Избор на прахосмукачка- 3

• 72 133
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
Щастлва Коледа, момичета!
Включвам се в темата с въпрос относно конкретна прахосмукачка, ето тази: https://www.tehnomix.bg/prahosmukachka-miele-complete-c3-catandd … 27zkaAr6kEALw_wcB
Някой има ли конкретни впечатления? Дали си струва? Търся мощна прахосмукачка, която успешно да почиства килими и паркет, защото купената преди година и половина Бош, абсолютно не се справя, да не кажа, че направо нищо не почиства. Иска ми се нещо настина надеждно и се чудех...Повечето ме разубеждават, че била много скъпа марката и, че можело да се намерят  по-бюджетни варианти без да предлагат нещо конкретно, но аз не мога да се ориентирам в морето от предлагане и моля за препоръки.

Последна редакция: чт, 26 дек 2019, 19:58 от Mrs. Tiggi-M.

# 661
Какво имаш предвид с това, че Бош не почиства?

# 662
Ами, не смуче, а само замазва. Прилично се справя само на паркета  и плочките, но килимът...мъъъка. Не улавя косми или трохички, или каквито и да е дребни боклучета върху него. Имам ето този модел: https://techmart.bg/product/product/details/12765/category/665/lang/1 Стъпи ли на килима, просто не дърпа. Искам нещо, което ще почиства успешно и килим. Имаме и котка вкъщи и почистването е всекидневно, но не съм сигурна всеки път в добрия резултат. Иначе пера филтъра след всяка употреба, мия контейнера, но...това е. Явно е модел само за твърди повърхности. Не знам защо се подведох по думите на продавача, когато я купувах и ...ей - на. Сега се хапя...

# 663
  • София
Mrs. Tiggi-M. Според мен, просто ти трябва една турбо четка и ще си доволна от почистването на килима.

# 664
Не съм сигурна, че ще има мощност да върти турбо четка, иначе ми мина през главата подобна мисъл. Имам съмнене в мощността, а доколкото съм чела за турбо четка, трябва доста мощна прахосмукачка.

# 665
Откакто си я взела ли е така?

# 666
Ми, сякаш не. В началото ми се струваше по-мощна, обаче с течене на времето зазля...Не знам какво да правя. Ааа...довлякох си старата самсунг от вилата. Модел от 2007г . и виждам разликата. Самсуняка е нещото, което ми чисти килима, значтелно по-добре. С 300W всмукателнва мощност е - поне си го пише на нея.  Проблемът е, че тя е с нацепен маркуч на входа и изхода (там, където се огъва най-много - държи се на кабела си, само) с управление и от представителството на Самсунг , след запитване ми отговориха, че не се прозвеждали  маркучи за този модел вече, а ми препоръчаха да си купя нова прахосмукачка. Ми, не искам. Ядосах се даже, че няма резервни маркучи за моя модел и не ща да чуя за Самсунг. Иначе, работеща прахосмукачка, но заради тъпия маркуч...

# 667
Филтрите и са се скапали и трудно преминава въздух, затова не иска да смуче. Ако ги смениш ще стане по-добре. И Миле да си вземеш и на него ще трябва да сменяш филтрите веднъж годишно ако искаш да работи както трябва.

# 668
Мощността си е ОК, проблемът е, че прахосмукачката само смуче, а чисти четката. Както са ти казали, трябва ти турбо четка. Освен това трябват нови филтри.

# 669
Благодаря. Разочарована съм от Бош-а и искам да го разкарам. Не искам прахосмукачка с филтри, дето се скапват за 3 - 6 месеца, нито пък да ѝ купувам допълнителни аксесоари и в крайна сметка да се окаже, че пак не става. Ако можех да си намеря маркуч за самсунга, изобщо нямаше да мисля за вариант нова прахосмукачка, но не мога. През годините ми е служила вярно, нито проблеми с филтри, нито специално обгрижване ѝ е трябвало. Засега карам с нея, маркучът е лепен с хиляда пласта скоч, но знам, че всеки момент може да се разпадне окончателно. Затова и търся евентуално решение. Гледах я тази, защото съм чувала добри отзиви за марката, а в момента е на промоция.  И се питах, наистина ли е добра или цената ѝ е напомпана само заради марката? Може ли Бош от 200лв. да е еквивалентен на Миле от 400? ...Нещо такова...

# 670
Твоя Бош е с циклон, а Милето е с торбички. Не знам колко струват на Бош филтрите, но на Милето 4 торбички са 20+ лева, а филтъра е 30-40 лева. А този Самсунг да не е от времената когато още нямаха ХЕПА филтри прахосмукачките?

# 671
Самсунга е от 2007г. и май да, без хепа филтър е. В горната част на тръбите има нещо като сепаратор - точно циклон пише върху него, което събира едрите боклуци, косми, конци и пр. в отделен контейнер, който след почистването се изхвърля, подобно на контейнера на Бош-а. Торбичката се пълни много бавно, а дърпа здраво, дори и с лепен маркуч.  ...Около 20-30 лева гледах, че са филтрите на Бош-ката. Наясно съм за специфичните консумативи на Миле-то и цената им. Ако наистина е добра, не ми е проблем. 

# 672
На Miele торбичките нямат нищо общо с торбичките на другите прахосмукачки. С една торбичка караме по 3 месеца +. Сега да не си мислите, че не чистим - 81кв. е апартамента. Заслужават си високата цена, ама тя реално не е висока, защото качеството на работа е съвсем на друго ниво.

# 673
Това с торбичките е супер древна технология, неслучайно Миле извади модел с контейнер, който е доста по-скъп от тези с торбичките. И като знам каква държава сме, много е вероятно да залипсват консумативи в един момент. Например като при лекарствата.....Да, зная че има Амазон и прочее, но аз не бих си причинила прахосмукачка с торбичка ако ми предстои покупка. И да допълня, че торбичките може и бавно да се запълват, но при наличие на домашни любимци това става в пъти по-често, имайте го предвид.

# 674
Не искам прахосмукачка с филтри, дето се скапват за 3 - 6 месеца, нито пък да ѝ купувам допълнителни аксесоари и в крайна сметка да се окаже, че пак не става.

Май пак ще останеш разочарована. Филтрите са консуматив, тук чета, че на Дайсън карали повече, опитай Дайсън.
Аксесоарите чистят, не прахосмукачката, тя само създава въздушния поток. И Дайсън да си вземеш, ако нямаш моторната четка, а разчиташ само на четка за паркет, няма да чисти килими.

Общи условия

Активация на акаунт