Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 35

• 44 795
  • 811
  •   1
Отговори
# 465
А какво лошо има в това да си кум на някого? Какъв е проблемът близки до теб хора да продадат нещо на преференциална цена, реално може би без печалба? Аз не виждам това как я прави част от скандала.

# 466
Зам. Мин. на енергертиката  сутринта по Нова ТВ, „купувам 2ри апартанент от тях, апартамента има недостатъци, много близо е до Цариградско шосе, Юг почти не се вижда...“ затова получавам отстъпка „ Ужас за какви  ни мислят.

Горкия човек, ми да е близо до децата. За 700 евро на квадрат го е купил и се учудва как има цени по 2000 евро на квадрат в София. Явно на нас ни пробутват само високите цени. Или масово се лъже за цените...

# 467
  • София
А какво лошо има в това да си кум на някого? Какъв е проблемът близки до теб хора да продадат нещо на преференциална цена, реално може би без печалба? Аз не виждам това как я прави част от скандала.

Цитирам те само защото ще постна нещо във връзка с опитите да се въвлече и Лозан Панов в скандала.

Постът е на Симеон Вацов от ФБ. Цитирам го без никакви корекции, така както го прочетох споделен от моя приятелка.

----------------------------------------------------------
ОМЕРЗЕН СЪМ! Утре навършвам 66 и мислех, че никога повече няма да се впечатлявам от целенасочените лъжи на младите си колеги от СМИ и сайтовете. Уви! Четвърт век /до 1995 г./ работих в три седмичника, един ежедневник, сценарист съм на пет публицистични филма, излъчвани многократно по БНТ; носител съм на една журналистическа и десетина литературни награди от АНОНИМНИ конкурси...; от 1990 до 1993 г. издавах и собствен вестник. Имам право на мнение, мисля. Ето го.
25 март, 21,54 ч. "Труд" цитира "Правен свят": Фирмата на жената на Лозан Панов купила от Артекс четиристаен апартамент и два гаража на цена от 225 евро на квадрат!
26 март, 6,49 ч., Канал 3: Председателят на Върховния касационен съд се оказа с рекордно евтино луксозно жилище - по 225 евро на кв.м.
26 март, 11,44 ч., Канал 3: Нов скандал! Лозан Панов рекордьор с евтин апартамент от "Артекс"! Имотът в "Изгрев" е един от многото, които Елисавета и Лозан Панови притежават, като се оказа, че не е единственият, който те купуват на силно занижени цени!

Няма да цитирам полуграмотните изводи от материалите, само ще подчертая - това е изключителен образец за ФАЛШИВА НОВИНА!
Отвратително!
Каква е истината?
Фирмата "Ганева 2000" ЕООД е собственик на част от парцела в "Изгрев" на който "Артекс" строи. И е ОБЕЗЩЕТЕНА с апартамент и два гаража. Затова цената е по данъчна оценка, защото няма плащане, няма размяна на пари срещу собственост. Така е по закон. Нотариалният акт е от 10 април 2013 година.
Лозан Панов и Елисавета Ганева са семейство от 2015 година!
Този случай няма нищо общо със скандала с жилищата на Цветанов, Цачева и другите, но снимката на Лозан Панов е до тяхните.
Отвратително!
И да не забравите утре да ме поздравите за рождения ми ден!
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Толкоз по въпроса!

# 468
  • В планината / На морето
ГАРСОНИЕРА ЛУКС ДРАЗНИ КУПУВАЧИ И НАЕМАТЕЛИ

Що е то гарсониера и с какво се различава от двустайния апартамент?
Или повече прилича на едностаен?
Впрочем, каква е разликата между едностаен и боксониера, ето още един неясен въпрос.
Тези въпроси мътят водата в групите за имоти във фейсбук и внасят откровено неразбиране сред купувачите.

https://www.bezbroker.com/imoti/article/open/10/ГАРСОНИЕРА-ЛУКС-ДРАЗНИ-КУПУВАЧИ-И-НАЕМАТЕЛИ.html

# 469
Зам. Мин. на енергертиката  сутринта по Нова ТВ, „купувам 2ри апартанент от тях, апартамента има недостатъци, много близо е до Цариградско шосе, Юг почти не се вижда...“ затова получавам отстъпка „
Толкоз гаден апартамент! Той направо услуга им направил, че го е взел. Трябва те да му платят.Joy

# 470
  • София, Bulgaria
ГАРСОНИЕРА ЛУКС ДРАЗНИ КУПУВАЧИ И НАЕМАТЕЛИ

Що е то гарсониера и с какво се различава от двустайния апартамент?
Или повече прилича на едностаен?
Впрочем, каква е разликата между едностаен и боксониера, ето още един неясен въпрос.
Тези въпроси мътят водата в групите за имоти във фейсбук и внасят откровено неразбиране сред купувачите.

https://www.bezbroker.com/imoti/article/open/10/ГАРСОНИЕРА-ЛУКС-ДРАЗНИ-КУПУВАЧИ-И-НАЕМАТЕЛИ.html
Аз съм продавала такава преди години, в НА беше написано...гарсониера...и някакво допълнение,  ама няма да е било лукс.. може би разшерена. Беше 49 кв.м в ЕПК.

# 471
Зам. Мин. на енергертиката  сутринта по Нова ТВ, „купувам 2ри апартанент от тях, апартамента има недостатъци, много близо е до Цариградско шосе, Юг почти не се вижда...“ затова получавам отстъпка „
Толкоз гаден апартамент! Той направо услуга им направил, че го е взел. Трябва те да му платят.Joy
Този така насади Артекс по ТВ-то, направо оплю сделката, да ти е жал, че е купил там и се е минал. Как ли се чувстват обикновените хора, взели там на 2500 е квадрата като ги четат тези работи, щото за тях отстъпка няма по незнайни причини.

# 472
Как ли се чувстват обикновените хора, взели там на 2500 е квадрата .
Хората даващи по 2500 евра на квадрат за имот в София , съвсем не са обикновенни !!! Извинявам се ,ама да съжаляваме българската , руската , албанската и т.н. мафии , вече ми идва в повече . Направо да открием една дарителска сметка , че изнемогват финансово горките . То с наркотици ,кондрабанда , крадене на еврофондове , какво ще изкараш ? Трябва да я карат на хляб и вода , даже и за кисело мляко пари нямат .
 Пускам една сълза от съжаление към тия бедняци .

# 473
Аз съм забелязала, че повечето съфорумки купуват на тия цени и места, сега обиди половината форум Joy

# 474
И аз си мисля, че няма "обикновени" хора, даващи по 2500 евро / квадрат за апартамент...

# 475
И аз си мисля, че няма "обикновени" хора, даващи по 2500 евро / квадрат за апартамент...
Зависи какво разбираш под обикновени. Има хора с високи доходи, изкарани съвсем честно и почтено.

# 476
  • София

Цитирам те само защото ще постна нещо във връзка с опитите да се въвлече и Лозан Панов в скандала.

Постът е на Симеон Вацов от ФБ. Цитирам го без никакви корекции, така както го прочетох споделен от моя приятелка.

----------------------------------------------------------
ОМЕРЗЕН СЪМ! Утре навършвам 66 и мислех, че никога повече няма да се впечатлявам от целенасочените лъжи на младите си колеги от СМИ и сайтовете. Уви! Четвърт век /до 1995 г./ работих в три седмичника, един ежедневник, сценарист съм на пет публицистични филма, излъчвани многократно по БНТ; носител съм на една журналистическа и десетина литературни награди от АНОНИМНИ конкурси...; от 1990 до 1993 г. издавах и собствен вестник. Имам право на мнение, мисля. Ето го.
25 март, 21,54 ч. "Труд" цитира "Правен свят": Фирмата на жената на Лозан Панов купила от Артекс четиристаен апартамент и два гаража на цена от 225 евро на квадрат!
26 март, 6,49 ч., Канал 3: Председателят на Върховния касационен съд се оказа с рекордно евтино луксозно жилище - по 225 евро на кв.м.
26 март, 11,44 ч., Канал 3: Нов скандал! Лозан Панов рекордьор с евтин апартамент от "Артекс"! Имотът в "Изгрев" е един от многото, които Елисавета и Лозан Панови притежават, като се оказа, че не е единственият, който те купуват на силно занижени цени!

Няма да цитирам полуграмотните изводи от материалите, само ще подчертая - това е изключителен образец за ФАЛШИВА НОВИНА!
Отвратително!
Каква е истината?
Фирмата "Ганева 2000" ЕООД е собственик на част от парцела в "Изгрев" на който "Артекс" строи. И е ОБЕЗЩЕТЕНА с апартамент и два гаража. Затова цената е по данъчна оценка, защото няма плащане, няма размяна на пари срещу собственост. Така е по закон. Нотариалният акт е от 10 април 2013 година.
Лозан Панов и Елисавета Ганева са семейство от 2015 година!
Този случай няма нищо общо със скандала с жилищата на Цветанов, Цачева и другите, но снимката на Лозан Панов е до тяхните.
Отвратително!
И да не забравите утре да ме поздравите за рождения ми ден!
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Толкоз по въпроса!

Това са пълни, ама пълни лъжи. Когато си собственик на парцел и взимаш обезщетение се прави Суперфиция - нотариален акт за отстъпване правото на строеж, срещу построяване на сграда и запазване на правото на строеж на определени обекти в нея. След излизането на АКТ 16 тази Суперфиция е документа за собственост на имота. А в този случай е вписан вече готов апартант. И е вписан на ниски цени именно за да се спестят данъци. Няма лошо, всеки си избира, ама нека не се правят на света вода и да залъгват по толкова долен начин. Лошото е, че журналистите нямат елементарна юридическа подготовка и не знаят какво да ги питат...

# 477
Скрит текст:
Зависи какво разбираш под обикновени. Има хора с високи доходи, изкарани съвсем честно и почтено.
Така ли и кои по-точно са тея хора с честни високи доходи? Защото аз не си представям някой на работа със заплата да може да си позволи да дава по над 2500 евро / квадрат. Виж, ако говориш за някакви фигури с наследство, е друг въпрос, ама за мен това не влиза в графа "високи доходи, изкарани съвсем честно и  почтено".

# 478
  • София
Каквито и доходи да имаш, еле пък честно изкарани пари, ще трябва да имаш грам мозък значи и да прецениш че тази цена е абсурдна за България в кой да е квартал. Ill
Едва ли нормален човек ще даде тези пари
Това са или крадени пари, или от далавери, или от точени еврофондове, или от властта по 2ри начин, хайде най-най- много да е някой с голямо наследство или мега бизнес. Като мега бизнесмените в Б-я пак за обвъзрани с властта, уредени обществени поръчки или подобни далавери.... инак бизнеса им трудно ще оцелее . Пък ако си стратег в бизнеса си, няма да инвестираш безумни пари в апартамент, а пак ще ги завъртиш в оборота си и пак няма да купиш туй нещо Confused

# 479
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/krasimir-parvanov-pokaza-kupenoto … -zhilishte-snimki

Аз не познавам (вече) Изгрев, вероятно има доста съфорумци, които ще се ориентират по сградите на снимките, но пък тази висока планина, която се вижда на снимките, не е Стара планина. Което значи, че поне холотрапезарокухнята не е на север!
И едни пукнатини по стените ми се стори, че видях Cold Sweat

Общи условия

Активация на акаунт