Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 6

• 63 563
  • 762
  •   1
Отговори
# 150
  • София-Младост
Знам че със Примолут нор се забавя цикъла .Той е прогестеронов препарат.На мен ми го бяха изписали даже,заради това зацапване на 21 ден от цикъла.На нашата възраст сме със нисък прогестерон по принцип , едва ли би навредил ,но не съм лекар все пак ,а и си е хормонален препарат.
Хм, на мен ми го изписаха, за да предизвиква...и така всеки месец го пиех 7 дни от 19 ден след МЦ...за да дойде. Не знаех, че и забавя.

# 151
  • Добрич
Скрит текст:
В момента нямам проблем с перисталтиката, но в младежките ми години не беше така. Рициновото масло въобще не ми действаше.... Препоръчвам сутрин на гладно таблетка витамин В1. Много съм доволна от действието.
Здравей, може ли да попитам какъв вид витамин Б1, вземаш и кога се прояви ефекта, и аз имам същия проблем, каквото и да правя без помощни средства не става.Видях ,че препоръчителната доза е 2-3 мг, а в сайтовете го виждам по 100мг

Преди 25 години нямаше избор на витамин В1. Купувах го от кварталната аптека, бяха малки зелени хапченца. Вечер си го слагах на масата, че сутринта, като го видя веднага да взема на гладно. По спомен, ефектът се появява до няколко дни /най-много седмица/. Еднократно сутрин по една таблетка. Вземах го в продължение на години. Препоръчвала съм го и на познати, казвали са, че са доволни от резултата.

# 152
Благодаря, притесняват ме големите  милиграми , които се предлагат сега на витамин Б1, при предозиране се получава тремор, безсъние, гърчове, най-малката разфасовка е 5 мг . Дали ефекта ще е същият , ако пия бирена мая на гладно?

# 153
  • Добрич
Можете да опитате. Пила съм бирена мая, пила съм и по две лъжици рициново масло, както и сашета за разхлабване /вече не им помня името/ без нужния ефект. Пила съм и чай от майчин лист, но най-лесно и удобно ми беше с витамин В1. Когато спрях напълно белия хляб и минах на пълнозърнест ръжено-пшеничен нещата се нормализираха.

Скрит текст:
Обичайно ходех веднъж на две седмици в тоалетната...

# 154
Момичета как миомата променя цикъла. Днес ми е трети ден, започна уж нормално и вчера и днес на моменти за около 3..4 часа сутрин и вечер става много обилна с големи съсиреци, имам и болка . Уж е малка миома  около 1 см .

# 155
Аз нямам миома ( никога не съм имала ), а много пъти цикъла е протичал по този начин - обилно съсиреци.

# 156
  • София
Здравейте, май вече и аз трябва да се включа в тази група. Последният ми цикъл беше средата на февруари и оттогава ни вопъл, ни стон. Нормално ли е така изведнъж да спре? Преди това си беше редовен, вярно по-оскъден, ама го имаше... От време на време имам топли вълни, нощем ми е горещо, психически съм добре, обаче... Надявам се, че всичко това е нормално. Според вас трябва ли да посетя лекар, ако нямам никакви оплаквания (само липсващия цикъл)?

# 157
  • София-Младост
Задължително на лекар, един преглед никога не е излишен.

# 158
  • оттам, откъдето започва България
И при мен след оскъдието спря. Но все си мисля, че това е по-добрият вариант, отколкото да имаш кръвоизливи и други неприятни ситуации.

# 159
  • Добрич
Може да не са съсиреци, а от лигавицата на матката.

# 160
Може да не са съсиреци, а от лигавицата на матката.
Приличат на съсиреци, но може и да е лигавица и вероятно е това.
Моят цикъл винаги и протичал болезнено, но от както навлезнах в този период  болките намаляха. Все по-рядко е обилен, прескача или идва по-начесто. Смятам всичко това за нормални промени, които не изискват задължителен и спешен преглед.

# 161
И моя както ми беше супер редовен и изведнъж почна да прескача.Задължително трябва да отидете на лекар,за да се провери дали причината не е органична.Ако не е или яйчникова дисфункция или предстояща менопауза.Зависи на колко сте години.Аз съм на 40.При мен установиха яйчникова дисфункция и ми изписаха хормони за 6мес.

# 162
Здравейте, май вече и аз трябва да се включа в тази група. Последният ми цикъл беше средата на февруари и оттогава ни вопъл, ни стон. Нормално ли е така изведнъж да спре? Преди това си беше редовен, вярно по-оскъден, ама го имаше... От време на време имам топли вълни, нощем ми е горещо, психически съм добре, обаче... Надявам се, че всичко това е нормално. Според вас трябва ли да посетя лекар, ако нямам никакви оплаквания (само липсващия цикъл)?
Може и да е спрял, ама може и да не е. Трябва една цяла година да не си имала цикъл, за да го смяташ за спрял окончателно.

# 163
  • София
Благодаря, но не знам трябва ли да се посети лекар, когато нямаш оплаквания, а просто симптоми...

# 164
Не е лошо да се иде на гинеколог, за да се види зали няма кисти, например. Както и редовната колпоскопия за жени на нашата възраст е почти задължителна. Пусни си и изследване на половите хормони

Общи условия

Активация на акаунт