Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 35

• 44 815
  • 811
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Струва ми се, че последните излезли случаи са за да оправдаем действията на ЦЦ.
Какво общо има покупката от 2013г на Панова със сегашния скандал? Във властта ли е била тогава или нейният съпруг е търгувал с влияние?
Изповядване на данъчна оценка е национален спорт, но няма отношение със ситуацията в момента.

# 421
Щом всички го правят - няма проблем Grinning Шибaнa държава ...

# 422
  • София
Не мисля, че всички го правят.
Поправете ме, ако греша, обаче като се купува с ипотечен кредит и банката финансира например 70 % от покупката, не трябва ли продажната цена да е точна, за да се види, че купувачът има 30 % собствено участие, а банката доплаща разликата срещу ипотека?

# 423
Поправете ме, ако греша, обаче като се купува с ипотечен кредит и банката финансира например 70 % от покупката, не трябва ли продажната цена да е точна, за да се види, че купувачът има 30 % собствено участие, а банката доплаща разликата срещу ипотека?

Трябва. Имот, купен с кредит се изповядва на реалната цена по искане на банката.
И не всички го правят. Много хора изповядват на реална стойност, защото са честни и принципни. Но масово в БГ ги мислят за глупави.

# 424
Не мисля, че новите случаи целят оневиняване на ЦЦ. По-скоро тъкмо обратното - засилва се внушението за това какви далавераджии и келепирджии са ни политиците. Ама то аз винаги съм казвала, че няма начин да не е така - зарязват собствен бизнес за заплати по 2000 лева Twisted Evil Явно не е заради заплатата, не вярвам да е и от идеализъм, остава да е заради далаверата да си във властта.

# 425
  • София
Зарязват, ама друг път!
Точно Цветанов никога не е имал бизнес. Щото ако имаше, щеше да може да докаже средства за ония прословути 6 апартамента, за които го разследваха. А той нищо не доказа! Маза, лъга, дрънка глупости! По службичките и по далаверките е той.

# 426
Той да. И не само.

# 427
Артекс сами предлагаха на времето да се плаща час от сумата кеш, за да се плати само половината ддс - говоря за ул. Киприян. Знам 3-4 случая. Сега мисля, че са спрели с тази практика.
Не са Wink

# 428
А НАП къде е? Глобява за билетчета за народни танци в това време

# 429
  • София
Като правиха данъчна ревизия на мъжа ми НАП дори искаха километраж на колата и среден разход на гориво и прибавиха резултата към разходите на мъжа ми. Дотам разкостват обикновения човек. Двама политика познавам, и двамата нямат един ден трудов стаж, жените им не работят, официалните им доходи са под нашите, а елате да видите какво се нарича стандарт на живот....

# 430
  • В най - голямото село
НАП къде е ... на опашка за апартаменти и те:)
https://www.24chasa.bg/novini/article/7365095 И защо това за Панови да не е истина. И Левон се е облажил, https://www.actualno.com/business/novo-ime-v-skandala-s-apartame … -news_731447.html

# 431

Трябва. Имот, купен с кредит се изповядва на реалната цена по искане на банката.
И не всички го правят. Много хора изповядват на реална стойност, защото са честни и принципни. Но масово в БГ ги мислят за глупави.

Обаче за имоти на зелено банката пари не отпуска, в общия случай. А НС са в голямата си част на зелено, там инвеститорите въртят врътки и дори отсвирват клиенти, които не са съгласни с врътките им

# 432
И защо това за Панови да не е истина. И Левон се е облажил
Дори да е истина, жена му не е на държавна длъжност (доколкото съм чела). Хампарцумян също. Т.е. не става дума за корупция, тъй като там трябва да има длъжностно лице - орган на власт.  Панов не знам какъв е бил 2013 г., но не е бил председател на ВКС със сигурност.
За обикновените граждани подобни покупки на данъчни оценки си остават простими, именно защото си е масова практика.
В частния сектор си има правила за комплайънс, които всяко предприятие си следи. В случая на Хампарцумян банката трябва да види, дали не е ощетена от клаузите на кредита за Артекс.

# 433
Ами първо, че Панов тогава не е бил във властта, това е било 2013-та година, когато и цените още бяха на най-ниските си нива от кризата!
Второ аматьорство е да се гледат и пазарните цени на база офертните цени в сайотве като imot.bg, съжалявам, но си е самата истинам вижда се в статията.
Трето и може би най-важното е, че кръгът около медията Капитал винаги защитава Лозан Панов, докато останалите медии едва ли не го изкарват най-големия престъпник. А тези разкрития за апартаментгейт в голяма степен се дължат и на Биволъ, която медийна група е доста близка с тази на кръгът Капитал и доста често се цитират една друга.Т.е. нещо като ответен удар по "вражеската" медия.
Всички тези факти ме карат да навържа 2 и 2 и да смятам, че това вече си е чиста проба пропаганда с цел да се размие случая около Цвъки. Wink

# 434
Данъчната оценка нали я издават данъчните? Какво е незаконното при продажба на данъчна оценка? Държавната институция щом я е оценила на толкова, всичко е точно.

Общи условия

Активация на акаунт