Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 35

• 44 765
  • 811
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Купувачи ще продължат да имат, ако има интерес към обектите им.
Най-вероятно случаят ще допринесе за изсветляване на приходите в целия бранш и спирането на някои порочни практики.
Продължавам да твърдя, че ваденето на стари сделки отпреди години за да се покаже,че "всички го правят" е опит да се отклони вниманието от съществения проблем - търговията с влияние.
Четейки темата, разбирам, че тази акция определено има успех.   Cry
Vrabcho_ , изцяло подкрепям написаното от теб.

# 451
Скандалът е толкова голям, че каквото и да пуснат в публичното пространство, няма да се отклони вниманието от реакцията и последиците за  Цветанов. Обаче си мисля, че каквото и да го правят оттук нататък, петното за партията му ще си стои, както и той в златния си енергиен апартамент с личен асаньор в хола.

# 452
  • Варна

По наглия отговор не си ли личи? JoyJoyJoy

# 453
Не бе, един компютърджия от РВД-то съм.
Сега де що има заместник-министър или нещо такова, всички си викат:Пу, пу, добре, че не купих от Артекс.

# 454
  • София
Скандалът е толкова голям, че каквото и да пуснат в публичното пространство, няма да се отклони вниманието от реакцията и последиците за  Цветанов. Обаче си мисля, че каквото и да го правят оттук нататък, петното за партията му ще си стои, както и той в златния си енергиен апартамент с личен асаньор в хола.
Оптимист си, но ще се радвам, ако си права.
Народът е късопаметен. Всичко ще се забрави, както неведнъж досега.

# 455
  • София
Не бе, един компютърджия от РВД-то съм.
Сега де що има заместник-министър или нещо такова, всички си викат:Пу, пу, добре, че не купих от Артекс.
А, ти си онзи с апартаментите на "Елемаг", двата накуп купени.😆 Странно, онзи младеж от РВД-то със странната сделка никой не го разчепква.

# 456
Ми той бушонче. А част от хрантутниците са доволни: Пу, пу, добре, че го купих на баджанака.
А на Цветанов трудно ще му се размине ей така.

# 457
Не мисля, че всички го правят.
Поправете ме, ако греша, обаче като се купува с ипотечен кредит и банката финансира например 70 % от покупката, не трябва ли продажната цена да е точна, за да се види, че купувачът има 30 % собствено участие, а банката доплаща разликата срещу ипотека?

Трябва. Имот, купен с кредит се изповядва на реалната цена по искане на банката.
И не всички го правят. Много хора изповядват на реална стойност, защото са честни и принципни. Но масово в БГ ги мислят за глупави.

Обаче за имоти на зелено банката пари не отпуска, в общия случай. А НС са в голямата си част на зелено, там инвеститорите въртят врътки и дори отсвирват клиенти, които не са съгласни с врътките им

Така е, имотите на зелено са само за такива готови да платят в кеш. По тази причина повечето строители разрешават 50% да се плащат с банков превод а другите 50% се плащат в брой. И понеже плащане над 10х е незаконно документите се оформят на половината на реално платената цена. Имотът изглежда че е продаден под пазарната цена, но това е само по документи. Ако искаш документите да са ти на реалната цена тогава ти го ускъпяват с данъците и таксите. Така че си избираш, рисковете са за твоя сметка. Освен това различни са таксите и данъците при прехвърляне на право на строеж, или на апартамент на груб строеж и на завършен такъв с акт 16.

# 458
Данъците на всяка сделка са едни и същи, данъчните оценки на различните етапи са различни. Оттук и разходите са различни, ако ползваш ДО за ориентир на колко най-ниско да минеш сделката.

Въобще не е вярно, че всички сделки с кредит са на истинската или близка до нея цена в акта. Само частните. Когато продават строители, е съвсем друг филм, защото тях не ги е страх да не ги излъже купувача.

# 459
Данъците на всяка сделка са едни и същи, данъчните оценки на различните етапи са различни. Оттук и разходите са различни, ако ползваш ДО за ориентир на колко най-ниско да минеш сделката.

Въобще не е вярно, че всички сделки с кредит са на истинската или близка до нея цена в акта. Само частните. Когато продават строители, е съвсем друг филм, защото тях не ги е страх да не ги излъже купувача.

На пример учредяването на правото на строеж преди акт 14 е освободена от ДДС сделка , така че малко са различни нещата в различните етапи на строителството и това всъщност имах в предвид.изобщо не твърдя че всички сделки с кредит са на реалната им цена защото нямам опит с придобиване на имоти с кредит, по ясни са ми тези платени със собствени средства.

# 460
Не мисля, че всички го правят.
Поправете ме, ако греша, обаче като се купува с ипотечен кредит и банката финансира например 70 % от покупката, не трябва ли продажната цена да е точна, за да се види, че купувачът има 30 % собствено участие, а банката доплаща разликата срещу ипотека?

Трябва. Имот, купен с кредит се изповядва на реалната цена по искане на банката.
И не всички го правят. Много хора изповядват на реална стойност, защото са честни и принципни. Но масово в БГ ги мислят за глупави.

Здравейте,

"да бе да, ама не" Sad
Банката се навива да се изповяда на по-малко, а останалото се кръщава "разходи за ремонтни дейности". Айде някой смелчага да каже, че не е така - точно на мен. Т.е. ако искате да изповядате на реална стойност, но "Условието" на продавача, за да ви продаде имота е да е на по-ниска стойност или довиждане (за да спести данък) - за банката не е проблем. Т.е. не се надявайте на репликата: "със заем съм и не може - банката няма да се навие". Този сектор е толкова сив, че чак да се закашляш. Ако изсветлее ще построият хиляда километра магистрали. И да- може и да не ме сметнете за луд, но мисля, че повечето замесени в скандала (без ЦЦ male) са платили релна цена на Артекс. Просто "доплащането" е предполагам с подобие на Запис на заповед. Ако в мръсната игра ще почнат да изкарват данъчните декларации на брокерите тряба да стартирам DMS broker.
P.S. Шапки долу за честните и принципните!

# 461
  • софия
Ама тия от Артекс бая данъци са спестили.После нямало лекари за родилното в Ямбол и ще го закриват.Голям ръст на имотите го чака Ямбол без родилно отделение.

# 462
  • София
Все пак са дали някакви пари ,едно време на БКП ги раздаваха безплатно

# 463
  • София, Bulgaria
Мисля,  достатъчно внимание отделихме Артексгейт, що е скандал винаги е интересно да го разнищваме. Ама все пак да ви споделя какво се случва на пазара на недвижими имоти. Новото е, че купувачите се активизират отново, стари подновяват търсенено си, явно решили, че не искат да чакат повече, каквото там си чакат. Нови, ентусиазирано и с бодра крачка излизат на пазара. Продавачи също не липсват, бих казала, че са 50/50. Старите купувачите са  с непроменен бюджет, новите с разумен и без изхвърляния. Продавачите са извадили по-малката кошница с очаквания и са по-близо до купувачите. Предвиждам баланс поне до края на годината. Най-добри сделки правят хората, които са гъвкави и умеят да комбинират желани параметри. Добър имот се продава по-скъпо от останалите в района, но това не е нещо ново, както не е ново,че за него има повече от един желаещ да го закупи и естествено го купува само един...др. го "изпускат"...Те това е...с една дума активен балансиран пазар.

# 464
  • В най - голямото село
Зам. Мин. на енергертиката  сутринта по Нова ТВ, „купувам 2ри апартанент от тях, апартамента има недостатъци, много близо е до Цариградско шосе, Юг почти не се вижда...“ затова получавам отстъпка „ Ужас за какви  ни мислят.

Общи условия

Активация на акаунт