни стойности [2.60 - 25.00]

Както се вижда, такива инсулин и кръвна захар не съм имала дори по време на НВ-ВМХ. Много ми се иска да скокна до лабораторията и да пийна една глюкоза, ама е твърде скоро след последното обременяване Grinning

Скрит текст:

# 587
  • София
Обяснението за мен е , че захарта ти се е стабилизирала около и малко под 5, а преди половн месец ти е трябвал по- малко инсулин, за да я свали, докато след като си се тъпкала с всевъзможни неща, ти трябва повече инсулин, за да я свали на толкова.

# 588
На мен ми е странно, че преди месец инсулинът беше почти двойно по-висок. Всеки път имам едни очаквания за резултатите и всеки път бивам изненадана с неочаквани стойности. Вярно, че е моментна картина и кой знае какво може да е повлияло, но как да разчитам тази хронология... Странно ми е много.

Взех и да се съмнявам в лабораторията... Днес ми изкараха ТСХ почти до нулата. Утре ще го повтарям изследването... Желязото ми пък за месец и половина без прием на лекарства е тройно по-високо. Не знам дали не се дължи на това, че понамалих приема на Витамин Б12 и взимам пробиотицити... Ако хеликобактер пилорите са се повлияли от тях и са спряли да ми крадат желязото... Grin

# 589
Взех и да се съмнявам в лабораторията... Днес ми изкараха ТСХ почти до нулата.
За първи триместър не е опасно и има вероятност да е много ниско. Аз бях с 0.089 - ендото каза, че е ОК и да пусна пак контрола след месец. Simple Smile

# 590
Надявам се... Почти се разплаках като видях резултата. Не разбрах как може за месец от 1.030 да падне до 0.055. Ще повторя със сигурност утре Grinning Ох, мечтая си за лична лаборатория Joy

# 591
  • София
О, ама ти си бременна. Защо се тъпчеш с такива глупости точно сега..

# 592
Временно беше Smirk Сега се опитвам да влизам отново в строй, че то вкусно, вкусно, но почти веднага след ядене на тези боклуци почва едно сърцебиене, оставам без сили и мога само да лежа. Сега пак ми се изостри апетитът за месо и пека ребърца

# 593
Искра, ти сама питаш за мнение и после се сърдиш като някой ти каже... Твърдиш, че едва ли не си в цветущо здраве, но за мен 175 на 91кг и 6 неуспешни трансфера не е ОК.
Не знам каква е причината, но е напълно верятно да имаш ИР и да не се получава. Има примери в "Искам бебе" и "Проблемно" за жени, които след откриване на ИР + режим са бременни естествено или имат успешен трансфер.
Аз пък се учудвам, че при проблемно забременяване как пък един доктор не ти пусна ОГТТ. На мен това ми беше едно от първите изследвания след дълги опити, заедно с половите хормони направо се назначи и обременяване.
Каквото и да решиш  - стискам ти палци следващия трансфер да е успешен! Simple Smile
И да допълня - аз съм 170 на 55-56 килограма и съм с ИР.
ОГТТ е обременяване с глюкоза - изследване на кз и инсулин на 0.60 и 120 мин.
      Дара при теб ИР ли беше проблема за стерилитета?Аз също съм с 7неуспешни и ми казват че качеството та яйцеклетките не е добро.Не пие,не пуша слаба съм.Правих обременяване и се чудя дали да пия нещо

# 594
  • Близко съм
Добър вечер момичета, извинете ме за глупавия въпрос . На 26.03 претърпях тежка катастрофа  към 23.00 часа. ПРЕЗ деня ходих по голяма нужда. Но от тогава досега не съм ходила освен в четвъртък и то с извинение две топченца. Храниля съм се със сирене овче , кашкавал, и единствено едно парче пица домашна, но малка. Дали е на нещо на нервна почва ? Сега на обяд хапвам и сега вечерта ябълка просто не мога коремът ми е издут, а до онзи ден ядох и вечер омлет месца. Дали е възможно да е от самата катастрофа въпреки че не съм така стресирана. ?

# 595
Може и да е от стрес. Не знам.
Пийни сена. Не е хубав за честа употреба, но чат пат не мисля, че е проблем.

# 596
Добър вечер момичета, извинете ме за глупавия въпрос . На 26.03 претърпях тежка катастрофа  към 23.00 часа. ПРЕЗ деня ходих по голяма нужда. Но от тогава досега не съм ходила освен в четвъртък и то с извинение две топченца. Храниля съм се със сирене овче , кашкавал, и единствено едно парче пица домашна, но малка. Дали е на нещо на нервна почва ? Сега на обяд хапвам и сега вечерта ябълка просто не мога коремът ми е издут, а до онзи ден ядох и вечер омлет месца. Дали е възможно да е от самата катастрофа въпреки че не съм така стресирана. ?
Случва се и от стрес наистина, при много хора дори промяна на обстановката го причинява, с дни наред не ходят ако са на ново място или нещо от сорта. И при мен го има този ефект понякога, а също и ако съм била физически по-неактивна няколко дни, явно си се отразява и на перисталтиката и на всичко. Обикновено ядене на повече пресни зеленчуци, пиене на повечко течности и гледам да се движа повече и проблемът се решава при мен, но щом е инцидентно, може и да вземеш нещо да си помогнеш, особено щом продължава толкова дълго.

# 597
Дара при теб ИР ли беше проблема за стерилитета?Аз също съм с 7неуспешни и ми казват че качеството та яйцеклетките не е добро.Не пие,не пуша слаба съм.Правих обременяване и се чудя дали да пия нещо
Моите стойности не бяха много зле и бях само на режим. Не мога да твърдя със сигурност, но е факт, че забременях след като започнах режим + спорт. Уж изследванията ни бяха ОК, но не се получаваше около 2 години. А не е като да съм спряла да го мисля, както съветват в повечето теми. Wink
Ти тук пусна ли стойностите или само в Проблемното? Пусни и тук, за да коментират момичетата. Аз не съм много наясно, но при теб това увеличаване на 2ри час не ми се струва ОК. Хич не гледай HOMA, а се консултирай с ендо, ако не си го направила до момента. И успех!

# 598
Искра, ти сама питаш за мнение и после се сърдиш като някой ти каже... Твърдиш, че едва ли не си в цветущо здраве, но за мен 175 на 91кг и 6 неуспешни трансфера не е ОК.
Не знам каква е причината, но е напълно верятно да имаш ИР и да не се получава. Има примери в "Искам бебе" и "Проблемно" за жени, които след откриване на ИР + режим са бременни естествено или имат успешен трансфер.
Аз пък се учудвам, че при проблемно забременяване как пък един доктор не ти пусна ОГТТ. На мен това ми беше едно от първите изследвания след дълги опити, заедно с половите хормони направо се назначи и обременяване.
Каквото и да решиш  - стискам ти палци следващия трансфер да е успешен! Simple Smile
И да допълня - аз съм 170 на 55-56 килограма и съм с ИР.
ОГТТ е обременяване с глюкоза - изследване на кз и инсулин на 0.60 и 120 мин.

За качеството на яйцеклетките и хомеопатията може да помогне  Peace

# 599
  • Варна
Цитат
Валети, а какъв ти е инсулинът на гладно? Ако е приличен, под 10-15, може бързо да влезеш в кетоза и да сваляш мазнини, но ако е много висок само си губиш времето с тази диета и се доразболяваш. За да свалиш инсулина трябва няколко дни или седмици глад или полуглад, почти без мазнини и без въглехидрати извън зелени листа. Нещо като увода на Аткинс. Може да се наложи и подтискане с медикаменти. Бих се консултирала с ендокринолог спешно в подобен случай.

Невена в понеделник ще правя обременяването с глюкоза и после съм пак при ендокринолога с резултата .Явно не е приличен моя инсулин щом за два месеца съм мръднала има няма 2 кг .

Общи условия

Активация на акаунт