Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 35

• 44 662
  • 811
  •   1
Отговори
# 600

Какво стана сега - не е лошо НС, бюджета ти е лош.

Абсолютно точно - НС си е добро, просто твоят бюдбжет не е адекватен на доброто НС. Нищо лошо или срамно няма в това. Но да казваш, че НС е лошо по принцип, понеже не ти е по джоба, си е точно "гроздето е кисело".

# 601
Не съм казала това, казах, че аз съм видяла лошо НС. Някой чете ли изобщо? Спрете се, хора.
Наистина ли се дразните толкова на различно от вашето мнение в тема във форум? Леле.

# 602
  • София
 Има и още нещо според мен, кофти НС по-трудно се продава и го предлагат на всеки, барем някой се върже, затова повече хора ги виждат и коментират тези безумия. Ако просто намалят по-сериозно цената и си кажат честно за тези и тези недостатъци сигурно ще е по-лесно, но пък им се ще да ги продават на почти същата цена като читавите, нали е НС все пак. А тръгнеш ли да гледаш старо си наясно, че можеш да попаднеш на коптор, така че това не е кой знае каква изненада.

Последна редакция: пт, 29 мар 2019, 13:09 от miramar

# 603
  • София
Не съм права, как ще съм, моля ти се. Mask

Дали си права си преценяваш според себе си . Само имаме предвид, че каквото и да избере човек ще има все някакви компромиси. Дали бюджет, дали тип строителство и т.н.
Имам и ЕПК жилище и НС с паркомясто в хубав квартал ( но на двойна цена на ЕПК-то)  и всяко си има предимства и недостатъци Ill Нито съм богаташ , нито нищо, просто сме купували 2013 ста г. на ниските цени, сега и аз няма да мога да купя нормално НС и ще търся компромиси, примерно....
Нашето НС е с горе - долу нормални размери за 2 ма с две деца... -85 кв без да включвам терасите, само вътре..
Правилни стаи , не са скосени, Thinking  с хубава локация, която търсехме...

# 604
И за парите, които имах гледах все лоши неща.
И аз точно това написах, нали?  И уточних, че не само НС от класа на ЦЦ е достатъчно добро.
Мен пък ме дразнят тези мантри, пускани за стотен път - всичкото НС е със стаи кутийки, с криви помещения и с 50% общи части Twisted Evil Ми не е така.
Изолация или не, северът си е север. Даже да не ти е студено заради изолацията, влияе на психиката.
Обаче северна спалня не е проблем според мен, даже е предимство да не ти свети вътре слънце и да не става светло от ранна утрин. И лятото е прохладно. Но северна дневна си е гадно.
Също като мантрата за СС с ужасни общи части Simple Smile А общите части на СС са въпрос на съседи и разбирателство. И НС с хубави характеристики ще е с около 20-30% по-скъо от СС на същото място.
А твоето (по твоето описание) за мен е доста далеч от добро НС, ама ти си го харесваш.
За севера съм съгласна.

Не съм казала това, казах, че аз съм видяла лошо НС. Някой чете ли изобщо? Спрете се, хора.
Наистина ли се дразните толкова на различно от вашето мнение в тема във форум? Леле.
ЧС е взела НС по своите критерии и си го харесва. За мен първи над гаражи (което е горе долу-равно на висок партер/висок първи в СС със сутерени - при него плочата на ап. започва на около 1,5-1,7 метра над земята) плюс дълга и тясна холо-кухня с бокс в тъмната част трудно могат да се нарекат добро жилище, ама тя е убедена в обратното. Не вярвам и на теб да ти хареса, но вкусове всякакви.

Последна редакция: пт, 29 мар 2019, 13:14 от Анонимен

# 605

Да, ама не Wink Каза точно това:

И все пак го предпочитам пред новото (изключвам супер лукс имоти като на ЦЦ, които не са ми по джоба на пазарни цени). Т.е. не ти е по джоба само класа НС като на ЦЦ, а долните класове са ти в бюджета.
Като купувахме имот през 2013-та се нагледах на прехвалено ново и нищо не ми хареса. Т.е. гледали сте прехвалени, значи не изостанали имоти. При това си се "нагледала", което предполага много огледи, а не един-два, и те всички са били скапани.Миниатюрни спални и кухньохолове. Северни изложения, ниски тавани, надута квадратура с огромни общи части или недомислени тераси, които не са ми нужни.
Различните геометрични форми на помещенията и скосяванията въобще и не ми се коментират.

И понеже мога да чета, с червено съм коментирала какво се разбира от написаното от теб, когато се чете.

# 606
Скрит текст:

Дали си права си преценяваш според себе си . Само имаме предвид, че каквото и да избере човек ще има все някакви компромиси. Дали бюджет, дали тип строителство и т.н.
Имам и ЕПК жилище и НС с паркомясто в хубав квартал ( но на двойна цена на ЕПК-то)  и всяко си има предимства и недостатъци Ill Нито съм богаташ , нито нищо, просто сме купували 2013 ста г. на ниските цени, сега и аз няма да мога да купя нормално НС и ще търся компромиси, примерно....
Нашето НС е с горе - долу нормални размери за 2 ма с две деца... -85 кв без да включвам терасите, само вътре..
Правилни стаи , не са скосени, Thinking  с хубава локация, която търсехме...
Но е партер. Не че нещо, вие явно си го харесвате, за мен не е приемливо. За мен етаж, изложение, разпределение на стаите, много светлина и големи прозорци са най-важните неща след локацията, защото тях с каквито и да било пари не можеш да ги оправиш, докато общите части с пари можеш да оправиш, ако искаш. 

# 607
  • Варна
Vrabco, напълно е ясно ,че си коментирала само какво си гледала и благодаря за споделеното.
Обобщенията са от други и не заслужават вниманието, което им отделяш. Там целта е друга.

Има и още нещо според мен, кофти НС по-трудно се продава и го предлагат на всеки, барем някой се върже, затова повече хора ги виждат и коментират тези безумия. Ако просто намалят по-сериозно цената и си кажат честно за тези и тези недостатъци сигурно ще е по-лесно, но пък им се ще да ги продават на почти същата цена като читавите, нали е НС все пак.

В това има много логика Hands Plus1
Търсят се балъци : )))

Преди години моя позната с хубав просторен апартамен на централно място искаше бързо да го продаде и го пусна на малко по-ниска цена. И се оплакваше ,че никой не се обаждал - предполагаше ,че хората си мислят ,че нещо не е наред с имота  : )))) Ядоса се и го пусна на по-висока цена от тези за района. Изтрепаха се да й се обаждат и го продаде бързо. И тогава много се смяхме на хората и с каква логика са.

Има и още нещо - колкото по-малко апартаменти се продават , толкова цената ще се вдига. Защо ли? Защото има разходи за покриване и трябва да влизат някакви пари. Т.е. ако искаш да изкараш 100 лева - като не намериш 10 човека да дадат по 10 лева, ще искаш да оскубеш 1 със 100.

Ограничете се да коментирате пазара ,  какво се случва там, а не вкусовете и мнението на хората.
Пак почнахте да залитате и се включи групата на тролчо Trollface

# 608
Може ли да отклоня малко темата от политиката с един въпрос. Какво мислите за закупуване на жилище на много висок етаж, предимства, недостатъци?
 Търсим да закупим жилище в момента и почти всичко, което попада в полезрението ни и ни устройва като местоположение и цена е към 14 - 16 етаж, даже нагоре. По принип предпочитаме етаж над 5-ти, сега сме на 7-ми, но като ходихме по огледи направо свят ни се завива от височината. Предполагам с това се свиква с времето, но искам да обмислим добре нещата от всички страни и затова моля за мнения.

Не Ви препоръчвам на висок етаж от личен опит, над 15 години точно в "Изток" живях на 16 етаж. Прекрасна гледка, топло жилище и до тук - шум от двата булеварда постоянно се чува, а блока е по средата на квартала. Съседи, тропане, ремонти, 2 преживяни земетресения, което е много неприятно като усещане, развалят ли се и двата асансьора, а се случваше - катерене пеша с багажа, докато го оправят, беше като "орел, рак и щука" и много други все минуси - въпреки, че блока го правиха за "специални" човечета, като за тази работа отчуждиха и бутнаха общо 7 къщи и така премахнаха от картата на квартала цяла уличка и всички ни набутаха в тази отвратителна казарма-блок, въпреки, че всички се бориха да ни разрешат поне да се направи кооперация, като са рекли да махат къщите, но не ни дадоха, в т.нар. "дипломатически квартал" по времето на соц-а се търсеше много да се живее. Блока го построиха точно на мястото на родната ни къща, и след години като се омъжих, с радост се разкарах оттам и махнах и жилището в този ужасен блок на неприятния за мен висок етаж.
Живеем сега самостоятелно в къща и кошмара "блок", добре че отиде в миналото, въпреки, че имаме и жилище в блок наследствено.
"Изток" го презастроиха, не се поддържа както беше преди 30 години, дупки по улиците, оправиха основно около реката - парка, който направиха и остана по-хубаво само плътно до парка, но и там има много занемарени места, боклуци масово...., колкото пъти ми се наложи да отида в "Изток", толкова повече се радвам, че имах щастието да се махна оттам, от новите блокове са най-добре поддържани имотите от парцела, който беше на Царя ни и който си го взе и веднага го даде за застрояване, както и някои от блоковете на "Артекс" и тук-там някой друг, спокойно е около старите малки блокчета, с зеленина помежду им и детски площадки, които доста обаче са неподдържани... Около автогарата, на мястото на "Спортпром", където построиха затворения комплекс, се поддържа комплекса, но не и новите сгради около него, както и около бившия пазар, имаше там и градинка, която я премахнаха за да се построи високата нова сграда и до нея още една, които.... вече се и рушат...
В "Изток" останалите тук-там еднофамилни къщи е най-ценното, което остана хубаво.

Последна редакция: пт, 29 мар 2019, 13:34 от хадзапи

# 609
Скрит текст:

Скрит текст:
Имам и ЕПК жилище и НС с паркомясто в хубав квартал ( но на двойна цена на ЕПК-то)  и всяко си има предимства и недостатъци Ill Нито съм богаташ , нито нищо, просто сме купували 2013 ста г. на ниските цени, сега и аз няма да мога да купя нормално НС и ще търся компромиси, примерно....
Но е партер. Не че нещо, вие явно си го харесвате, за мен не е приемливо. За мен етаж, изложение, разпределение на стаите, много светлина и големи прозорци са най-важните неща след локацията, защото тях с каквито и да било пари не можеш да ги оправиш, докато общите части с пари можеш да оправиш, ако искаш. 
Позволи ми да оборя това твърдение. По тази логика и местоположението можеш с много пари да си оправиш. Да налееш пари в улици, тротоари, да изкупиш съседните парцели, за да не ги застроят. Да си вземеш частен шофьор вместо за градски транспорт да се мъчиш. Какво излиза в крайна сметка? Само сумата ще е различна, иначе логиката е еднаква.

# 610
ЧС е взела НС по своите критерии и си го харесва. За мен първи над гаражи (което е горе долу равно на висок партер в СС със сутерени)плюс дълга ти тясна кухня с бокс в тъмната част трудно могат да се нарекат добро жилище, ама тя е убедена в обратното. Не вярвам и на теб да ти хареса, но вкусове всякакви.

Боже, боже, ти пак започна. Сърбежът явно не те пуска Mr. Green

Първо, не съм казвала, че по принцип не харесвам висок етаж, изнесох се от такъв с гледка към Витоша без да съм принудена (той си стои заключен). Но новия си апартамент купих по концепцията "жилище за старини", а такова жилище предполага някои особености, три от които са нисък етаж, максимално компактен вътрешен апартамент, и минимално достатъчна площ.   Заради първото си взех над гаражи, което е много далеч от висок партер Grinning Плочата е на 3 метра над кота нула. Заради второто си взехме апартамент само с една външна стена, респективно само един прозорец. Няма как при само една външна стена и при минимално достатъчна площ прозорците да са на дългата стена. За да са на дългата стена трябват десет квадрата отгоре на кухньохола, но това не ми е в концепцията за минимално достатъчна полощ.
Що се отнася до дългия и тесен кухньохол, съотношението между дължина и ширина е 2,5. Не е чак коридор. И остъклените ми стени са с обща дължина 350 см, което при височина на прозорците 175 см прави светъл отвор от 6,125 квадратни метра. Даже малко повече, защото има и балконска врата, та са някъде 6,5 квадрата. Вервай ми, това не е тъмен коридор.

Последно - жилището е за старини, а аз още се крепя. Тоест, можех да заключа това и да си живея в другото, което по всичките ти критерии е много по-хубаво. Да, ама не. Или моето сегашно не е тъмна дупка, каквато ти се привижда на теб, или аз съм мазохистка, но заключихме старото и живеем в новото.

Съжалявам, че пак ти се вързах, ама някои детайли показвам сефте, та затова.

Последна редакция: пт, 29 мар 2019, 13:34 от Черна станция

# 611
Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:
Позволи ми да оборя това твърдение. По тази логика и местоположението можеш с много пари да си оправиш. Да налееш пари в улици, тротоари, да изкупиш съседните парцели, за да не ги застроят. Да си вземеш частен шофьор вместо за градски транспорт да се мъчиш. Какво излиза в крайна сметка? Само сумата ще е различна, иначе логиката е еднаква.
Логиката може да е еднаква, но размерът има значение Wink сумата, де  Grinning И ако ремонт на общи части на малък вход е около 5-6 К лева (скорошно инфо в единия от нашите имоти), то това, което ти пишеш, е доста повече. Но  пък познавам живеещи в нов квартал, които си асфалтираха отсечка около 500 м за своя сметка.
А локацията е и ГТ, и училища, и ДГ, и магазини, и парк,  все неща, които и с много пари няма как да направиш. И с частния шофьор все в същото задръстване ще висиш и все толкова време ще губиш в път. 

ЧС, аз казах, че ти си го харесваш, защо се палиш? Аз говоря за своите критерии, не за твоите. И по тях обясних, че за мен е компромис - за мен няма начин при съотношение 1:2,5 да не е тъмен коридор, а пък за теб какво е, ти си знаеш.  Не искам да споря с теб, а само да кажа на Врабчо, че нещата са много субективни.

Последна редакция: пт, 29 мар 2019, 13:52 от Анонимен

# 612
Малко off topic, но ми е интересно Poppea в какво жилище живее 😊

# 613
Абсолютно точно!
Партер и аз не бих купила, нито първи етаж. Нито последен със скосявания. Дори и НС да е, с лукс общи части.

Vrabco, напълно е ясно ,че си коментирала само какво си гледала и благодаря за споделеното.
Обобщенията са от други и не заслужават вниманието, което им отделяш. Там целта е друга.
Благодаря! Спирам аз по тази тема, че се отнесох яко да се обяснявам без нужда.

Малко off topic, но ми е интересно Poppea в какво жилище живее 😊
Много гаден коментар. На лични нападки ли минаваме?

# 614
  • София
Ние имаме 60 кв двор градина. От всички страни на апартамента е. Двора ни е включен в НА. Затова го купихме,  заради двора, имахме 2 други етажа нагоре в същата сграда. Избрахме двора заради децата, и аз много се чудих тогава но се навих. Сега без двор не бих живяла ( пък и паркомястото си е мега удобство). И това си е широк Център на София, не е село Лозен. Локацията ми е на 2 спирки от офиса, имам ТЕЦ и паркомясто в луксозна сграда. Не казвам че няма компромиси, има, основно цената, купихме от един от най -скъпите строители в София. Но в ЕПК- то си засега няма да се местя ( на 2ри етаж Wink,), хем санираха блока и е добре сега , пък не е далеч от нас и пак ми е удобна локация. Затова и писах горе, че всеки си знае кое му е важно. Аз няма да убеждавам никого.

Последна редакция: пт, 29 мар 2019, 14:59 от Yangdze

Общи условия

Активация на акаунт