Без диета, без спорт?!

• 11 072
  • 186
  •   1
Отговори
# 45
  • София
 Съгласен съм с вас.  Плодовете бързи или бавни въглехидрати са? Не питам за фреша, а за самия плод, респ. смути, в което плода и фибрите са си цели? Или отново всичко зависи от гликемичния  индекс? Благодаря.

# 46
Зависи от плода. Ябълката съдържа много пектин и затова е бавен въглехидрат. Беритата също. Гроздето и бананите обаче са си въглехидратна бомба.

# 47
  • Sofia
Бързи са плодовете. Всички ВХ, които са сладки на вкус са бързи. Бавни са нишестето, тестените, варивата. Но в естествен вид, както ги е създала природата. А не супер преработени както ги купуваме в магазина. Примерно покълналото жито, пълнозърнестия кафяв ориз, варените картофи с обелка са бавни. Обаче бялото брашно, белият ориз и готовото картофено пюре са толкова преработени и толкова бързо се усвояват, че на практика са бързи.

# 48
Една средна ябълка съдържа около 20 грама въглехидрати. Това означава, че тя е допустима при умерена (20-50 грама дневно въглехидрати) и по-свободна (50-90 грама дневно) НВВМ диета. Само за крайно стриктан НВВМ диета (под 20 грама въглехидрати на ден) не се препоръчва. Но пък крайно стриктният вариант нито може, нито е препоръчително да се спазва в дългосрочен план.

# 49
  • София
Да, не е добре да е крайно, .. така е... не споря...
Моите наблюдения ( от хора около мен , които топят така) са, че ако се търси сваляне тип "стопяване на килограми" , 5-10 кг и повече..... то е нужно фанатично следене на въглехидратното съдържания и пълно ограничаване поне за месец... Thinking
После може по малко да се отпусне човек....
Изобщо не говоря за дългосрочно ограничаване.... но човек който се е борил с килограмите ( аз не съм от тези , при мен са малко килограми) ..... си остава внимателен след диетата... струва му се излишно да изяде една пица на улицата.. и не му е особено вкусно даже.... предпочита 100 грама сурово кашу от будката в съседство .... така се получава... 

# 50
И аз да препоръчам интервалното гладуване, евентуално съчетано с нисковъглехидратно хранене.
Аз съм на принципа 16/8 - осем часа през деня ям (но не нонстоп, а на три хранения), после 16 часа глад.
Моят интервал за хранене е 8 сутринта - 4 следобед и ми е екстра.
Нисковъглехидратното ми хранене не е крайно. Ям плодове и хляб Местемахер, като гледам да не прекалявам и с двете. Просто много обичам филийка, намазана с нещо и търся по-нискокалорични алтернативи на това.
Правя си и хляб с овесени трици чат-пат, но ме понамързява.
Свалянето е бавно, но сигурно. Ако се съчетае със спорт - още по-добре.
Някакъв крачкометър. Те май всички искат такива данни и ти изчисляват количество крачки за деня.
После дават звездички. Що ли не дават парички!:stuck_out_tongue_winking_eye:
Има и с парички, ето: https://sweatco.in/ Е, виртуални пари са, като биткойните, но може човек да си купи нещо онлайн.
Аз съм си го изтеглила и трупам само засега.

# 51
Всички "трикове" за магическо отслабване са за забързване на метаболизма или рекламен трик. Успешно при мен и мои близки са били:
1.Чай от джинджифил и лимон. Лошото беше че започнах да го пия в огромни количества и вардих в един момент "белия трон". Сега пак пия периодично, защото много харесвам вкуса му.
2. Често хранене на малки порции. Леля ми свали 20 килограма за 18 месеца. Яде като бебе. На три часа по малко. Една филийка хляб с малко кашкавал, малко парче кекс и всичко което се сетиш. Тя е на възраст в която трудно се свалят килограми, но с този режим си оправи дългогодишен проблем със стомаха.
3. Силиконови пръстени с магнит за краката. Една позната свали 5-6 килограма за няколко месеца. Били на принципа на акупунктурата. Натискат някакви точки на палците и ускоряват метаболизма. Уловката при тях е, че ако работиш цял ден на бюро, ефект няма да има. Трябва си пак движение, за да действа на тези точки.
4. Сутрин на гладно и жадно чаша топла вода с чаена лъжица мед и сока на половин лимон. Пак за метаболизъм. Уловката е, че меда трябва да е домашен. Този "мед" от магазина е всичко друго, но не и мед.
Всичко това е временно решение и спреш ли, пак си връщаш килограмите. Трябва промяна в начина на хранене, движение и положително мислене. Дали са ти добри съвети за хранене. И задължително много вода. Особено ако пиеш големи количества кафе. При недостатъчен прием на вода, организма задържа течности. С кафето имаше някаква зависимост, че на 1 чаша кафе трябва да се пият 2-3 чаши вода. Не помня точно какво беше съотношението и причината, но имаше ефект при мен. Всеки ден пиех по 2 литра вода и минимум 3 кафета. Като добавиш и водата заради кафетата, стига и до 3.5-4 литра като съм била нощна смяна.

# 52
Да, Yangdze, напълно съм съгласна. Драстичните случаи изискват драстични мерки. Както и с болестите- за пневмония си трябва антибиотик, а проста хрема може и от само себе си да мине. Ако трябва да се свалят 20-30 килограма, поне 1-2-3 месеца е нужно спазване на крайно стриктен режим. После може и по-свободно да се кара.

Врабчо, правила ли си си кето хляб от ядки и хуск? Аз много го харесвам на препечени филийки, а е напълно режимен.

# 53
Не съм, давай рецептата Yum

# 54
  • София
И вие сте прави, че наистина човек не бива да се вторачва в милиграмите захар, които има в едно парче шунка. Но, според вас, много ли е калорично, едно смути със следното съдържание: половин банана, четвърт авокадо, шепа спанак и вода (понякога и половин киви). Бива ли такова или подобно смути да замести закуската?
 А, ако смутито е банан с ягоди и черни боровинки, гарнирано с вода и 2 супени лъжици тахан, прави ли го "въглехидратна" бомба? Благодаря ви.

# 55
Врабчо, ето я рецептата. Кокосовото брашно не мирише на кокос, а освен това спокойно се замества с бадемово, сусамово, тиквено брашно и каквито ти душа иска ядки. https://healthywithdeni.com/2018/04/%D0%BD%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0% … 0%BB%D1%8F%D0%B1/

Роналд, ако си на стриктен режим (до 20 грама въглехидрати) не става, но ако си на по-свободен (50-90) бива. Поне според мен, по-добре въглехидратите да ти дойдат от плод, отколкото от шунката. Замести шунката с парче нормално печено месо и си хапни банана.

# 56
  • София
Един средно голям банан съдържа 30 гр. въглехидрати (според приложението, което ползвам). Ако човек е на стриктен режим, това са въглехидратите за деня, че и отгоре. При средно стриктен режим - дневният прием на въглехидрати се ограничава до 50 гр., това е малко над половината.

# 57
  • София
Бива ли такова или подобно смути да замести закуската?
И двете смутита биват, ако става въпрос за метаболитно здрав човек с добра двигателна активност, който цели да поддържа килограмите си.

# 58
  • София
Аз избягвам въглехидрати на закуска и обяд. Преди ядях банан и чай. Направо на носа ми бяха излезли тия банани на закуска. Обаче установих, че при мен не са ок.
Хапвам плод на вечеря, понякога.

# 59
  • Sofia
И вие сте прави, че наистина човек не бива да се вторачва в милиграмите захар, които има в едно парче шунка. Но, според вас, много ли е калорично, едно смути със следното съдържание: половин банана, четвърт авокадо, шепа спанак и вода (понякога и половин киви). Бива ли такова или подобно смути да замести закуската?
 А, ако смутито е банан с ягоди и черни боровинки, гарнирано с вода и 2 супени лъжици тахан, прави ли го "въглехидратна" бомба? Благодаря ви.
Бих заменила банана с по-кисела 1/2 ябълка. И добави мазнини - тахан, фъстъчено масло, ядки, семена, за да забявт усвояването на ВХ. Аз често си правя смутита само от зеленища (спанак, коприва, спирулина, марули, кейл, каквото имам), тахан или фъстъчено масло, лен, сусам, чия и малко орехи. Понякога добавям лъжица протеин.

Общи условия

Активация на акаунт