Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 35

• 44 619
  • 811
  •   1
Отговори
# 690
Има СС, които стоят от вече 100 години. Опроверга се и теорията за късия живот на панелите и ЕПК. Така че напълно излишно е да се дават мрачни прогнози за падащи стари сгради.
В Бургас имаме апартамент на гредоред от 1920 г. Много-много стар. В много здрава сграда от фондовите жилища на БДЖ - блокове тип старото строителство на окръжна болница в Сф. Няма никакви изгледи да се разпадне. Имат нужда фасадите и общите части от ремонт, да. Но само толкова.
А новото строителство и то ще стане старо и ще се занемари. Вече се вижда това в някои 10-15 годишни блокове и положението не е розово.

Права сте относно вече разпадащо се Нс. Такова виждам много, даже и при блокове на по 3-4 г., а в кварталите около нас се построиха много "Нс", а по-старите от 3-4 г.са още по-зле, само няколко блока има по-качествени.
Сравнително близо до нас има една сграда, строиха я края на 90-те -нач. на 2000-те - много здрава, бавно и много качествено я правиха, не е мръднала, но е притежание на религиозна организация, ползват я и за жилище и за офиси.

# 691
  • София
Има ново строителство про което може да си отделите кухня и да се забиете да си готвите там. Всичко е въпрос на пари. Не виждам недостатък.

# 692
Добре, аз не мога да си представя вече живота си в отделна кухня 9м2. Може ли да приемем, че света се развива? Има достатъчно панелки за любителите на старите разпределения.

# 693
  • София
Е как? От малка съм си мечтала да се омъжа и да се забия да готвя в някаква кутийка, докато другите си лафят в хола. Баба и мама така правеха, искам и аз  Peace
А те американците го правят само заради модата онова да смърди на манджи у дайнингрума  Naughty

# 694
Има ново строителство про което може да си отделите кухня и да се забиете да си готвите там. Всичко е въпрос на пари. Не виждам недостатък.
Така е, но масовото НС е с тъмен бокс и без такава възможност, иначе с много пари може всичко.
Е как? От малка съм си мечтала да се омъжа и да се забия да готвя в някаква кутийка, докато другите си лафят в хола. Баба и мама така правеха, искам и аз  Peace
А те американците го правят само заради модата онова да смърди на манджи у дайнингрума  Naughty

Американците са друга вселена. Те са изборетили полуфабрикатната микровълнова вечеря, все пак - при нея нищо не смърди на манджи. За който харесва такава храна, е напълно ок, съгласна съм. За другите -търсят си решения.
Добре, аз не мога да си представя вече живота си в отделна кухня 9м2. Може ли да приемем, че света се развива? Има достатъчно панелки за любителите на старите разпределения.
Панелните лесно се преустройват с холокухня, така че и в панел можеш да си я имаш, ако нямаш желание за 9 кв кухня.  Докато в масовото НС много по-трудно ще имаш отделна кухня, а зада имаш такава възможност, трябва да дадеш с едни 30-ина процента повече пари - защото масовото НС е с тъмен бокс на тясната страна на стаята,който не може да се отдели. Та по отношение на гъвкавостта на избора панелът печели пред НС. Не  защитавам нито едното, всеки си избира, просто това са обективни дадености. И в развития свят, който иска холокухня, може да си я направи в панела, а така и още една спалня даже ще спечели - бонус пред НС Wink

# 695
  • София
Панелите изобщо не се преустройват лесно, камо ли законно, дупчат се носещи стени, натоварва се балкона, който има определена товароносимост и какво ли още не. Но не искам да споря
Последните 5 страници спорите за нешо, което Врабчо си го каза в началото - има ограничение на бюджета и затова решението е СС.

# 696
Да, излиза, че за да елиминираш големите минуси на НС трябват много пари. За мен това не беше опция. По добрият вариант беше СС с преценени минуси.

# 697
  • София
За теб минуси, за други плюсове, обсъдихме го че това е строго субективно. Аз в коптор с общи части като панелката отпреди няколко страници няма да прекрача прага. Пък ако ще и златно клекало да има в апартамента вътре...

# 698
Аз също
Моето СС не изглежда така, нито общи части, нито никъде Wink

# 699
  • София
Сигурна съм. Тук в темата всички със СС са със светещи, приветливи общи части, а всички с НС са юг и стаи над 15м2. Затова обобщения не са нужни  Naughty

# 700
  • В планината / На морето
просто трябва да се казва "кухня" , а не хол и всичко си идва на мястото - има си го от край време , цялото семейство в кухната , не е никакво ново изобретение

# 701
Панелите изобщо не се преустройват лесно, камо ли законно, дупчат се носещи стени, натоварва се балкона, който има определена товароносимост и какво ли още не. Но не искам да споря
Последните 5 страници спорите за нешо, което Врабчо си го каза в началото - има ограничение на бюджета и затова решението е СС.
То в 99,9% от случайте има ограничение в бюджета. Не мисля, че има смисъл да се коментират случаи с неограничен бюджет. Пък и като ще е неограничен бюджета може да обсъждаме яхти паркирана пред Монако, дворци, или да си живееш в Бурдж Халифа  скромничко.

# 702
Е обобщенията не ги правя аз
Напротив, съветвах да се гледа конкретното жилище винаги
Не споделям масовата любов тук към НС. За мен помпа в мазето не може да компенсира никакви лъскави общи части, или да ме убеди че е по здраво от СС, но го давам като конкретен пример, не като обобщение за всички НС.

# 703
Интересно ми е как може да се обособи холокухня в панел. За такова помещение е добре да има поне 30 кв м, а в панелките такива не знам да има.

НС отвен че е скъпо, не се сещам да има други недостатъци

# 704
Е обобщенията не ги правя аз
Напротив, съветвах да се гледа конкретното жилище винаги
Не споделям масовата любов тук към НС. За мен помпа в мазето не може да компенсира никакви лъскави общи части, или да ме убеди че е по здраво от СС, но го давам като конкретен пример, не като обобщение за всички НС.

Да де, един конкретен пример имаш за помпа в мазето, обаче съвсем без да обобщаваш не споделяш масовата любов към НС Twisted Evil

Иначе СС без съмнение е по-здраво от НС - все пак като няма изолация, а има мазилка, по-трудно се нанасят щети по фасадата. Ама пустото му НС нещо се изхитри напоследък и правят целия първи етаж с каменна облицовка, та да не може всеки вандал да дупчи и чопли изолацията Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт