Времето изтече, месец МАРТ е вече - всеки чака с трепет своето човече.

• 26 885
  • 547
  •   1
Отговори
# 390
Нашата разходка беше на 20 тия ден. Около час бяхме навън. Много добре си поспа в количката 😁. Преди това 2 пъти на терасата за 15 мин. Днес между спирането на дъжда  се разходихме за половин час.
Не знам дали е нормално това въртене, оставям го на ляво, той се завърта на дясно 😁, дори преди обяд от мяткане, се захлюпи по корем. Докторката казва, че е рано. Но виждам и вашите бебоци са доста подвижни

# 391
  • Варна
Не знам дали е от това , но четох ,че овесени ядки с прясно мляко засилвали кърмата , и два дни ядох доста ..... ииии изведнъж много ми се засили кърмата , чак ако не изцедя след кърмене ми се напрягат .. 🤷🏼♀

# 392
Ние на 10-тия ден започнахме с разходките. По 2-3 часа си изкарваме навън. Онзи ден дори 5часа ( с едно прибиране за хапване само 😁)
За очето промивах с лайка, с преварена вода и кърма капах, но просто отделяше много секрет постоянно, та за това започнахме пак капките.
Валко също се върти много, следи въртележката в леглото, следи ни и нас като му обикаляме кошарката, дори “говори “ на стената - ауу, гу 😳 струва ми се и на мен, че е рано за тези неща, все пак е на 3 седмици 😳
Момичетата раждали нормално, мислите ли и от кога да правите някакви леки упражнения? Чувствам се многооо огромна, въпреки че свалих някое килце и главно това ме депресира и напряга. Но не знам дали не е рано още за физическо натоварване.

# 393
  • Варна
Ние на 10-тия ден започнахме с разходките. По 2-3 часа си изкарваме навън. Онзи ден дори 5часа ( с едно прибиране за хапване само 😁)
За очето промивах с лайка, с преварена вода и кърма капах, но просто отделяше много секрет постоянно, та за това започнахме пак капките.
Валко също се върти много, следи въртележката в леглото, следи ни и нас като му обикаляме кошарката, дори “говори “ на стената - ауу, гу 😳 струва ми се и на мен, че е рано за тези неща, все пак е на 3 седмици 😳
Момичетата раждали нормално, мислите ли и от кога да правите някакви леки упражнения? Чувствам се многооо огромна, въпреки че свалих някое килце и главно това ме депресира и напряга. Но не знам дали не е рано още за физическо натоварване.
Моя доки каза да изчакам 40 дни , и мога да започна с упражнения и стягащ колан ✌ И аз вече искам да се постегна малко , все пак лято идва 😁🌼

# 394
И аз чакам да мине прегледа за упражненията. Даже писах преди 2 седмици на АГто, дали мога да започна вече тъй къто се чувствам страхотно 🤣 обаче трябва да изчакам още малко Sad

# 395
Аз също родих нормално (преди 3 седм), от 5-6 дни правя леки разтяжки в къщи на килима, тип йога, по-скоро за подготовка и постепенно възвръщане и възстановяване на мускулатурата и сухожилията, но чакам прегледа др седмица, за да ми кажат, че е ок да правя тренировки с тежестта на тялото. Корема се прибра на 90%, но му трябва малко тренировка за стягане, че в момента го усещам като желе. И целулита ще трябва да поизчистя, + 6 кг съм отгоре.

# 396
Аз родих нормално и днес бях на преглед при моя АГ.Без да отварям темата ме предупреди да не се натоварвам и че грижите по бебо са ми достатъчна тренировка,въпреки че всичко ми е зарастнало,шевовете ми паднаха след 2 седмици и съм 6.Без никакви усилия съм 10.5 кг надолу за месец,имам за сваляне още 3.5 кг за възстановяване но теглото преди бремеността,а бях качила само на корем и тук таме.Наистина безсънието и грижите си оказаха влияние.Не искам да избързвам,но скоро смятам да се постегна малко,понеже си спортувам и не съм привърженичка на "просто слаба",друго си е да си със секси форми.Със сигурност няма да имам това време както преди,но ще дебна докато малкия спи.😁Така че нека не се оставяме на течението мами,спорта е здраве на 1во място,на 2ро красота!😎😘

# 397
Simba прясното мляко не предизвиква ли колики при бебчо?

Тея колики ме правят луда..

4ти ден пия чай с копър и анасон, правих масаж на коремчето снощи, малката се уригна няколко пъти, слагах топлинка на коремчето.. ефекта е нулев!.. Вечерта като я кърмих сука сука и после започна да се криви и да се дърпа от гърдите, проверих - имах кърма, а ако е нещо от храната, предполагам щеше да се криви от самото начало. Само, че аз се изнервих по едно време и си мисля, че може би го е усетила.. Върна мляко на 2-3 пъти, кривя се до 1ч., накрая се сетих да я сложа в количката и от леглото я люшках... заспа към 1ч. но на всеки час се разкривяваше и трябваше цяла нощ да я люшкам..

Майчета кажете какво давате за колики и след колко време има ефект?

# 398
  • Варна
em_ei ами гледам да ям или пия прясно мляко , веднага след като съм кърмила за да има по-голям интервал до следващото хранене.
До момента забелязах , че ананаса му предизвика колики. Аз давам Лефакс от 10-12 дена и сме окей , свива се от време на време , но си спи спокойно и не плаче , не знам дали е в резултат на лефакса , но ще продължа да давам . Отделно аз пия чай от лайка , може и то да помага. 😊

# 399
Когато закусвам е с овесени ядки, НО с кисело мляко. Просто ми е по-вкусно. Смесвам ги и оставям да престоят известно време, понякога неизвестно...и хапвам. Прясно мляко не съм пила от както бях в болницата за раждането, тогава нямаше реакция, но то и бебето бе много малко още, а и количеството кърма/ коластра е било малко.
За колики с баткото ми помагаше единствено Инфакол + един бял шум, много гаден (от YouTube), усилен на макс. Сега, изпатила от предишния опит, побързах да започна капките като започнаха коликите. Давах в началото Еспумизан + Газ Капки Бимби(препоръка от неонатолога), след това пробвах и Инфакол - плюе всичко и прави доста обидена физиономия. "Давах" около две седмици и спрях. Вече три седмици е без тях и е ок, свива се от време на време, но не се дере и не реве като брат си. И спи по много - и денем и нощем, което с него не се е случвало. Тогава бях като зомби. Децата просто са различни.
Относно упражнения и тренировки - целенасочено не правя нищо особено - тикам количката на едно място, но с единия крак тикам, другия е изпънат около 5 минути, после ги сменям - така се натоварват и двата крака по различен начин+тазовото дъно, когато съм вкъщи, мисля да включа и гирите към тази "сложна" комбинация. Ако направя шпагат или друг вид разчекване, ще съм страхотна гледка... Wink Обичаме с баткото да въртим обръчи, което е много полезно упражнение и хем ме раздвижва, хем забавлява. Wink Имам да свалям 4 кг. и естествено да се постегна, но с времето и това ще стане. Надявам се многото разходки, домакинската работа и грижите за двете деца също да спомогнат. При храненето няма да променям нищо за сега.

# 400
  • Варна
Сега бяхме на първата ни консултация , вече сме 4.050кг и 55см 💙 Аз съм оставила 10кг в болницата ✌

# 401
От болницата се прибрах с 1 кг по-малко от преди бременността. От 4 ден съм със стягащ колан. Обаче от 10 дена съм озверепяла от глад и ям хляб - черен и ръжен, ама все пак. А по принцип не го тача. Че сега май пак започнах да качвам. Не съм спортна натура, ама доста съм се обездвижила по време на бременността и от 4 дена правя леки разтягания и карам велоаргометър. Смятам, че всеки преценя сам за себе си как се чувства и никои няма да тръгне да прави някакви супер силови упражнения още от началото. Плюс това сега до като спят бебчетата имаме повече време. Моето бебче няма и 30 дни, а вече започва да бодърства по малко. Така, че скоро не се знае дали ще мога да крада време за себе си. Гледала съм много упражнения включващи децата, но май трябва да ги хванеш в настроение.

# 402
Относно стягащия колан- аз съм по принцип от ден 1, даже и АГто ми каза да си взема един за вкъщи (знам че някои лекари не го препоръчват това) и мога да кажа че има супер як ефект! Корема ми се е почти прибрал ( друг е въпроса че се мъча сега със стриитте Sad )

# 403
Около 2 седмици преди раждането бях 72кг. Днес се теглих (20 дни след раждането) и съм 66кг. Като забременях бях около 53кг. Но се чувствам и ми казват, че изглеждам добре, а и сега като кърмя си хапвам каквото ми се яде, та за кг няма мисля още..

Днес малката спа по-спокойно като я оставих да спинка по корем.

Надявам се няма проблеми да я оставям да спи така?

# 404
Моите килограми са 😭много. Вече съм смъкнала - 10, но имам още... Гърбът и кръстът продължават да ме болят, щом се изправям или като съм изправена, а ако съм по-задълго си е кошмар. Та за упражнения още не ми се мисли

Общи условия

Активация на акаунт