Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 35

• 44 872
  • 811
  •   1
Отговори
# 255
...ако бях купила от тях, щях да съм платила част от апартаментите на избраните люде ..., че и всеки божи ден да им гледам .... физиономии, мерси.

Е, то първите 3 новодомци всички ги знаят по физиономия, но за последната - зам. министър на спорта, ето нагледен материал - с половината семейство Цв.
Скрит текст:
https://frognews.bg/novini/samo-vav-frog-kumitsata-tsvetanov-apa … blok-latinka.html
https://dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/cvetan-cvetanov-kumu … nq-koleva-1608279

А младост-ката кметица от домашния си арест коментира: "Апартаментите им са уникално скъпи. Цената на кв. м. при тях варира 2000-2600 евро. При цена 600 евро няма никаква печалба за собственика. 400 евро са само  разходите на строителите, за да постигнат акт 15. Не е възможно за такава цени да купите жилище. Дори и в „ Надежда“ няма да намерите“, уточни Иванчева.
Тя обясни: "При нас в „Младост“, доколкото съм запозната, има две сгради на „Артекс“. Едната беше вече готова, имаше довършителни работи по измазване. Тя е на ул. „Йерусалим“. Другата сграда беше в „Младост“ 2, направо в парк „Въртопо“. Явно е, че фирмата е успяла да си издейства документ, с който да й се разреши да влезе в самия парк. Знаете, че това естествено се прави да е законно."

Милитана, щяха да са ти честити новите съседи, за почти 3000 еврА/кв.  да си ги гледаш редовно.

# 256
Мдам, както и предполагах, продължават форумните майки да си твърдят за себестойност от 900 евро / квадрат и това си е. Grinning Grinning
Нищо, купувай народе, все пак и политиците са хора, и шефовете на строителните фирми, и те деца хранят.

# 257
Аз няма как да знам колко е средната себестойност на квадрат в София - то и средна себестойност между Изток/Изгрев и Левски Г,Д, Е и т.н. също няма да е кой знае колко информативна.
Но житейският ми опит в България сочи, че при нас се печели от надценка, а не от оборот.
При предишния строителен бум са ми казвали (не твърдя, че е вярно), че с 25% процента продадени апартаменти до първа плоча се е избивала цената на цялата сграда до Акт 15 вкл.
Както казах, съмнявам се (лично усещане), че инвеститорът би работил за по-малко от 100% печалба.

Ще бъде интересно да проследим ефекта от кризисния ПР върху цените и продажбите както на Артекс, така и на останалите активни инвеститори.
В "белите" държави след изказване подобно на г-жата от Артекс, логичният отговор на потребителите/купувачите (силата на търсенето) би бил да не купуват от тази фирма или да искат съвсем други цени.

# 258
Мдам, както и предполагах, продължават форумните майки да си твърдят за себестойност от 900 евро / квадрат и това си е. Grinning Grinning
Нищо, купувай народе, все пак и политиците са хора, и шефовете на строителните фирми, и те деца хранят.
Колега незнам какво толкова имаш против “форумните майки”, но реалността е такава- самото строителство излиза около 400е/кв + цената на имота/обещетението, като това не е така да се каже “високо качество”. Та да за качеството, което предлагат Артекс е нормално да е над тази сума, въпреки че е ясно, че имат по-добри цени за всички материали, но не и труд

# 259
https://www.vesti.bg/bulgaria/i-kumicata-na-cvetanov-v-imotniia-skandal-6093396
И кумицата на Цветанов с апартамент на преференциални цени в сградата на Артекс

# 260
Нещастници! Confused

# 261
  • София
Не се съмнявам.... навързали са се един до друг... а заслужават съседни килии, нищо повече от това.

# 262
Жалкото е, че това се повтаря всеки път, когато някой влезе във властта! Независимо от коя партия, всеки път едно и също - имоти, далавери, заменки....и после - ама всичко е законно. Законно, за който може да си го позволи, който не може - търси къде да си купи по пазарни цени, и то ако свари.

# 263
  • Варна
https://www.vesti.bg/bulgaria/i-kumicata-na-cvetanov-v-imotniia-skandal-6093396
И кумицата на Цветанов с апартамент на преференциални цени в сградата на Артекс

Сега интересното е - колко им е лихвата по заема в ДСК , че ми се струва ,че там ще лъсне още една далавера за наши хора Grinning и ми е интересно колко им е вноската на месец? И какви пари трябва да изкарваш, че да я покриваш.

Много са спринтирали нещата, усещатат ,че мандалото ще хлопне и бързат да уреждат каквото може.

Изключителна наглост. И после всикчите тия плюс клакьорите им, обясняват как българина - "обикновения" бил мързелив, само се оплаквал и нищо не правел Rolling Eyes , а и завиждал в добавка. Пък то какво - трявба да работиш, за да им платиш далаверите и да има от къде да крадат. . . .

# 264
  • София
Това ще вземе да заприлича на орташки строеж, по сюжет подобен на Баш Майстора...
Събрала се близка дружинка да строи , всеки помага с каквото може , да са съседи....
И на фасадата : " Реша ли да направя добро , няма сила която да ми противодейства ...."  Grinning
Цирка е пълен...

# 265
Направо ми се гади в каква корумпирана държава живея. Бием и украинците!

# 266
Това ще вземе да заприлича на орташки строеж, по сюжет подобен на Баш Майстора...
Събрала се близка дружинка да строи , всеки помага с каквото може , да са съседи....
И на фасадата : " Реша ли да направя добро , няма сила която да ми противодейства ...."  Grinning
Цирка е пълен...
Нали, и на мен на това ми заприлича....Те хората решили да правят добро, ама на себе си и си го написали и на фасадата:innocent:

# 267
  • София
Всичко това се случва, понеже на българина винаги му е смешно в такава ситуация .... а то не е смешно...никак !

# 268
Не усетих на някого да му е смешно. Смяли са се днес от Артекс, когато са ги попитали как могат да си купят от тях имоти за по 600 е. квадратния метър и са обяснили, че няма такива и в Дружба даже.

# 269
  • Варна
Коментар на Каролев / не , че е цвете и той/ + снимка с реална цена Wink
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10213857294846987&se … ype=3&theater

Общи условия

Активация на акаунт