Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 35

• 44 662
  • 811
  •   1
Отговори
# 630
  • В планината / На морето
И ЗАКЛЮЧЕНИЕТО Е :
ХУБАВ АПАРТАМЕНТ ЗА СРЕДНА КЛАСА - СС - ПАНЕЛ
ХУБАВ АПАРТАМЕНТ ЗА НАД СРЕДНА КЛАСА - НОВО СТРОИТЕЛСТВО
БЕДНИТЕ - ПОД НАЕМ

# 631
Врабчо, щом харесва панел и СС, да не гледа повече НТ и готово.

# 632
  • София
Хепи , така е , подкрепям. Минуса на наистина хубавото и качествено НС си е цената, отвсякъде, и няма какво да се лъжем. Ако не бяхме купили 2013 ста г., сега на двойна цена няма да купя никога. Сграда НС  с бъгове също няма да купя. Не си струва.
Имам ЕПК апартамент, в блок, който санираха, целия блок , сега е доста приятно в него.
Вероятно струва на 1/2 от цената на жилището НС в което  живея, почти същото разпределение и  почти същите квадрати.
Ако сега купувам с кредит , ще купя ЕПК - то предполагам. Като функционалност същото, без бонуса лукс сграда и т.н., паркомясто и глезотии. Но това съм аз.
Мъжа ми обаче ако го питам, никога няма да живее в панел или СС. Мрази панели, СС и още повече панелни мегакомплекси. Anguished
Отчасти заради него сме в НС. Все пак човек не живее сам. И не мога да си кривя душата и да не видя предимствата. Confused

# 633
И ЗАКЛЮЧЕНИЕТО Е :
ХУБАВ АПАРТАМЕНТ ЗА СРЕДНА КЛАСА - СС - ПАНЕЛ
ХУБАВ АПАРТАМЕНТ ЗА НАД СРЕДНА КЛАСА - НОВО СТРОИТЕЛСТВО
БЕДНИТЕ - ПОД НАЕМ
Докторски паметник, Лозенец, Иван Вазов, Изток, Изгрев, хубавата част от Центъра все още са най-скъпите квартали, пък в тях 80%-90% е СС, така че не е съвсем меродавно заключението.

# 634
Simple Smile Дай Боже всички да можем да си позволим да сбъднем мечтаните си критерии с още по-хубави жилища Simple Smile
Но иначе се надявам да можем да обсъждаме всякакъв вид строителство с достатъчно добър тон и да сме си максимално полезни
Лично аз, като поприключа с образованието на децата след няколко години, се насочвам към покупка на селско шато..почнала съм да следя обяви, страници, хора...хората продават, аз ще купувам, ама като си нямам...
Мен ако ме пита някой, крачето ми няма да стъпи в апартамент, па ако ще 500 квадрата в Изток да е Simple Smile ама...уви

# 635
  • Варна
Ще бъде интересно как и дали историята с Артекс ще повлияе на пазара.
Ето малко да се посмеете : ))))
https://offnews.bg/offtopic/fejsbuk-vze-na-podbiv-arteks-vseki-c … rtame-699846.html

# 636
Ето нагледен пример за средностатистическо НС. Аз лично не виждам как на семейство, дори с едно дете, може да му е комфортно в него.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c155386695726455

# 637
3 стайния е добре, какво не му харесваш.

# 638
На мен също ми харесва, ако беше панелка нямаше да му намирате кусури Grinning

# 639
  • София
Няма тераса май и детската е осакатена с тази чупка
Но ТЕЦ в нова сграда и добра инсталация е супер, признавам . Ужасно топло навсякъде на доста ниска цена и го препоръчвам с две ръце. То от там човек може да спести само. Живяхме на газ, на стар ТЕЦ, на камина , климатици... ами сега е най-добре. Та тази сграда има ТЕЦ, поне така пише и това е добре.

# 640
3 стайния е добре, какво не му харесваш.
Размерът и функционалността на стаите. Не са дадени размери, но си личи, че са малки. Виж ми въпросите по-горе - къде семейството си държи вещите?

# 641
Абе, и тристайният е отврат, но не мисля, че това е нормално НС. Това е НС за хора, които мислят, че в един имот най-важните три неща са локацията, локацията и локацията. Само такива биха се заврели в това, понеже е в Оборище. А е толкова сгъчкано, защото в Оборище просторни места няма, а и земята е скъпа.

# 642
Как ще е добре това, хора?!?
Вижте рисунката, че не е чертеж с размери, но все пак:
1) Всички прозорци са тип "бойници" - тесни, та тесни, не е ясно пред някои от тях дали няма от "красотите" по фасадата.
2) Всички помещения са малки - в спалня 3 едното легло под ъгъл е по-късо от другото с ширината на второто, т.е. с около 90 см. В холокухнята са умишлено дадени повече шкафове по ширина на помещението, отколкото могат да се съберат - изглеждат 3х60 см. плюс 2х80-90 см. Просто няма как по-тясната страна на това помещение да е 3,40 м.

# 643
  • София
И аз тъкмо за локацията щях да пиша.
Пък и никой не е казал че ще живеят там 2ма с две деца. Confused
Някой ако търси НС в Оборище, и ако наистина локацията е добра в Оборище ( да не е някой компромис) Тогава колко опции за НС в Оборище имате?
( идете , вижте, пък пак ще коментираме, така на някакви чертежи и снимка на проект е сложно)

# 644
Ако съм с 2 деца и търся в Оборище, ще направя компромис с топ-локация в Оборище и ще взема по-добро разпределение/изложение/етаж/цена на по-малко топ-локация в Оборище.
Аз така бих постъпила, лично мнение.
Дори да съм с 1 дете, пак бих предпочела детската стая да е по-голяма, за да има място за детето и да си играе/учи там, а не само да спи. И без това в хола няма място за повече от 3 души, единият да е в холокухнята и да готви, а другите да гледат чинно телевизия.

Последна редакция: пт, 29 мар 2019, 17:14 от man_darin_ka

Общи условия

Активация на акаунт