Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 35

• 44 867
  • 811
  •   1
Отговори
# 285
То и Милениума на Никми до НДК е страшно грозен и напълно излишен. Но е факт, наследство от Софиянски. И сегашните трябва да оставят по нещо, освен "ремонтираните"  Графа и Витошка. Направо ми се драй .....

# 286
А така, още ли ще продължават разни хора да спорят, че НЕ им излизало евтино на кв. метър като себестойност? В разрез с нормите като направиш небостъргач на 34 етажа вместо стандартните за района да речем 8 етажа. Я сметнете каква разлика би имало в себестойността цената на самия парцел? Аз казвам около 3-4 пъти. Вие?

Ако както твърдите, че парцелите се пазарят с частни лица, то представете си следния сценарий: искате на парцела цена съобразена с това, което може да се построи - да речем 8 етажна сграда. Идват Артекс, купуват го (доколкото съм чувал те така правят, предпочитат го вместо обезщетението и явно има защо, така им действа схемата) и после с прокарване на поправки в закона става възможно строителство на небостъргач на 34 етажа. Ще ме извинявате, ама по ваши сметки, ако попринцип парцелът в застроената площ се връзва за около 150-200 евро / квадрат, то какво се получава в случая? Нещо от сорта на 50-70 евро / квадрат (с включени подкупите както във въпросния случай)...

# 287
Е, на някои може да им излиза евтино.

Аз от личен опит ще споделя, заради общия интерес.  За хубави южни квартали става въпрос, не ливади и не Лозенец.

2006-2008: 50-60% печалба.
При Кризата 2008-2010: 30% печалба, 600 себестойност, 800 средно продажби, като започнахме от 1100, ама не даваха, гадовете.

Сега там е по 1300. Знам един, който от 900 преди три години, саега пробва 1300. Та е въпрос на момент, цената няма връзка със себестойността. Печалбата очевидно също. Сега е върхов момент.

# 288
Корупция е имало, има и ще има. Лошото е когато се оливат. Интересно е и какво са направили за строителя в замяна на апетитните апартаменти. Иначе от миналата година нищят и гледат под лупа всички дърбавни служители. Включително и такива с по 600-700 лв заплата. Важното е дейност да се отчита.

# 289
  • София, Bulgaria
Да се оплача и аз..😉 вчера ми подпалиха телефона: Чухме,  че в София цените паднали на 600 е/ кв.м. , та да ти поръчаме 5..6 апартаментчета, виж там нещо в Изток, в Иван Вазов, ако има...
Или: Томеваааа...май се прецакахме с нашия имот..
Скъсаха ме от бъзици..

Последна редакция: пт, 22 мар 2019, 10:08 от tomeva

# 290
  • софия
Объркали  са енергийната защита.То така те я работи не се правят така.Съвсем сериозно.Този проект носи нещастие на всички който са се докоснали до него.И неприятностите тепърва започват.

# 291
Може ли някой да ми обясни термина, ползван от Министъра на правосъдието "неокончателен нотариален акт"? По повод евтините апартаменти питам... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 292
  • София
Наистина е много забавно в страницата на Артекс във ФБ. Grin А младият архитект, гений, патриот и т.н. даже и отговаря на подигравателните коментари.Laughing

# 293
вчера минах покрай 1-во районно и видях един багер, май ще се строи нещо. Някой знае ли кой/кога?

# 294
  • софия
И нека данъчните проверки на купувачите на Артекс започнат СЕГА.

# 295
Наистина е много забавно в страницата на Артекс във ФБ. Grin А младият архитект, гений, патриот и т.н. даже и отговаря на подигравателните коментари.Laughing
Той е уникат просто.
В едно миналогодишно интервю се хвали, че се вдъхновил за сграда “Летера” след курс по Фън Шуй в Щатите. И тя била строена по тези правила, без енергийни дупки и т.н. Joy

# 296
Да, всички видяхме колко енергийно защитена е сграда "Летера". Направо енергиен щит има. Терминът "неокончателен нотариален акт" трябва да го обясни самата госпожа министър на правосъдието (топ юрист), ама тя нещо упорито отказва участия в предавания по този повод.

# 297
  • София
Не съм писала в тази тема до сега, само съм чела, но ми стана много интересна реакцията на някои. Мнооого се пише по принцип (не знам от къде толкова свободно време за това, но това е друг въпрос), особено в анонимни форуми. Че има корупция в България май никой не се съмнява, че никой не е осъден за това си знаем. Но все си мисля колко ли хора щяха да откажат този апартамент и да кажат, че много малко пари им искат. Но гроздето е кисело, никой не ни го предлага... Не искам да споря с никого, не защитавам и не нападам никого - просто споделям мисли.
Лошото е, че ето такива като теб се набутват във властта и могат да бъдат купени за 1 апартамент като топ политици. Това ни е нивото за съжаление. Ограничено мислене с нотки на подигравки. Жалка работа

# 298
Но все си мисля колко ли хора щяха да откажат този апартамент и да кажат, че много малко пари им искат. Но гроздето е кисело, никой не ни го предлага... Не искам да споря с никого, не защитавам и не нападам никого - просто споделям мисли.
Лошото е, че ето такива като теб се набутват във властта и могат да бъдат купени за 1 апартамент като топ политици. Това ни е нивото за съжаление. Ограничено мислене с нотки на подигравки. Жалка работа
+ 1 chiana2003
Лошото е, че много хора сега си мислят точно това. Нулев морал. И затова няма откъде да дойдат принципни, честни хора да ни управляват.
Да, всички видяхме колко енергийно защитена е сграда "Летера". Направо енергиен щит има. Терминът "неокончателен нотариален акт" трябва да го обясни самата госпожа министър на правосъдието (топ юрист), ама тя нещо упорито отказва участия в предавания по този повод.
То че има енергиен щит, има, но енергийната концепция на младия архитект беше ъъъ, на астрално ниво. Няма лоши енергии в сградата един вид. Абе енергийно защитена от всякакви вселенски атаки.

Последна редакция: пт, 22 мар 2019, 09:32 от Анонимен

# 299
Всъщност замисляте ли се защо политиците ни са все от типа "хвани единия, удари другия"? Ами защото свестните и морални хора не искат да влизат в политиката. Особено пък кадърните, защото ако не крадат като политици ще получават по-малко пари. И политици стават Ганьовци, стремейки се да докопат Солунската митница.

Това отговаря на питането "А вие не бихте ли крали ако можете?". Ами не, именно защото не ни влече да крадем и да се корумпираме не се пробваме в политиката.

Общи условия

Активация на акаунт