Без диета, без спорт?!

• 11 056
  • 186
  •   1
Отговори
# 60
  • София
И вие сте прави, че наистина човек не бива да се вторачва в милиграмите захар, които има в едно парче шунка. Но, според вас, много ли е калорично, едно смути със следното съдържание: половин банана, четвърт авокадо, шепа спанак и вода (понякога и половин киви). Бива ли такова или подобно смути да замести закуската?
 А, ако смутито е банан с ягоди и черни боровинки, гарнирано с вода и 2 супени лъжици тахан, прави ли го "въглехидратна" бомба? Благодаря ви.
Бих заменила банана с по-кисела 1/2 ябълка. И добави мазнини - тахан, фъстъчено масло, ядки, семена, за да забявт усвояването на ВХ. Аз често си правя смутита само от зеленища (спанак, коприва, спирулина, марули, кейл, каквото имам), тахан или фъстъчено масло, лен, сусам, чия и малко орехи. Понякога добавям лъжица протеин.
Благодаря. В "зеленото" смути - авокадо, банан и спанак, не играе ли авокадото ролята на мазнината, която да забави ВХ-то на банана? Иначе, в другото смути - банан, боровинки и ягоди, задължително слагам две супени лъжици сусамов тахан.

# 61
  • Sofia
Да, но сложи поне половин авокадо тогава. Банан и грозде по принцип не е добре, ако иска човек да отслабва.

# 62
Здравейте. Ще Започна от там че имам около 6-7 килограма за сваляне. Но просто ежедневието някак не ми Позволява да спазвам диети защото те все пак изискват спазване на режим дали било то за даден час за хранене или какво точно трябва да се яде. За тренировки просто е изключено. Та преди време ми Бяха казвали че трябва да се пие сутрин на гладно Чаша топла вода. Или вода с мед 3пъти на ден или нещо подобно. Молбата ми е някой ако знае такива малки трикове да ги сподели. Изпитани или не няма значение. Ще се радвам ако дадете такива който са изпитани и имат ефект. Ако може да споделите и резултатите си. Благодаря предварително

Няма такива изпитани вълшебни методи. Без режим и тренировки няма да стане. Всъщност и само с режим ще имаш желания ефект. Просто яж така, че да си в калориен дефицит. Ограничи преработените храни, сладкото и тестените. Храни се по-често на по-малки порции.
На мен добре ми се повлия нисковъглехидратния режим, въпреки че не го спазвам под 50гр въглехидрати на ден, за един месец свалих 5кг.

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 16:18 от Анонимен

# 63
Съгласна съм с Не се сърди човече,ходила съм на фитнес през 2006г.,хаха,при мен работи От всичко по малко,вечер или протеини,или плодове.От всичко ям,гледам да ходя повече пеша.Обичам да използвам отслабващи и антицелулитни продукти,и най-важното-представям си как искам да изглеждам и си концентрирам съзнанието върху това.Мозъка и мисълта могат да изненадат всеки Simple Smile

# 64
Какво ще ядем. Салати
Спрете въглехидратите (тесто, брашно, картофи, ориз, бобови, сладко под всякаква форма, алкохол) ако искате да свалите рязко килограми... има куп теми и обяснения за инсулиновата чувствителност... инсулиновата реакция... да не разводнявам темата..... Но ги спрете рязко .... т.е. дори половин филийка хляб днес би могла да попречи на отслабването... Така поне месец- два ( в зависимост колко точно имате да сваляте)

След като стопите килата... може по малко да хапвате , бавни въглехидрати ( пълнозърнести брашна, бобови и т.н.) И пак умерено..... по малко....
Изобщо ограничаването на въглехидаратите е не само заради килограмите... постоянно високия инсулин в организма подпомага стареенето  на клетките и развитието на болестите.... Та има си и здравословна страна всичко това.... И това не съм го измислила аз... Grinning
Ако можете да добавите и малко спорт, пък съвсем добре....

# 65
Е, глупости. Освен въглехидратите, само за салати ли се сещаш? За месо, яйца, риба, млечни, ядки не си ли чувала?

# 66
Не знам защо така с лесна ръка отхвърляте гладуването. Освен отслабването има и доста положителни резултати за здравето като цяло. Ден, два, че дори и три не са супер непосилни.

# 67
Нв сме го отхвърлили. Няколко души споделихме, че практикуваме интервално гладуване.

# 68
Не знам защо така с лесна ръка отхвърляте гладуването. Освен отслабването има и доста положителни резултати за здравето като цяло. Ден, два, че дори и три не са супер непосилни.
Защота не мога да гладувам. Не ден,не два(за мен това е абсурдно). Полавин ден не мога да гладувам. Много ми става лошо и ми пада кръвнато. Затова не могя и да пазя строги диети. Не че го отричам,но и винаги съм гледала скептично.

# 69
Принципа е намаляване на количеството и увеличаване на качеството. Ядат се само полезни храни, но много по малко и начесто. А вредните само по една хапка. С този принцип свалих едно време много кила.

# 70
Според мен спорта има много повече +сове от гладуването и се чудя защо предпочитате диети пред спорт . Дори и да ставате рано да бягате по 30 минути пак е нещо и ви зарежда с енергия за целия ден . След раждането ми останаха 10 кг за сваляне и вече ходя 2 месеца на фитнес ям каквото си поискам без тестено , защото попринцип не ям, газирани напитки и сокове също не обичам и съм вече -3кг . Като само 2 много рядко 3 пъти ходя на фитнес в седмицата Simple Smile Резултата не е много добър, но поне знам, че няма да получа йо йо ефект, ако се изкуша и хапна шоколад:)

# 71
Според мен спорта има много повече +сове от гладуването и се чудя защо предпочитате диети пред спорт . Дори и да ставате рано да бягате по 30 минути пак е нещо и ви зарежда с енергия за целия ден . След раждането ми останаха 10 кг за сваляне и вече ходя 2 месеца на фитнес ям каквото си поискам без тестено , защото попринцип не ям, газирани напитки и сокове също не обичам и съм вече -3кг . Като само 2 много рядко 3 пъти ходя на фитнес в седмицата Simple Smile Резултата не е много добър, но поне знам, че няма да получа йо йо ефект, ако се изкуша и хапна шоколад:)

Тренировката допринася едва 20-30% за горенето на мазнини. Без промяна в режима на хранене няма как да стане. И ти сама си казваш, че не ядеш това и онова, затова си свалила тези кг, не става само с тренировки. Не казвам, че не са необходими, но само с тях не може, особено ако има много за сваляне.

# 72
Хората са си го казали, ако искаш да отслабнеш като пиеш чай, трябва да си го набереш сам. Тренировки и правилно хранене. Това е истината. За стегнато дупе, ще трябва да клякаш 😉Успех.

# 73
Защота не мога да гладувам. Не ден,не два(за мен това е абсурдно). Полавин ден не мога да гладувам. Много ми става лошо и ми пада кръвнато. Затова не могя и да пазя строги диети. Не че го отричам,но и винаги съм гледала скептично.
Много е вероятно да имаш висок инсулин. Точно като тебе бях. Но с НВВМ хранене нещата се наместиха.

# 74
Топла вода с лимон на гладно. Обилна закуска и мноооого лека вечеря. Слагай ядки и семена в салатите. Изключи всякакви газирани напитки, а от сладкото - само черен шоколад и разбира се не много често. 5/6 кг не са много и с малко дисциплина ще се справиш. Но чак без никакво усилие няма как да стане.

Общи условия

Активация на акаунт