Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 35

• 44 757
  • 811
  •   1
Отговори
# 375
Що му се връзваш? Дадох ги себестойностите. Пак пример - 300 евро е земята на кв.м. надземно РЗП в Борово, реални сделки. Строителство 400-500 според изпълнението. Продажби 1100-1300 според изпълнението. Печалби 50-70% за три години. Сега в бума.
300 евро е земята на кв. м. надземно РЗП в някой друг живот... Нали и аз знам за реални сделки, защо се опитвате да ме изкарате глупак? Всъщност знам защо, chiana си е брокер, ти пък явно се занимаваш със строителство, и двамата имате интерес цените да са високи. Реална сделка за земя над Икея се връзва около 80-100 евро / квадрат надземно РЗП. Строителството съм съгласен, че е около 400-500 в зависимост от качеството. Между другото на 1200 ще ги продават там за където говоря.
300 евро за земята на кв. м. надземно РЗП може да излиза само на някой гледащ офертните цени в интернет...

Последна редакция: нд, 24 мар 2019, 12:03 от Fuckforlife

# 376
  • София
Скандалът няма нищо общо със себестойността на апартаментите, не знам защо тя се обсъжда толкова разгорещено. Два независими правни субекта могат да направят сделка и за левче, ако искат. Никой не може да ги съди за това. Въпросът е защо продавачът го прави, какъв интерес има? Тома Биков го чух да обяснява, че било вид реклама, което е смешно и нелепо.
Надявам се някой да се зарови по-дълбоко в строителните книжа, защото могат да излязат и други врътки, като например изповядване на етап "груб строеж", на обект, който де факто може да има акт 16, който се изважда малко след това. Wink
П.П. Себестойността зависи от много неща и е различна за различните обекти, така че не може да се обобщава.

# 377
  • София
Що му се връзваш? Дадох ги себестойностите. Пак пример - 300 евро е земята на кв.м. надземно РЗП в Борово, реални сделки. Строителство 400-500 според изпълнението. Продажби 1100-1300 според изпълнението. Печалби 50-70% за три години. Сега в бума.
300 евро е земята на кв. м. надземно РЗП в някой друг живот... Нали и аз знам за реални сделки, защо се опитвате да ме изкарате глупак? Всъщност знам защо, chiana си е брокер, ти пък явно се занимаваш със строителство, и двамата имате интерес цените да са високи. Реална сделка за земя над Икея се връзва около 80-100 евро / квадрат надземно РЗП. Строителството съм съгласен, че е около 400-500 в зависимост от качеството. Между другото на 1200 ще ги продават там за където говоря.
300 евро за земята на кв. м. надземно РЗП може да излиза само на някой гледащ офертните цени в интернет...
Ти си безнадежден случай, честно  Shocked

# 378
Скандалът няма нищо общо със себестойността на апартаментите, не знам защо тя се обсъжда толкова разгорещено. Два независими правни субекта могат да направят сделка и за левче, ако искат. Никой не може да ги съди за това. Въпросът е защо продавачът го прави, какъв интерес има? Тома Биков го чух да обяснява, че било вид реклама, което е смешно и нелепо.
Надявам се някой да се зарови по-дълбоко в строителните книжа, защото могат да излязат и други врътки, като например изповядване на етап "груб строеж", на обект, който де факто може да има акт 16, който се изважда малко след това. Wink
П.П. Себестойността зависи от много неща и е различна за различните обекти, така че не може да се обобщава.
Специално тук във форума се обсъжда себестойността, понеже сме водили и друг път спорове и това беше идеален пример. Иначе не си права, пробвай да си продадеш апартамента за левче на някой друг да видим дали ще стане... Най-малкото се ощетява държавния бюджет и няма как да се позволи това нещо.
А относно това защо строителната фирма си "купува" политици, то е ясно. То в България няма голяма фирма, която да не го прави по един или друг начин. Иначе просто държавната машина ще те смачка. Simple Smile Но не ми се навлиза в тази тема.

# 379
  • София
Бюджетът няма да бъде ощетен, защото ще платя таксите по прехвърлянето на данъчна оценка. Тя служи точно за това. Пазарната (покупната) цена е друга - за колкото се договорят страните.Може да е по-висока, може да е по-ниска. Субектите имат пълна свобода на договаряне.

# 380
300 евро в Борово. Поляните над Икея могат да си ги продават на IT балалайките с кредитите на колкото поискат. Там един Манастир на Диневи още стои, наред с други спомени пт предишния бум.

# 381
Споделям напълно мнението на Оушънс. Скандалът няма връзка с действителната себестойност, защото думите на Артекс няма как да бъдат приети за истина при тези обстоятелства. А и освен Артекс на пазара им има и фирми, които не сторят на безплатни терени (ако приемем, че Артекс не плащат за правото на строеж). Изобщо, тази работа със себестойността е умряла работа, все едно да търсиш каква е себестойността на Ай-фон и за колко го продават. Продават, за колкото могат, пазар му викат.
Милитана, да, Бигла 3 са там, не съм поглеждала проекта колко голяма ще е сградата, но съдейки по терена и как уплътняват, няма да е малка и тя. И да, успяват да развалят и онази част на Лозенец.

# 382
Цветанов се е дозакопал, като Артекс са продали същия ден веднага заменените от него апартаменти на негов човек. Подставен вероятно. За 470000 лева, доколкото разбрах. Та оттук на него му идва цена общо 570000 лева за новия ап., асансьор и гараж.  Тъничко, затова онази от Артекс се принуди да разправя вицове, за да излезе, че са му го продали с30% печалба.

Е, и от Лозенец ако почнете да ходите по един час до работа, сме я овапцали съвсем.

# 383
  • София
Не е само това. По какъв начин е вписана едната сделка за да стане другата веднага? Агенцията по вписванията работеше с 10-на дена закъснение, така че всичко смърди яко навсякъде....

# 384
  • София
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/03/21/ … etaji_na_vlastta/
Сделката на Рашидов описва какво имах предвид по-горе - цената му била за апартамент на чертеж(на зелено), а изповядва три седмици преди Акт 16.
Интересно Менда Стоянова и Венцислав Горанов какво мислят по въпроса за тази общоизвестна практика.

Последна редакция: пн, 25 мар 2019, 09:07 от Oceans

# 385
Може да се вписва сделка след сделка, няма проблем. Не сте длъжни от всичко да разбирате.

# 386
  • София
Я раздуй как за 1 ден ще станат 2 покупко-продажби. Наистина не знам. Как се вади данъчна оценка на новия собственик, как се вади скица, как се вади удостоверение за тежести без да е вписан?

# 387
Не се вадят нови, старите скици/схеми индивидуализират имота, старата данъчна доказва размера на оценката и че за имота няма задължения. Тежестите не са задължителен документ, кой пък ви каза, че се вадят при всяка продажба.
Това веднага нова сделка с един и същ имот става само последователно, сделка след сделка веднага, в същия ден, не след пет дена. Много рядко се прави с продажби и дарения, но си е напълно законно. Така например се вписват всички ипотеки, които са свързани с покупките с кредит, с документите от продажбата, купувачът не си вади нови. Ключът от бараката (за неюристи) е, че ставаш собственик с нотариалния акт, не с вписването му. Повече лекции - в Нов Български.

# 388
  • София
Мерси за безплатната лекция. Ще проверя познатата нотариуска дали наистина става така все пак, на мен ми изглежда странно. А и единственият вариант е да е прикрита измама щом минава през няколко човека. Не че е незаконно, разбира се...
Нов Български изобщо не трябваше да го споменаваш...

# 389
  • София
Разбира се, че е възможно, когато са последователни сделки и участниците действат в синхрон. В конкретния случай обаче, ЦвЦв се прави на умряла лисица и твърди, че между двете сделки няма връзка.
Другият странен факт за мен е, че утвърдена строителна фирма продава освен собствените си имоти и тези на свои клиенти. Това е някаква нова услуга явно. hahaha

Общи условия

Активация на акаунт